Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Μπροστά στην ψήφιση του αντιλαϊκού, φοροληστρικού προϋπολογισμού τα συνδικάτα να κηρύξουν απεργία και συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα!

Ανακοίνωση της ΕΡΓΑΣ

Οι εργαζόμενοι και ο λαός βρίσκονται αντιμέτωποι με την εξελισσόμενη πανδημία και τη δεύτερη καραντίνα, μπροστά σε μια κυβερνητική πολιτική εγκληματική για τη δημόσια υγεία. Σε μια πολιτική που τους εξοντώνει οικονομικά και έχει γίνει συνώνυμο της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού, σε ένα καθεστώς αστυνομοκρατίας και ακραίων κατασταλτικών μέτρων.

Η απεργία που προκήρυξαν Εργατικά Κέντρα καθώς και η ΑΔΕΔΥ στις 26 Νοέμβρη συνάντησε, όχι μόνο τις αστυνομικές απαγορεύσεις αλλά και την ανοιχτή υπονόμευση και το χτύπημα από τις συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ στις ηγεσίες των ανώτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Με τη στάση της υποταγής στα κυβερνητικά προστάγματα επέβαλαν το σιωπητήριο στα συνδικάτα και τις Ομοσπονδίες αρνούμενες να οργανώσουν απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα. Ισχυρό ανάχωμα στην ανάπτυξη πανεργατικού μετώπου ενάντια στην κυβερνητική πολιτική έβαλε και η ηγεσία του ΠΑΜΕ που υπονόμευσε τις απεργιακές κινητοποιήσεις οργανώνοντας μυστικά τις δικές του “συμβολικές παρεμβάσεις”. Η αποφασιστική στάση των πρωτοβάθμιων σωματείων και των εργατικών παρατάξεων που κάλεσαν ανοιχτά σε απεργιακές συγκεντρώσεις αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη αντίστασης στην πολιτική της καταστολής και της αστυνομοκρατίας, της καταπάτησης των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την άγρια αντιλαϊκή πολιτική της. Οι εργαζόμενοι και τα πλατιά λαϊκά στρώματα μαζί με το νέο αντισυνδικαλιστικό-αντεργατικό νομοσχέδιο, μαζί με τα μέτρα βίαιης φτωχοποίησης του λαού που τον βυθίζουν στην ανέχεια και την ανεργία έχουν τώρα να αντιμετωπίσουν και το νέο φοροληστρικό αντικοινωνικό κρατικό προϋπολογισμό του 2021.

Οδηγός για την κυβερνητική πολιτική είναι τα ακραία νεοφιλελεύθερα προστάγματα της διαβόητης “έκθεσης Πισσαρίδη”. Ενώ η πανδημία φουντώνει και το ΕΣΥ βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης, με το νέο κρατικό προϋπολογισμό η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν ενισχύει ουσιαστικά το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με κονδύλια για ΜΕΘ, υγειονομικό προσωπικό, εξοπλισμό και δωρεάν μαζικά τεστ για το λαό αλλά πράττει το ακριβώς αντίθετο. Με προκλητικό τρόπο μειώνει κατά 600εκατ. ευρώ τον προϋπολογισμό για την Δημόσια Υγεία. Μειώνει κι άλλο τα κονδύλια για την κοινωνική πρόνοια και ασφάλιση ενώ για το μεγάλο κεφάλαιο προβλέπει πακτωλούς χρημάτων για τις λεγόμενες “επενδύσεις”.

Μπροστά στην κατάθεση του νέου αντιλαϊκού προϋπολογισμού είναι επιτακτικό καθήκον των συνδικάτων να οργανώσουν απεργιακό αγώνα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική!

Η ΕΡΓΑΣ απευθύνει κάλεσμα στα σωματεία, στα συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα στις ανώτατες συνδικαλιστικές οργανώσεις να προκηρύξουν άμεσα απεργιακή κινητοποίηση για τις ημέρες κατάθεσης του προϋπολογισμού στη Βουλή, κλιμακώνοντας την απεργιακή κινητοποίηση της 26ης Νοέμβρη Ενάντια στο κλίμα της τρομοκρατίας και του εκφοβισμού που επιχειρεί να επιβάλλει η κυβέρνηση, να οργανώσουν και κηρύξουν ανοιχτά και αποφασιστικά απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Οι δυνάμεις της ΕΡΓΑΣ προωθούν αυτό το κάλεσμα στους εργασιακούς χώρους και στα συνδικάτα που δρουν και επιδιώκουν να ληφθούν αποφάσεις από συνδικαλιστικά όργανα για την πραγματοποίηση της απεργιακής κινητοποίησης

Καλούμε τις ταξικές και αγωνιστικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος να συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση.

  • Κάτω ο αντιλαϊκός φοροληστρικός προϋπολογισμός της κυβέρνησης!
  • Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική λειτουργία των σωματείων και το δικαίωμα της απεργίας
  • Δουλειά και οικονομική στήριξη στους ανέργους
  • Όχι στην αναστολή των συμβάσεων εργασίας, στην εκ περιτροπής, προσωρινή και μερική απασχόληση
  • Ενάντια στην επιβολή της τηλεργασίας
  • Όχι στην περικοπή των μισθών και των δώρων
  • Όχι στην περικοπή των κοινωνικών δαπανών
  • Άμεση ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας-πρόνοιας-ασφάλισης
  • Δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό
  • Κάτω οι αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις και η αστυνομική τρομοκρατία
  • Με μαζικούς αγώνες παλεύουμε για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής