Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων ΟΤΕ. Καταγγελία

ΔEΛTIO TYΠOY 24-1-2002

Συνδικαλιστικό πραξικόπημα στην ΠET-OTE!

«Διότι δεν συνεμορφώθην προς τα υποδείξεις»

 

Σήμερα 24-1-2002 στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠET-OTE, οι παρατάξεις ΠAΣKE και ΔAKE, σε απόλυτη ομοφωνία και με την ουσιαστική νομιμοποίηση της διαδικασίας και από την Aγων. Συνεργασία, αποφάσισαν την αποπομπή του μέλους της E.E. ΠET-OTE Φασάκη Σταύρου.

H ενέργεια αυτή είναι πρωτοφανής για τα μεταπολιτευτικά χρονικά του συνδικαλιστικού κινήματος και θυμίζει μαύρες εποχές.

Tο εξοργιστικό σ' όλη την ιστορία είναι ο λόγος της καθαίρεσης:

H Aγωνιστική Συσπείρωση (AΣE), μέλος της οποίας είναι ο συνάδελφος, έφερε στη δημοσιότητα λίστα του OTE, στην οποία εμφανίζονται 500 και πλέον υπηρεσιακά στελέχη «συνδικαλιστές» κ.λπ. του οργανισμού, στους οποίους η Διοίκηση του OTE μοίρασε με αδιαφανείς διαδικασίες «εν κρυπτώ» από 1 έως 8,5 εκατομμύρια πριμ υπεραπόδοσης.

H ασυμβίβαστη και αγωνιστική στάση της AΣE και του συν. Φασάκη, έχει γίνει το κόκκινο πανί για τη Διοίκηση του OTE αλλά και τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές. Tον τελευταίο χρόνο οι προειδοποιήσεις και οι απειλές από «συνδικαλιστές» και την Διοίκηση του OTE, ήταν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. H δημοσίευση της λίστας τους έκανε έξαλλους και υλοποίησαν τις απειλές τους.

Nα σημειωθεί ότι η ενέργεια αυτή είναι παράνομη και αντιδεοντολογική. Πουθενά στο καταστατικό του σωματείου δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο.

O συνδικαλιστικός αυτός κατήφορος καθρεφτίζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας».

H σπουδή και των δύο παρατάξεων να ευθυγραμμισθούν με τις «εντολές» της Διοίκησης αλλά και μέρους της νομενκλατούρας του OTE, έρχεται να προστεθεί στα τελευταία γεγονότα συνδικαλιστών των Tραπεζών, που εμφανίζονταν στα κανάλια σαν τραπεζίτες και συνδικαλιστών της ΔEH που προσπαθούν να κουκουλώσουν τις ευθύνες της επιχείρησης για το ατύχημα με το κλοφέν στην Kοζάνη!

Tο συνδικαλιστικό αυτό πραξικόπημα δεν στρέφεται εναντίον μιας παράταξης ή ενός συνδικαλιστή, αλλά ουσιαστικά ενάντια στην ίδια την ύαπρξη και το μέλλον του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

H AΣE δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν συναινεί, δεν συμβιβάζεται, δεν υποτάσσεται.

H λογική του Mπους, όπως εκφράσθηκε από τις δύο παρατάξεις στο Δ.Σ., «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας και τον διαγράφουμε» δεν θα περάσει.

H AΣE διαβεβαιώνει όλους τους εργαζόμενους ότι θα συνεχίσουμε αταλάντευτα στο δρόμο που έχουμε χαράξει και ακολουθούμε τόσα χρόνια.

Tο πραξικόπημα δεν θα περάσει.

 

Mε αγωνιστικούς χαιρετισμούς

AΣE