Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Ιδιαίτερα επιτυχημένη η εκδήλωση για την παιδαγωγική στη Σοβιετική Ένωση

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση ο Εκπαίδευτικός Όμιλος και το περιοδικό Αντιτετράδια της εκπαίδευσης, άνοιξαν με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία τον κύκλο των εκδηλώσεων. Το Σήμα φιλοξένησε τον Περικλή Παυλίδη, επίκουρο καθηγητή του Παιδαγωγικού τμήματος του ΑΠΘ, σε μια εκδήλωση με τίτλο "Η παιδαγωγική στη Σοβιετική Ένωση. Η περίπτωση Α. Μακαρένκο - Σοσιαλισμός και προσωπικότητα".

paidagogiki 1

Η αίθουσα του Σήματος ήταν από την αρχή κατάμεστη από φίλους και συναγωνιστές των "Αντιτετραδίων". Ιδιαίτερα θετική και ελπιδοφόρα ήταν η παρουσία πάρα πολλών νέων ανθρώπων - κυρίως φοιτητών - οι οποίοι συμμετείχαν δραστήρια με ερωτήσεις και σύντομους σχολιασμούς στην συζήτηση που ακολούθησε έπειτα από την τοποθέτηση του Π. Παυλίδη.

paidagogiki 2

Από την μεριά του Εκπαιδευτικού Ομίλου την εκδήλωση συντόνισε ο σ. Θανάσης Τσιριγώτης ο οποίος τόσο στο άνοιγμά του όσο και στο κλείσιμο της εκδήλωσης έδωσε το γενικό περίγραμμα της συζήτησης και των ιδιαίτερων θέσεων του Εκπαιδευτικού Ομίλου πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Δεν παρέλειψε φυσικά να τονίσει τους γενικότερους στόχους που έχουν τεθεί για να τιμηθεί η επέτειος των 100 χρόνων από την Οχτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία. Τέλος αναφέρθηκε στο ελπιδοφόρο μήνυμα που εκπέμπει το Σήμα, καλώντας συναγωνιστές και φίλους να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή.

paidagogiki 3

paidagogiki 4

paidagogiki 5