Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

Νέα άρθρα

ekpaideutikos omilos

Στο πλευρό των δασκάλων Παντελή Βαινά και Γιώργου Χρόνη

Eκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους δασκάλους Βαϊνά Παντελή και Χρόνη Γιώργο (τακτικό και αναπληρωτή αιρετό στο Γ΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας) για την ποινική δίωξη που ασκείται σε βάρος τους από τους Δάτσικα Θεοδόσιο (Δ/ντη του 2ου ΔΣ Ιλίου), Ατταλιώτου  Κυριακή (σχολικό σύνβουλο ειδικής αγωγής) και Αλεξανδράτο Χαράλαμπο (Δ/ντή στο 1ο ΔΣ Αγίων Αναργύρων) υποψήφιους διευθυντές στις κρίσεις στελεχών του 2011.
Ως λόγοι για τις μηνύσεις εναντίον των συναδέλφων αναφέρονται η «συκοφαντική δυσφήμιση» και η «παράβαση καθήκοντος», επειδή βαθμολογήθηκαν με χαμηλό βαθμό από τους αιρετούς. Να σημειώσουμε ότι οι αιρετοί όχι μόνον είχαν κάθε δικαίωμα να πράξουν όπως εκτιμούσαν σωστό, αλλά και τους τιμά που στη βαθμολόγηση πήραν υπόψη τις καταγγελίες εναντίον των συγκεκριμένων υποψηφίων από συλλόγους διδασκόντων για αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά.


Υπηρετώντας την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης που το υπουργείο και το σύνολο του πολιτικού συστήματος επιδιώκουν και υλοποιούν, οι μηνυτές αναλαμβάνουν ρόλο «καλοθελητών και προθύμων», “προβάρουν την κουκούλα” που ράβει το Υπουργείο “Παιδείας”, στέλνοντας με την πράξη τους σαφές μήνυμα προς τη βάση του κλάδου για το πώς πρέπει να εννοείται η μόνη από αυτούς αποδεκτή συμμετοχή των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια: πειθαρχημένη και διαπλεκόμενη, όπως πράττει ο κρατικός συνδικαλισμός. Έτσι είχαν συνηθίσει και αυτό το μοντέλο υπηρετούν.
Με τη στάση τους αυτή, οι μηνυτές,  αγγίζουν τα όρια της εθελουσίας εξόδου  από το σώμα της μάχιμης εκπαίδευσης, στρατεύονται ενάντια στα συμφέροντα του εκπαιδευτικού κινήματος και αποτελούν θλιβερό παράδειγμα προς αποφυγήν.
Σε μια περίοδο διαρκούς ποινικοποίησης των αγώνων, σε μια περίοδο που  έχουμε πολλαπλά κρούσματα ποινικοποίησης της όποιας φωνής αντίστασης, η ποινική δίωξη εναντίον των συναδέλφων εντάσσεται σε μια γενικότερη προσπάθεια καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης. Απαιτούμε να σταματήσει τώρα. Καλούμε τους μηνυτές να αποσύρουν άμεσα τις μηνύσεις, οι οποίες είναι συνέχεια της αγωγής που άσκησε ο Αλεξανδράτος Χαράλαμπος στον αιρετό Γιώργο Χρόνη κατά την διάρκεια των κρίσεων για την επιλογή διευθυντών για συνδικαλιστικά φυλλάδια που είχαν μοιραστεί πριν από 2 χρόνια, ενέργειες που θυμίζουν άλλες εποχές.
Οι ενέργειές τους αυτές σημαίνουν πόλεμο με την εκπαιδευτική κοινότητα και με ό,τι αυτή έχει κατακτήσει. Στον πόλεμο αυτό οι εκπαιδευτικοί θα σταθούν αλληλέγγυοι με τους διωκόμενους δάσκαλους-αιρετούς μέχρι το τέλος.
Απαιτούμε να σταματήσει τώρα και η προκαταρκτική – πειθαρχική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον ίδιο λόγο.