Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Ανακοίνωση του Εκπαιδευτικού Ομίλου για τη συγκρότηση προεδρείου της ΟΛΜΕ

1. Το 16ο συνέδριο της ΟΛΜΕ από άποψη εμφάνισης, θέσεων και προγράμματος δράσης αποτέλεσε μια θριαμβευτική νίκη του κλάδου των εκπαιδευτικών και των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων. Το συνέδριο υιοθέτησε το 80% των θέσεων των Παρεμβάσεων, θεμελίωσε ένα συνεκτικό πρόγραμμα δράσης και ανέδειξε τις Παρεμβάσεις σε τρίτη δύναμη (75 ψήφοι).
Σ' αυτήν την πορεία καθοριστικότατη υπήρξε η συμβολή του Εκπαιδευτικού Ομίλου τόσο στο τμήμα των θέσεων όσο και της προβολής και υπεράσπισής τους. 2. Το 16ο συνέδριο υποστηρίζει αρχειακά την πάλη ενάντια στις απολύσεις – μετακινήσεις και υιοθετεί τον παρατεταμένο και ανυποχώρητο αγώνα κόντρα στους συμβιβασμούς και τις υπαναχωρήσεις.
3. Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος κατέθεσε στις Παρεμβάσεις και στο συνέδριο ολοκληρωμένο σώμα θέσεων και προτάσεων, αποκάλυψε τις αντιφάσεις του κρατικού – κυβερνητικού και ρεφορμιστικού συνδικαλισμού, ιδιαίτερα σε μια εποχή που "όλα παίζονται".
4. Για το θέμα της συγκρότησης του προεδρείου της ΟΛΜΕ υποστηρίζουμε ότι "ούτως εχόντων των πραγμάτων" και με δεδομένη τη στάση των ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) στην απεργία (15 Μάη) δε θα πρέπει να εμπλακούμε σε υποστηρίξεις. Δεν ισχύει για μας το αφηρημένο σχήμα της αριστεράς με δεδομένο τον αναχωρητισμό του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ και τη διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν παίρνουμε τον ίσκιο μας για μπόι και δε συμμετέχουμε σε αλληλοαναθέσεις ρόλων. Μόνιμη και διαρκής στόχευσή μας είναι η κίνηση των μαζών με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
5. Ωστόσο, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα των στιγμών (απολύσεις) καταθέσαμε στις Παρεμβάσεις την εναλλακτική πρόταση για προεδρείο "ειδικού σκοπού" και περιορισμένου χρόνου (τετράμηνο) με στόχο:

α) ν' αναδείξει τα θέματα που ψηφίστηκαν στο συνέδριο
β) ν' αποκρούσει τις απολύσεις
γ) να ανοίξει το πρόγραμμα δράσης του Σεπτέμβρη.

6. Σε κάθε περίπτωση τα μέλη και οι φίλοι του Εκπαιδευτικού Ομίλου θα βρίσκονται – όπως πάντα – στην πρώτη γραμμή
από ανάγκη, χρέος και πολιτική θέση.
Αθήνα 7/7/2013