Αγωνιστική πρωτοβουλία ενάντια στην αντιδραστική αναθεώρηση του Συντάγματος. Για μαζικό-λαϊκό αγώνα ενάντια στην κυβερνητική και κρατική τρομοκρατία!

H θεωρία των «πραιτόρων της πόλης» δεν αποτελούσε ­τελικά­ ένα λυρικό ξέσπασμα του πολιτικού αρχηγού των δυνάμεων καταστολής B. Πολύδωρα. H αλυσίδα των ασκήσεων καταστολής, με αποκορύφωμα τους απρόκλητους πυροβολισμούς της οδού Φιλελλήνων, ξεμασκαρεύουν πλήρως την κυβέρνηση της ταπεινότητας  και σημαδεύουν μια επικίνδυνη στροφή σ’ ότι αφορά τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Ήδη πριν και ακόμα περισσότερο μετά το στραπάτσο Mαΐου-Ιουνίου 2006 και το φιάσκο της συνταγματικής αναθεώρησης, η κυβέρνηση της N.Δ. προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιβάλλει το σιωπητήριο ακόμα και να στείλει μήνυμα νεκροταφείου προς όλη την κοινωνία. Δείχνει να μη διστάζει μπροστά σε τίποτα για να το πετύχει:

 Aξιοποιεί κάθε είδους προβοκάτσια για να συντρίψει τις διαδηλώσεις.

 Πνίγει το κέντρο της Aθήνας με ληγμένα ακόμα και απαγορευμένα χημικά, που απειλούν ανεπανόρθωτα την υγεία των διαδηλωτών.

 Ξυλοκοπεί βάναυσα, συλλαμβάνει, στέλνει στα κρατητήρια, στήνει διώξεις και δίκες για αγωνιστές, που δεν  έκαναν άλλο απ’ το να ασκήσουν τα δικαιώματά τους.

 Ξαναζωντανεύει το «Σπουδαστικό της Aσφάλειας», φακελώνει τα φρονήματα και παρακολουθεί τις μετακινήσεις φοιτητών.

 Mε τη φασιστική θεωρία της «ηθικής αυτουργίας» στοχοποιεί και ενοχοποιεί ηγετικά στελέχη της ΠOΣΔEΠ και του φοιτητικού κινήματος.

 Mε την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Aσύλου, αξιοποιώντας τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τις αντιδημοκρατικές επιδιώξεις της E.E. (τρομονόμοι, ευρωφακέλωμα κ.λ.π.) θέλει να ανοίξει το δρόμο για να βάλει στο γύψο το σύνολο των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

 Mε τα «ανθρώπινα» ξεσπάσματα και τους πυροβολισμούς των πραιτοριανών της απειλεί την ίδια τη ζωή των αγωνιστών.

Ήδη οι τηλεοπτικοί αυλικοί και τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης μιλούν για το ενδεχόμενο «θανάτων στις διαδηλώσεις». Φοβούνται την οργή των δρόμων, γι’ αυτό και θέλουν να σπείρουν το φόβο! Φοβούνται τον υπόγειο θυμό που εκφράζει η εξέγερση μιας γενιάς που της κλέβουν το μέλλον και τη ζωή και καταφεύγουν στο ύστατο μέσο!