Καταγγελία του Εκπαιδευτικού Ομίλου

Κάτω οι νέες χουντικές απαγορεύσεις της κυβέρνησης!

Όλοι στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια την Πέμπτη 28/01

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος καταγγέλλει το νέο αστυνομικό διάταγμα με το οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ επιβάλλει νέες – χουντικής έμπνευσης – απαγορεύσεις των δημόσιων συναθροίσεων σε όλη τη χώρα ξεκινώντας από σήμερα τα ξημερώματα και μέχρι την 1η Φλεβάρη. Η κυβέρνηση της Δεξιάς χρησιμοποιώντας ως άλλοθι την εξάπλωση της πανδημίας, χτίζει ξανά ένα σιδηρόφρακτο καθεστώς αστυνομοκρατίας, όμοιο με αυτό του Πολυτεχνείου και της επετείου του Γρηγορόπουλου με μοναδικό στόχο να βάλει για μια ακόμα φορά στο γύψο τα δημοκρατικά δικαιώματα, να τρομοκρατήσει το λαό και το φοιτητικό κίνημα που βρίσκεται σε αγωνιστικό αναβρασμό μπροστά στα νέα αντιδραστικά μέτρα.

Είναι προκλητικός ο ισχυρισμός της κυβέρνησης της ΝΔ πως με τις νέες απαγορεύσεις προσπαθεί να προστατεύσει το λαό από την πανδημία, όταν τόσους μήνες τώρα, με την εγκληματική πολιτική της, εγκαταλείπει το ΕΣΥ στο έλεος της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης. Οι φανερές πλέον επιδιώξεις της κυβέρνησης είναι πως θα επιβάλλει όλα τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα και ταυτόχρονα πως θα οικοδομήσει ένα νέο καθεστώς στο οποίο θα μπει ταφόπλακα στα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα, και η διαδήλωση και η απεργία θα μετατραπούν σε ιδιώνυμο αδίκημα.

Η τελευταία πράξη της κυβέρνησης της ΝΔ στοχεύει ευθέως στις προκηρυγμένες αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φοιτητών που υπερασπίζονται το πανεπιστημιακό άσυλο, παλεύουν ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και τις διαγραφές. Η πολιτική αυτή πρέπει να καταγγελθεί και να καταδικαστεί απερίφραστα από κάθε δημοκράτη. Ο εκπαιδευτικός κόσμος και η νεολαία πρέπει να δώσουν μαζική και αγωνιστική απάντηση στους δρόμους την Πέμπτη 28 Γενάρη ενάντια στις φασιστικές απαγορεύσεις και στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Όλοι στις συγκεντρώσεις των φοιτητικών συλλόγων και των εκπαιδευτικών σωματείων!
Πέμπτη 28 Γενάρη στη 1.00μμ στα Προπύλαια!

26 Γενάρη 2021
Εκπαιδευτικός Όμιλος