Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Κανείς δεν περισσεύει!

O κλήρος έπεσε στα... ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ!

Η Τρόικα προστάζει και η κυβέρνηση εκτελεί. Κυρολεκτικά και μεταφορικά. Αφού στέγνωσε τη χώρα και το λαό με τις κάθε λογής ληστείες (αφαίμαξη, χαράτσια, ταμεία), επιτίθεται τώρα με ρομφαία τις απολύσεις. Με πρωθιερέα του νεοφιλελευθερισμού το γιο του Μητσοτάκη ανεβάζει στην γκιλοτίνα δημόσιους υπάλληλους, στη γνωστή συνταγή του ΔΝΤ.
Ληστεία, ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις. Τα στοιχεία είναι αμείλικτα. Στα 432 ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ (81.470 μαθητές - 87% του εθνικού συνόλου) και στα 62 εσπερινά σχολεία (11.500 μαθητές) υπάρχουν 19.000 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων (17.000 σε ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, 2.000 στα εσπερινά και 100 σε ιδιωτικά). Από αυτούς 6.500 είναι καθηγητές/τριες ειδικοτήτων, εκ των οποίων 2.000 απολύονται και 500 μετατάσσονται.

Είναι φανερό ότι σε συνδυασμό με τις απολύσεις - μετατάξεις στους OTA η δικομματική κόλαση αξιοποιεί το καλοκαίρι, έπεσε στα γόνατα εκλιπαρώντας τους ιμπεριαλιστές, θυσιάζει τους εργαζόμενους και τη νεολαία για μια χούφτα ευρώ.
Παραδίδει τις τεχνικές ειδικότητες και τα πτυχία στους ιδιώτες που ήδη ετοιμάζονται για το μεγάλο φαγοπότι, στέλνει τους μαθητές στον καιάδα της απλήρωτης δουλειάς - μαθητείας, δείχνει τα δόντια της σε όλο το λαό. Είναι επικίνδυνοι δολοφόνοι. Και είναι αυτός ο λόγος που οι πυγμαίοι σηκώνουν την πυγμή τους στην ΕΡΤ, στους OTA, στην Παιδεία με καταστολή, τρομοκρατία, χημικά, δακρυγόνα όπως έγινε χτες (10/7) στο υπουργείο Παιδείας.

 

Τι να κάνουμε
O κυβερνητικός «Πολύφημος» δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν τον σταματήσουμε.
Εδώ υπάρχουν δύο δρόμοι.
Ή θα λουφάξουμε περιμένοντας την επόμενη επιδρομή του θηρίου ή θα σφίξουμε τα δόντια και θα τους πολεμήσουμε. Σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε γειτονιά, κάθε πόλη. Να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική και να συντρίψουμε κάθε επίδοξο εφαρμοστή της, προσπερνώντας τις Συμπληγάδες του νέου δικομματισμού και του ΣΥΡΙΖΑ που «μαζεύει την οργή του λαού» για να την οδηγήσει στην... κάλπη, και το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ κ.λπ. που παίζει κρυφτούλι πλέον, καταλαβαίνοντας ότι θα μαραζώσει στη μοναξιά αλλά αμήχανο μπροστά στον ταξικό αγώνα. Αυτό το φουσκωμένο ποτάμι που χτες κατέλαβε πάνω από 100 δημαρχεία και για πρώτη φορά μπήκε στο ΥΠΕΠΘ έχει κάθε δίκιο με το μέρος του.
Ας αφήσουν οι παπαγάλοι των ΜΜΕ τον «ξύλινο και υποταγμένο λόγο». Ας αφήσουν οι σφουγγοκωλάριοι τις ρεβεράντσες και τα «ναι μεν αλλά». Εδώ παίζονται ζωές ανθρώπων. Κλείνουν σχολεία, άνθρωποι έγιναν «νούμερα» και τα παιδιά μας θυσία στον Μινώταυρο. Να σπάσουμε τα φράγματα τώρα, να οργανωθούμε, να μελετήσουμε τις γραφές της αλληλεγγύης για να μη γίνουμε λύκοι και να σταματήσουμε τροϊκανούς, ευρωπαίους και ντόπιους αυλικούς.
Το πρόσφατο (16ο) συνέδριο της OΛΜΕ υιοθέτησε κατά 80% τις θέσεις των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων και ανάγκασε την ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ σε ταπεινωτική εκλογική ήττα. Έχουμε τον αναγκαίο οπλισμό θέσεων και εμπειρίας. Έχουμε την ΕΡΤ και τους OTA. Η σημερινή συγκέντρωση - κατάληψη της εκπαιδευτικής περιφέρειας είναι ένας ακόμα κρίκος στην αντίσταση, που πρέπει να γενικευτεί. Η χθεσινή συγκέντρωση της OΛΜΕ, παρά το ότι κατατέθηκαν δεκάδες προτάσεις αγώνα, κατέληξε με ευθύνη του Προέδρου (Θ. Κοτσιφάκη - ΣΥΡΙΖΑ) σ' ένα τεράστιο μηδενικό. Αυτό δεν πρέπει να ξαναγίνει, παίρνουμε τις τύχες στα χέρια μας.

Να μετατρέψουμε τη γενική απεργία των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΥ (Τρίτη 16/7) σε καταιγίδα εξελίξεων, να οργανώσουμε τους χώρους δουλειάς και να οργανωθούμε!

Κανείς δεν είναι δυνατότερος από τον αποφασισμένο λαό!
Όλοι στους δρόμους! Κανείς δεν περισσεύει!

Εκπαιδευτικός Όμλος ΕΡΓΑΣ

Αθήνα 12/7/2013
Τηλ. επικοινωνίας: 6972-527451, 6945-892700