Η αντίδραση δε είναι αήττητη! Όλοι στον αγώνα!

 

eo antitetradia

O κύβος ερρίφθη! Με ποσοστά που ξεπέρασαν το 90% οι καθηγητές/τριες αποφάσισαν, δημοκρατικά και αγωνιστικά, απεργία διαρκείας στα σχολεία όλης της χώρας. Με τη μορφή των πενθήμερων απεργιών, με Γ.Σ. στο τέλος της εβδομάδας, με πολύμορφες δράσεις σε κάθε τόπο.

Η απόφαση των ΕΛΜΕ/OΛΜΕ είναι αναγκαστική. Το στραγγάλισμα του σχολείου, οι μετακινήσεις-απολύσεις-διαθεσιμότητα, το κλείσιμο σχολικών μονάδων δεν επιτρέπουν ολιγωρία και μακαριότητα. Απέναντί τους στήθηκε το μαύρο μέτωπο της αντίδρασης ΝΔ, ΠAΣΟΚ, MME εκτελώντας τα συμβόλαια θανάτου της τρόικας. Δίπλα τους, αντικειμενικοί συμπαραστάτες οι δειλοί της ΔHMAP και οι πετρωμένοι του KKE.

 

Oι πρώτοι, δίγλωσσοι και ευρωπαιόδουλοι ανατριχιάζουν στο άκουσμα της απεργίας και του αγώνα. Οι δεύτεροι, κρύφτηκαν πίσω από τη 48ωρη της AΔEΔY, φρόντισαν να συναντήσουν τον... αρχιεπίσκοπο Iερώνυμο, συκοφαντούν τις μαχητικές μορφές πάλης, όντας οπαδοί του καθωσπρεπισμού και των εξετάσεων στο σύστημα.

Στη ΔOE (Διδασκαλική Oμοσπονδία) και στην ΑΔΕΔΥ συντάχθηκαν με τη ΔΑΚΕ (ΝΔ) και ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣOK), ρίχνοντας τόνους λάσπης στο αγωνιστικό ρεύμα που σηκώνει το κεφάλι για να πολεμήσει!

Φρικτό θέαμα, ανάξιο λόγου, ιστορική κατάντια!

 

Η εκπαίδευση στο στόχαστρο - Η κοινωνία στο απόσπασμα

Η τρόικα (ΕΕ) προστάζει και η κυβέρνηση της συμφοράς εκτελεί! Θέλουν φτηνή εργατική δύναμη, πουλημένη χώρα και γι' αυτό το λόγο βομβαρδίζουν ό,τι απέμεινε όρθιο από τον Σημιτικό εκσυγχρονισμό, τον Καραμανλικό εκσυγχρονισμό και το Παπανδρεϊκό μνημόνιο. Μόνο ο ενιαίος παρατεταμένος αγώνας με τη μορφή ενός παλλαϊκού μετώπου δράσης και με συντονισμό των αγωνιζόμενων κλάδων μπορεί να τους φρενάρει, να τους δημιουργήσει κλονισμούς και ρωγμές. Τα λόγια παραμυθίας του ΣΥΡΙΖΑ περί «δημοκρατικής ανατροπής» νανουρίζουν τον κόσμο της εργασίας και της ανεργίας. Μετά τον καραμανλικό μύθο «ανήκομεν στη Δύση», τον παπανδρεϊκό πολιτικαντισμό «η Ελλάδα στους Έλληνες», το τρίτο κύμα του ρεφορμιστικού ΣΥΡΙΖΑ «όλα στην κάλπη» ισοπεδώνει τους αγώνες, σκουριάζει τα όπλα μας, παραλύει τις αντιστάσεις στους χώρους εργασίας και κατοικίας.

Η διπλή έξωση μαθητών και εκπαιδευτικών από το δημόσιο σχολείο δεν είναι πρόσκαιρο και παράξενο επεισόδιο. Μαζί με την επίθεση στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, στην ΕΛΒO, στα νοσοκομεία, στους OTA είναι κρίκος σε μια ενιαία αλυσίδα. Μόνο οι υπάκουοι, συμβιβασμένοι και υποταγμένοι βρίσκουν προφάσεις για ν' αναβάλλουν τον αγώνα. Όπως χτες (12/9/2013) η ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ στη ΔOE που έδωσαν τα χέρια σε μια ιδιότυπη, ύποπτη και παράξενη συμφωνία ακύρωσης του αγώνα στις 16 Σεπτέμβρη.

Να είναι αμείλικτη η απάντησή μας!

Στα σχολεία δεν περισσεύει κανένα παιδί και κανένας συνάδελφος.

Όλοι στον Αγώνα!

 

Τι είναι και τι θέλει ο Εκπαιδευτικός Όμιλος

O Εκπαιδευτικός Όμιλος είναι πολιτικο-συνδικαλιστική συλλογικότητα, συνιστώσα των Παρεμβάσεων-Συσπειρώσεων-Κινήσεων στο χώρο της Εκπαίδευσης.

Εκδίδει από το 1988 το τριμηνιαίο περιοδικό «αντιτετράδια της εκπαίδευσης» και παρεμβαίνει αγωνιστικά και επιστημονικά στα σχολεία και τα σωματεία για τη μαχητική συσπείρωση, τον αριστερό προσανατολισμό του σ.κ. και τον ουσιαστικό φωτισμό όλων των παραμέτρων της εκπαίδευσης. Δεκάδες στελέχη του κινήματος της παιδείας αναφέρονται στον Εκπαιδευτικό Όμιλο.

Έλα κι εσύ μαζί μας, γνώρισε τις ιδέες

και τις πρακτικές μας, διάβασε τα έντυπά μας.

Oργανώσου στον Εκπαιδευτικό Όμιλο.

Πρόσθεσε δύναμη στη δύναμή σου.

Αθήνα 13/9/2013

Εκπαιδευτικός Όμιλος – Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , www.antitetradia.gr