Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Όταν η αξιολόγηση γίνεται νόμος η αντίσταση είναι καθήκον

aksiologisi

Κυκλοφόρησε η ειδική έκδοση τού Εκπαιδευτικού Ομίλου - αντιτετράδια της εκπαίδευσης για την Αξιολόγηση.

 (Αθήνα, Απρίλιος 2023. Σελίδες 84, τιμή 5€)

Μετά από 41 χρόνια η κυβέρνηση επιδιώκει την νεκρανάσταση του άταφου νεκρού της δημόσιας εκπαίδευσης, δηλαδή της αξιολόγησης σχολείων και εκπαιδευτικών και του νεο- επιθεωρητισμού.  

Το βιβλίο «Όταν η αξιολόγηση γίνεται νόμος, η αντίσταση είναι καθήκον» αναλύει βασικές πλευρές της αξιολόγησης στην εκπαίδευση δίνοντας απαντήσεις σε 20 βασικές ερωτήσεις. Αποκαλύπτει τον ρόλο της «αξιολόγησης» ως κεντρικό μηχανισμό του σχολείου που επιτελεί τον διπλό ρόλο της διευρυμένης αναπαραγωγής των κοινωνικών ανισοτήτων και της εγχάραξης της κυρίαρχης ιδεολογίας. Σε ένα ταξικό – ιεραρχικό κοινωνικό και εκπαιδευτικό σύστημα η αξιολόγηση δεν μπορεί παρά να είναι ιεραρχική – συμμορφωτική και τιμωρητική. Αποτελεί κεντρικό μηχανισμό ανατροπής εργασιακών σχέσεων, ιδεολογικής χειραγώγησης και κατηγοριοποίησης σχολείων εκπαιδευτικών και μαθητών. 

Το βιβλίο αυτό αποτελεί έναν χρήσιμο οδηγό για τους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος, για την αντίστασή του στην αξιολόγηση και στην επίθεση της κυβέρνησης στο δημόσιο δωρεάν σχολείο και  στους εκπαιδευτικούς.