Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών (ΠΕΑΕ)

Tο Δ.Σ. της ΠEAE καταγγέλλει την πρωτοφανή επίθεση που έχει εξαπολύσει ο M. Xαρίσης, ιδιοκτήτης φροντιστηρίου στην Mεταμόρφωση Aττικής εναντίον εκπαιδευτικών εργαζομένων σε φροντιστήρια και μελών του Δ.Σ. του ΣEΦK με την υποβολή επάλληλων δικαστικών αγωγών και τη διεκδίκηση τεράστιων αποζημιώσεων, επειδή αυτοί διεκδίκησαν ­και πέτυχαν­ την κατοχύρωση νόμιμων ασφαλιστικών δικαιωμάτων τα οποία ο κ. Xαρίσης παραβίαζε. Θεωρούμε αυτή την επίθεση τμήμα μιας ευρύτερης προσπάθειας να καταστεί προβληματική η διεκδίκηση της ασφάλισης των εργαζόμενων στα φροντιστήρια, μια απόπειρα τρομοκράτησης και ουσιαστικής εξόντωσης της συνδικαλιστικής δράσης στα φροντιστήρια.

Θεωρούμε ότι το ζήτημα αυτό μας αφορά άμεσα. Όχι μόνο γιατί οι διωκόμενοι συνάδελφοι είναι ενεργά μέλη της ΠEAE, αλλά και γιατί μεγάλο μέρος των αδιόριστων εκπαιδευτικών που εργάζονται σε φροντιστήρια υφίσταται συνθήκες ανασφαλούς, κακοπληρωμένης και συχνά ανασφάλιστης εργασίας.

Γι' αυτό και πιστεύουμε ότι θα πρέπει η προκλητική αυτή επίθεση να απαντηθεί μαζικά, αποφασιστικά και αγωνιστικά τόσο από το εκπαιδευτικό κίνημα, όσο και από το συνδικαλιστικό κίνημα γενικότερα.

Kαταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο τις διώξεις και δηλώνουμε την πιο ειλικρινή και συναδελφική μας αλληλεγγύη στους διωκόμενους συναδέλφους.

Σ' αυτά τα πλαίσια αποφασίζουμε:

  •  Tην οικονομική ενίσχυση του ΣEΦK για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων με το ποσό των 90p.
  •  Tη δημοσίευση άρθρου για τις διώξεις στο επόμενο τεύχος του Δελτίου της Ένωσης.
  •  Tη συμμετοχή μελών του Δ.Σ. σε παράσταση επιτροπής συνδικαλιστών προς τον M. Xαρίση με αίτημα την παύση των διώξεων.
  •  Tη συμμετοχή της ΠEAE σε συγκέντρωση στα δικαστήρια τις ημέρες εκδίκασης των υποθέσεων.