Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

40 χρόνια απ' την ηρωική εξέργεση του Πολυτεχνείου

Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας

eo

40 χρόνια απ 'την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου.40 επέτειοι αγωνιστικής τιμής, όχι γιορτασμοί «νεκροταφείου»,όπως προσπαθούν να μας πείσουν ν' αντικρίσουμε τα πράγματα και την ιστορία των αγώνων νεολαίας και λαού. Οι εξεγέρσεις κι οι λαϊκοί αγώνες δε μπαίνουν σε μουσεία, αποτελούν δρόμο, φάρο που μας φωτίζει στους αγώνες του σήμερα.
Σήμερα, Νοέμβρη του 2013 ,αποχτά μεγάλη και ιδιαίτερη σημασία η εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η κορύφωση των αγώνων λαού και νεολαίας ενάντια στη λαομίσητη χούντα που φόρτωσε στις πλάτες του λαού, το καθεστώς της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, της αμερικανοκρατίας.

 

Εφτά χρόνια φασιστικής επιβολής που σήμανε την απόλυτη κατάργηση λαϊκών και δημοκρατικών ελευθεριών, άνοιξε το δρόμο για τα ξερονήσια και τις εξορίες για χιλιάδες λαϊκούς αγωνιστές, οδήγησε σ' αμέτρητες φυλακίσεις και ανείπωτα βασανιστήρια.

Εφτά χρόνια που έκλεισαν προδοτικά με το πραξικόπημα στην Κύπρο και την εισβολή των Τούρκων σ' αυτή.
Αυτής της ματοβαμένης περιόδου την αρχή του τέλους σήμανε η εξέγερση λαού και νεολαίας στο Πολυτεχνείο.
Εξέγερση κι αγώνας χωρίς συμβιβασμούς, αντιφασιστικός και πάνω απ' όλα αντιμπεριαλιστικός στο περιεχόμενό του , γι' αυτό και νικηφόρος στην καρδιά και τη συνείδηση του λαού μας ,μέχρι και σήμερα.

Νοέμβρης 2013.Κρατάμε την αγωνιστική κληρονομιά, τον αγώνα φοιτητών και λαού ,ιδίως τώρα.

Τώρα που το καθεστώς της ξένης εξάρτησης βυσσοδομεί σκληρά πάνω στο ταλαιπωρημένο κορμί της νεολαίας και των εργαζόμενων τούτης της γης.

Τώρα που ιμπεριαλιστές-όπως και τότε-της Ε.Ε-ΔΝΤ(ΗΠΑ) ,επιβάλλουν απανωτά μνημόνια και εκτελούν πρόθυμα οι κυβερνήσεις της ελληνικής ολιγαρχίας.

Τώρα που οδηγούν τη νεολαία , μαθητές και παιδιά μας , και τους εργαζόμενους στα σύγχρονα κρεματόρια της φτώχειας και

της εξαθλίωσης, της ανεργίας και της δουλειάς –λάστιχο, της απλήρωτης εργασίας, της μαζικής για άλλη μια φορά μετανάστευσης.

Τώρα που τα κόμματα-εντολοδόχοι των ιμπεριαλιστών, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, διαλύουν απ' άκρου σε άκρο την Παιδεία, απέλυσαν κι ετοιμάζονται ν' απολύσουν χιλιάδες, βαθαίνουν την ταξική επιλογή ,υψώνουν τείχη θεόρατα κι απροσπέλαστα στη μόρφωση των παιδιών.

«Τιμούν» με φαρισαϊσμό και ξεδιάντροπα το Πολυτεχνείο, τους αγώνες για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία την ώρα που οικοδομούν κράτος αυταρχικό, διώξεων, αστυνομικής και κρατικής βίας .Την ώρα που κρυφή και φανερή επιθυμία έχουν την καταστολή , με κάθε τρόπο και μέσο των αγώνων λαού και νεολαίας.

Βάζουν μπροστά-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-επικίνδυνες θεωρίες περί δύο άκρων, εξισώνουν φασίστες, δολοφόνους με τους αγώνες του χθες και του σήμερα. Δρομολογούν επικίνδυνες εξελίξεις για το εργατικό-λαϊκό κίνημα.

Όπως και πριν 40 χρόνια έτσι και σήμερα, εργατικά και λαϊκά στρώματα, νεολαία μπορούν να μπουν φραγμός στα σχέδια ιμπεριαλιστών, ντόπιας ολιγαρχίας και κυβερνώντων.

Εργαζόμενοι και νεολαία μπορούν και πρέπει να μπουν μπροστά στην πάλη για
ΜΟΡΦΩΣΗ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.

Να αναζητήσουν και να βρουν το δρόμο απέναντι στο μαύρο μέτωπο ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνησης. Αγωνιστικό δρόμο που θα σταματήσει και θα ανατρέψει την πολιτική της φτώχειας κι εξαθλίωσης, της ανεργίας και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης.

Δρόμος όχι κοινοβουλευτικών απατών κι αυταπατών, ούτε «επαναστατικής-αντικαπιταλιστικής» λογοκοπίας. Δρόμος πραγματικού αγώνα που θα' ναι παλλαϊκός κι αντιμπεριαλιστικός. Δρόμος που μπορεί και θα βάλει φραγμό στην αντιλαϊκή επέλαση.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ στους αγώνες ενάντια σε ΕΕ-ΔΝΤ-ολιγαρχία
Ενάντια στο φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και την αντίδραση
Κάτω τα υποδουλωτικά μνημόνια
Έξω από ΕΕ και ΝΑΤΟ
ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

 

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

blogspot: edraekpaideutikwn.blogspot.com