Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ

Με μια πραξικοπηματικού τύπου απόφαση οι παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ στην ΟΛΜΕ, χωρίς να πραγματοποιηθεί ΔΣ, έστειλαν ως απόφαση της ομοσπονδίας την κατάπτυστη θέση τους για εξαίρεση του κλάδου από την απεργία της Τετάρτης.

Με πρόσχημα την ομαλή διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων, ζητούν από την ΑΔΕΔΥ να ανακαλέσει την απόφαση της εξαιρώντας τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας από την απεργία! Για το καλό των μαθητών πάντα! Πως αλήθεια στάθμισαν το καλό των μαθητών και αποφάσισαν ότι είναι πιο οδυνηρό για αυτούς να μετατεθεί μια εξέταση, από το μεσαιωνικό εργασιακό μέλλον που απεργάζονται για αυτούς;

Την ημερομηνία της ψήφισης την επέλεξε η κυβέρνηση. Αυτή επέλεξε ημέρα πανελλαδικών και έχει την απόλυτη ευθύνη για κάθε εξέλιξη. Η προσπάθεια των δημοσιογραφικών παπαγάλων να ενεργοποιήσουν έναν άθλιο κοινωνικό αυτοματισμό σε βάρος του εκπαιδευτικού κλάδου, έπρεπε να απαντηθεί. Ειδικά στη φάση που διανύουμε, που η κυβέρνηση υπονομεύει με σειρά διατάξεων το δικαίωμα στην απεργία.

Αντί αυτού οι παρατάξεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, για μια ακόμη φορά πρόσφεραν την στήριξη τους στο κυβερνητικό έργο. Σε πλήρη συμμόρφωση με το πνεύμα του νέου αντεργατικού νόμου, ζήτησαν «με αίσθημα ευθύνης» την εξαίρεση του κλάδου από την απεργία! Πριν καν δηλαδή ψηφιστεί, κινήθηκαν στην κατεύθυνση της διάταξης περί «προσωπικού ασφαλείας» και «ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας». Πρόκειται για ένα ακόμη πισώπλατο χτύπημα του αγώνα που είναι σε εξέλιξη αλλά και γενικότερα του συνδικαλιστικού κινήματος.

Αν οι ίδιες οι ηγεσίες και οι δυνάμεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων, βιάζονται τόσο να κινηθούν στο πνεύμα της μη διατάραξης της «ομαλότητας», είναι φανερό το τι θα ακολουθήσει μετά την ψήφιση του νόμου. Σε μία στιγμή που οι εφοπλιστές και η κυβέρνηση επιχειρούν να παγιώσουν την απαγόρευση της απεργίας στο όνομα της προστασίας του κοινωνικού συνόλου, στην ΟΛΜΕ οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών βασιλικότεροι του βασιλέως, τρέχουν να βγάλουν από τη δύσκολη θέση την κυβέρνηση και τα πρωτοδικεία της!

Αυτή τη φορά ξεπέρασαν κάθε όριο και κάθε προηγούμενο. Καταγγέλλουμε το νέο χτύπημα της απεργίας και των σωματείων μας από τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να υπερασπιστεί το δικαίωμα στην απεργία σε αυτή τη κρίσιμη φάση και να μείνει στην αρχική της απόφαση.

Το χειρότερο μέλλον για τα παιδιά μας ετοιμάζεται από αυτούς που υποκριτικά μιλούν στο όνομα τους.

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ.

ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ.