Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Η Αγωνιστική Παρέμβαση Ηρακλείου για τη συνδικαλιστική δίωξη μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ

ΟΛΟΙ ΈΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ(27/9) ΚΑΙ ΩΡΑ 9π.μ

ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ) ΝΑ...ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ (!), ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΗΚΑΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ(8-11 π.μ) ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (27/9) ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ Η Ε.Λ.Μ.Ε, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΜΗΝΥΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ Ο ΕΝΑΓΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε , ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΩΝΤΑΣ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ

ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΪΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ.

Συνάδελφοι, την ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, καλούνται ξανά να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο πρώην πρόεδρος και η πρώην γραμματέας του Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε, ως εκτελεστικά όργανα του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου μας, δηλ ως ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ όλων των συναδέλφων, επειδή ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑΝ θεμελιώδεις αρχές της συνδικαλιστικής δράσης και συλλογικής πάλης.

Οι συνάδελφοι διώκονται , επειδή ένας διευθυντής κεντρικού σχολείου της πόλης κατέθεσε μήνυση εναντίον των αποφάσεων του Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε για δήθεν προσβολή της προσωπικότητάς του, επιδιώκοντας να αντιστρέψει την πραγματικότητα και να.. συσκοτίσει τα γεγονότα. Γιατί ο ίδιος ο μηνυτής διευθυντής, με τα λιβελλογραφήματά του, καθύβριζε συνδικαλιστές και απαξίωνε κάθε μορφή συλλογικής διεκδίκησης, προσβάλλοντας κάθε έννοια συλλογικής αξιοπρέπειας , δημοκρατικής αντίληψης και ηθικής.

Επί σειρά ετών ο εν λόγω μηνυτής επιμένει στην ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ των συναδέλφων, δηλ στην ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των ΑΓΩΝΩΝ και ΑΡΝΕΙΤΑΙ να ΑΠΟΣΥΡΕΙ τη μήνυση, λειτουργώντας ως...προπομπός των νέων αντιδραστικών κυβερνητικών μέτρων που αφορούν στην περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών , όπως προδιαγράφεται με το ΝΕΟ ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΛΕΛ, στη βάση της λαϊκής τρομοκράτησης και υποταγής στη μνημονική καταιγίδα και συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης-ΕΕ-Δ.Ν.Τ-Ολιγαρχίας.

Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

ΟΛΟΙ ΈΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ(27/9) ΚΑΙ ΩΡΑ 9π.μ