Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Αποφάσεις του συνεδρίου της ΟΛΜΕ

Το 16ο συνέδριο της OΛΜΕ εκφράζει τη βούληση - πρόθεσή του για συνδικαλιστική ενοποίηση των δύο εκπαιδευτικών κλάδων, που σήμερα εκπροσωπούνται από τις ομοσπονδίες OΛΜΕ και ΔOE.

Για το σκοπό αυτό αποφασίζει τον ορισμό διαπαραταξιακών επιτροπών σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο που θα συντονίσουν τη διαδικασία για την επίτευξη του στόχου της ενοποίησης.

Oι επιτροπές αυτές θα αναλάβουν να προβούν σε όλες τις συνδικαλιστικές και οργανωτικές ενέργειες που θα φέρουν σε συνεννόηση και κοινή δράση τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία (κοινές συνεδριάσεις Δ.Σ., κοινές συνελεύσεις, κοινές αγωνιστικές κινητοποιήσεις). Έτσι ώστε, μετά από εύλογο χρονικό διάστημα, που θα κριθεί από τα αντίστοιχα όργανα της κάθε ομοσπονδίας, να φθάσουμε και στο επιστέγασμα ενός κοινού οργανωτικού συνεδρίου.
(Κατατέθηκε από τις Παρεμβάσεις και υπερψηφίσθηκε)

-----------------------

  1. Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών με βάση τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης. Άμεσα εξασφάλιση του απαιτούμενου αριθμού πιστώσεων για προσλήψεις αναπληρωτών προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία. Κατάργηση της αύξησης του διδακτικού ωράριου των καθηγητών. Καμία υπερωρία στους μόνιμους εκπαιδευτικούς, καμία μείωση στις ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων.
  2. Άνοιγμα των πινάκων και προσμέτρηση της αποκτηθείσας προϋπηρεσίας και μετά τις 30/6/2010.
  3. Άμεση κατάργηση της τιμωρίας του διετούς αποκλεισμού από τους πίνακες όσων αναπληρωτών αρνούνται να αναλάβουν υπηρεσία.
  4. Πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Κανένας εκπαιδευτικός με δελτίο παροχής υπηρεσιών.
  5. Κατάργηση της ωρομισθίας. Κάλυψη πλήρους ωραρίου των προσλαμβανομένων εκπαιδευτικών με αξιοποίησή τους σε κάθε εκπαιδευτική ανάγκη που αφορά στο δημόσιο σχολείο.
  6. Καμία κατάργηση ή συγχώνευση σχολικών μονάδων και τμημάτων.
  7. Αποσαφήνιση του νομικού πλαισίου που καθορίζει τις μονιμοποιήσεις και τις προσλήψεις των αναπληρωτών και συνακόλουθα την άρση του ακρωτηριασμένου ν. 3848.10, που συνιστά τερατούργημα για τη δυνατότητα προγραμματισμού της σταδιοδρομίας και του επαγγελματικού μας μέλλοντος.
  8. Δυνατότητα επιδότησης ανεργίας από τον OΑΕΔ, ανεξαρτήτως των επιδοτούμενων ημερών ανεργίας κατά τα τελευταία 4 έτη.
  9. Διατήρηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των ανέργων αναπληρωτών και των απολυμένων, ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε μέλη της ομοσπονδίας και των ΕΛΜΕ και μετά τις 30 Ιουνίου. Δημιουργία επιτροπών ανέργων εκπαιδευτικών σε κάθε μία ΕΛΜΕ που θα συνεργάζονται με την ­ανενεργή­ Γραμματεία Αναπληρωτών-Ωρομισθίων της OΛΜ Ε για να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα της συλλογικής, αγωνιστικής διεκδίκησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
  10. H OΛME να απαιτήσει από το υπουργείο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υπηρεσιακών μεταβολών (διορισμοί, αποσπάσεις, μετατάξεις, τοποθετήσεις από διάθεση) που θα ολοκληρωθούν το αργότερο στις 25 Αυγούστου, έτσι ώστε 1 Σεπτέμβρη να γνωρίζουμε τα λειτουργικά κενά, τα οποία θα πρέπει να καλυφθούν με προσλήψεις αναπληρωτών.
  11. Δεσμευτική απόφαση του συνεδρίου για συγκεκριμένες ημερομηνίες δράσης τον προσεχή Σεπτέμβρη, που θα οδηγήσουν σε πανεκπαιδευτικό πανελλαδικό συλλαλητήριο στο πλαίσιο των αιτημάτων του οποίου να περιλαμβάνονται οι θέσεις και τα αιτήματα των αδιόριστων εκπαιδευτικών.
  12. Ένταξη του ζητήματος της πρόσληψης των αναπληρωτών στο διεκδικητικό πλαίσιο της OΛME, στην απεργιακή πρόταση που πρέπει να εισηγηθεί το συνέδριο προς το νέο Δ.Σ., με τη μορφή της απεργίας διάρκειας το Σεπτέμβρη.