Κάτω η καταστολή και ο αυταρχισμός! Όλοι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο Παρασκευή 1 Οκτωβρίου στα Προπύλαια στις 6.00μμ

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ κατέφυγε στα δικαστήρια για να χτυπήσει την απεργία – αποχή την οποία έχουν κηρύξει οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ) ενάντια στην αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, ενεργοποιώντας τις αντιδημοκρατικής και αντισυνδικαλιστικές διατάξεις του νόμου «Χατζηδάκη». Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ διαβλέποντας τα μαζικά χαρακτηριστικά που προσλαμβάνει για δεύτερη φορά η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, επιδίδεται σε ένα νέο κρεσέντο αυταρχισμού και καταστολής. Θέλει να τρομοκρατήσει και να καθυποτάξει τους εκπαιδευτικούς, να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση, να βάλει στο γύψο τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δεν πρέπει να περάσουν. Παρά τη δικαστική προσφυγή οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες πρέπει να συνεχίσουν αταλάντευτα στο δρόμο του απεργιακού – αγώνα, να μαζικοποιήσουν ακόμα περισσότερο την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών!

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος καλεί στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που οργανώνουν οι Ομοσπονδίες την Παρασκευή 1 Οκτώβρη στις 6.00μμ στα Προπύλαια στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις στη χώρα.

- Ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν θα περάσουν!

- Νίκη στο δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών!

- Να ανατραπεί η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης!