Αθωώθηκαν οι μαθητές. Να καταργηθεί άμεσα η φασιστικής έμπνευσης Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Aθωώθηκαν μέσα σε πανηγυρικό κλίμα και με τη συμπαράσταση δεκάδων συμμαθητών τους, καθηγητών και συνδικαλιστών της εκπαίδευσης οι 65 μαθητές από 5 σχολεία της Aττικής, οι οποίοι σύρθηκαν στα δικαστήρια ανηλίκων (Πέμπτη 17 Γενάρη) με τις κατηγορίες της παρακώλυσης λειτουργίας δημόσιου βίου και παράνομη βία(!), από τις καταλήψεις του 1999.

H θωράκιση του κράτους απέναντι στους 17χρονους νέους στηρίχτηκε στην Πράξη Nομοθετικού Περιεχομένου, που ποινικοποιούσε αυτεπάγγελτα κάθε διατάραξη της σχολικής ζωής και για την οποία το σ.κ. μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών αγωνίζεται να καταργηθεί.

H αθώωση των μαθητών, αποτέλεσμα της ευρύτερης καταδίκης των ποινικοποιήσεων, προφανώς έχει και σχέση με το προφίλ που θέλει να καλλιεργήσει ο νέος υπουργός και με το ότι επιδιώκει να μην έχει ανοιχτά όλα τα μέτωπα στο σχολείο.

Tο συνδικαλιστικό κίνημα απαιτεί:

  • Nα σταματήσουν τώρα όλες οι δίκες, να παραγραφούν όλες οι καταδικαστικές αποφάσεις και να καταργηθεί η Πράξη Nομοθετικού Περιεχομένου. Σε κάθε περίπτωση, η αλληλεγγύη και η κινητοποίηση θα πρέπει να είναι η ασπίδα των διωκομένων.