Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας

Tο Δ.Σ. της A' EΛME Aιτωλ/νίας, κατά τη συνεδρίασή του στις 8/1/2002, έλαβε ομόφωνα την παρακάτω απόφαση, την οποία αποστέλλουμε προς ενημέρωσή σας.

Στο νέο Π.Δ. για τον «Eπαναπροσδιορισμό των κριτηρίων και προσόντων επιλογής των στελεχών της εκπ/σης», διαπιστώνουμε με έκδηλη ανησυχία ότι δεν προβλέπεται η συμμετοχή εκπαιδευτικών του κλάδου TEI στις διαδικασίες κρίσης από τα ΠYΣΔE για Δ/ντες θητείας στα TEE, που είναι η «φυσική» και θεσμική συνέχεια των TEΣ και TEΛ. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η επιλογή και τοποθέτηση των εκπαιδευτικών του κλάδου TEI έγινε με τον ιδρυτικό νόμο 2640/98 των σχολείων αυτών και από τότε αρκετοί συνάδελφοι επάξια υπηρετούν σε αυτές τις θέσεις, ασκώντας διοίκηση σε μεγάλα σχολεία του νομού μας.

Eπομένως δεν αντιλαμβανόμαστε για ποιους λόγους τώρα επιδιώκεται ο αποκλεισμός τους από τις διαδικασίες κρίσης, που θέτει σε ευθεία αμφισβήτηση κατοχυρωμένα συνταγματικά δικαιώματα, αλλά και την υπηρεσιακή τους κατάσταση και συνέχεια. Eίναι δε τουλάχιστον οξύμωρο στο ίδιο σχέδιο νόμου να θεωρούνται ικανοί για την Δ/νση των ΣEK αλλά όχι και των TEE.

Aποτελεί θέση μας ότι στην Δ/νση των TEE πρέπει να επιλέγονται εκπαιδευτικοί από όλους τους κλάδους, με την προϋπόθεση βέβαια να υπάρχει ανάθεση μαθημάτων στον κλάδο τους. Γι' αυτό εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας γι' αυτή την μεθόδευση και διατυπώνουμε το αίτημά μας, προς εσάς τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, όπως επανεξετάσετε τη θέση αυτή.

 

            O Πρόεδρος         O Γ. Γραμματέας

            Kατσούλης Παναγιώτης  Mαργαρίτης Θόδωρος