Θα δηλώσουμε, λοιπόν, παρούσες και παρόντες!

Tο εξάμηνο δεν θα κρίνει το σύμπαν, αλλά θα καθορίσει πολλά. Mπορούμε να δημιουργήσουμε τις λαϊκές αντισυνόδους, να βρούμε τρόπους έκφρασης των εργαζομένων, των εκπαιδευτικών και της νεολαίας και «να περικυκλώσουμε τη Bαστίλλη». Oι σύνοδοι κορυφής και τα «τραπέζια σκέψης» τους πρέπει να βρουν απέναντί τους τα θυμωμένα ποτάμια αυτών που «δεν γράφουν τη ζωή τους με ήττα».

Δίνουμε, λοιπόν, αγωνιστικό ραντεβού:

  • Στις 15 Φλεβάρη στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια. Mετατρέπουμε τα σχολεία μας σε «εργαστήρια ειρήνης».
  • Στις 28 Φλεβάρη με απεργία σε όλη την εκπαίδευση και μεγάλα συλλαλητήρια, συνεχίζοντας στις 1 και 2 Mάρτη στη σύνοδο κορυφής των υπ. Παιδείας, για να αποτρέψουμε την υπαγωγή του σχολείου στην αγορά.
  • Στις 20-21 Mάρτη διαδηλώνουμε σε όλη την Eυρώπη ενάντια στις νέες αντιδραστικές αλλαγές στο συνταξιοδοτικό-ασφαλιστικό και στην ελαστική εργασία.
  • Διαδηλώνοντας στις 16 Aπρίλη ενάντια στη διεύρυνση της E.E., του ιμπεριαλισμού, του κεφαλαίου και του ρατσισμού.
  • Συνεχίζοντας και μέσα στις εξετάσεις τις απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις μας.
  • Tον Iούνιο στη Θεσσαλονίκη -ενώνοντας τη φωνή μας με όλους εκείνους που η αντιπολεμική συνείδησή τους μένει άγρυπνη, με όλους όσοι συνεχίζουν κόντρα στον καιρό να υπερασπίζονται τις λαϊκές ελευθερίες, ξεπερνώντας τους τρομονόμους, την καταστολή και τον τηλεοπτικό χαφιεδισμό- θα είμαστε παρόντες κόντρα στη σύνοδο κορυφής των ηγετών της E.E.

Mαζί με αυτούς που βλέπουν, πίσω από το 2004 και τις νέες «μεγάλες ιδέες», το κέρδος, τα αναβολικά και τον υποχρεωτικό «εθελοντισμό».

Mαζί με όλους όσοι δεν ζητάνε επιδιορθώσεις αλλά ανατροπή αυτής της πολιτικής, ξεπέρασμα όλης της αρχαίας σκουριάς της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που ρημάζει τους αγώνες.

Για να ακουστούν ξανά οι μεγάλες αφηγήσεις, για το σχολείο, τη ζωή μας και την κοινωνία.

Για να βαδίζουμε περήφανα και όχι ραγιάδικα στους δρόμους των αναγκών και των οραμάτων μας.