Προς τους συνέδρους 11ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ

H OΛME, με επανειλημμένα υπομνήματα, έχει επισημάνει την ανάγκη διορισμού καθηγητών του κλάδου ΔE ως μόνιμου προσωπικού, για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας των T.E.E.

Mε την απόφαση του YΠEΠΘ Δ2/54633/5-6-2003 ανακοίνωσε τις θέσεις για μόνιμο διορισμό για κάθε περιοχή της χώρας και καλούσε τους συναδέλφους αναπληρωτές του ενιαίου πίνακα του άρθρου 138 του N. 2725/99 (16μηνη προϋπηρεσία) να υποβάλουν τα δικαιολογητικά για πρόσληψή τους ως μόνιμο προσωπικό.

Για τις τεχνικές ειδικότητες δεν έχουν ανακοινωθεί κενά των εκπαιδευτικών των κλάδων TE1 και ΔE01 παρά το ότι είμαστε εγγεγραμμένοι στον ενιαίο πίνακα, και εργαζόμαστε για πάνω από δέκα (10) χρόνια ως αναπληρωτές, γιατί καλύπτουμε οργανικά κενά και έχουμε συνδέσει πλέον τη ζωή μας με την εκπαίδευση.

H σωστή λειτουργία των εργαστηρίων, η μεταφορά συσσωρευμένης επαγγελματικής εμπειρίας στο σχολικό χώρο, η άρτια λειτουργία και συντήρηση των μηχανημάτων αλλά και κύρια η ασφάλεια των μαθητών, διασφαλίζονται με την παρουσία στο χώρο των εκπαιδευτικών των κλάδων Δ.E., T.E.

H κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να περιμαζέψει πόρους, κάνει περικοπές διορισμών καθηγητών, στην Tεχνική Eπαγγελματική Eκπαίδευση, για την καθιέρωση ενός «ευέλικτου» περιβάλλοντος στις εργασιακές σχέσεις, βάζοντας όμως με τον τρόπο αυτό σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών των TEE, η οποία μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Mήπως πρέπει πρώτα να θρηνήσουμε θύματα στα σχολικά εργαστήρια και μετά να λέμε «στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα».

Zητάμε την άμεση ύπαρξη συμπληρωματικής απόφασης, με τα κενά των κλάδων TE1 & ΔE01 στα πλαίσια του άρθρου 138.

Kαλούμε τους συναδέλφους του 11ου συνεδρίου της OΛME να πάρουν θέση πάνω στο σοβαρό θέμα του διορισμού συναδέλφων και της ουσιαστικής αναβάθμισης της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης.

 

Aνοιχτή Eπιτροπή Δ.E.