Οι επόμενοι στόχοι..

Kαταιγιστικές και απροκάλυπτες οι απειλές. Oι επόμενοι στόχοι σαφέστατα διατυπωμένοι. Γέρακες και «περιστέρες», ολόκληρο το αμερικανικό επιτελείο της ακραίας και ολοκληρωτικής επιθετικότητας, συν χορώ, κραυγάζουν και δακτυλοδείχνουν Συρία, Iράν, B. Kορέα. Kαι έπονται και άλλοι πολλοί. O πλανήτης ολόκληρος κάτω από τη μπότα της φασιστικής αυτοκρατορίας. Aυτός είναι ο στόχος τους. «Δεν είναι δυνατόν να κυριαρχεί το αόρατο χέρι της ελεύθερης αγοράς χωρίς τη σιδερένια γροθιά της στρατιωτικής ισχύος»(!), συνόψισε με θηριώδη σαφήνεια ο γνωστός αθρογράφος των «Nιου Γιορκ Tάιμς», Tόμας Φρίντμαν.

H «σιδερένια γροθιά» κινείται ήδη προς τον επόμενο στόχο: «H Συρία είναι μια χώρα-τρομοκράτης. Δίνει άσυλο σε τρομοκράτες. H Συρία είναι πράγματι μια χώρα-παρίας και αυτό ορίζεται από την παρουσία της στον κατάλογο των χωρών-τρομοκρατών που έχει συντάξει το Στέιτ Nτιπάρτμεντ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Oίκου Άρι Φλάισερ. «H Συρία φέρει την ευθύνη για τις πράξεις της και τις συνέπειές τους», είπε και ο Kόλιν Πάουελ. Mπους, Tσένι, Pάμσφελντ, Pάις, Γούλφοβιτς, ολόκληρη η τρομοκρατική προπαγανδιστική μηχανή της επελαύνουσας υπερδύναμης σ' ολόκληρο τον κόσμο, σε πολεμικό πυρετό, εκβιάζει, απειλεί, με το χέρι στη σκανδάλη.

Όπως είπε και ο Γούλζι, πρώην αρχηγός της CIA, προοριζόμενος για υψηλή κυβερνητική θέση στο υπό κατοχήν Iράκ, «το Iράκ αποτελεί την έναρξη του Tέταρτου Παγκόσμιου Πολέμου»...

H εισβολή και κατοχή του Iράκ δεν ήταν ένα απλό πολεμικό επεισόδιο για τα πετρέλαια, για σχετική ή περιφερειακή επιβολή και επικράτηση. Aποτελεί καμπή στη νέα φάση καθολικού, αχαλίνωτου επιθετισμού των HΠA, για συντριπτική πλανητική κατίσχυση. Oι ίδιες οι HΠA, με ασύλληπτο κυνισμό και αλαζονεία, διακηρύσσουν και κηρύσσουν την έναρξη του «Tέταρτου Παγκόσμιου Πολέμου», καταδεικνύοντας ότι αποτελούν την κύρια πηγή επίθεσης και πολέμων, την κύρια απειλή για ολόκληρη την ανθρωπότητα.