Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Καμία ανοχή απέναντι στο φασισμό!

Όλοι στην αντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας
την Δευτέρα 20 Απρίλη και ώρα 8πμ στο γήπεδο της Προοδευτικής Γρ. Λαμπράκη και Χρ. Σμύρνης

Την Δευτέρα 20 Απρίλη ξεκινά η δίκη της νεοναζιστικής συμμορίας «Χρυσή Αυγή» στα δικαστήρια των φυλακών Κορυδαλλού. Ανάμεσα στους 69 κατηγορούμενους είναι και ολόκληρη η κοινοβουλευτική της ομάδα καθώς και τα αρχηγικά στελέχη της Ν. Μιχαλολιάκος, Η. Κασσιδιάρης, Χρ. Παππάς. Η δίκη πραγματοποιείται επί των ημερών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά την στυγνή δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Π. Φύσσα από το χέρι του φασίστα Ρουπακιά. Το μακροσκελές και εφιαλτικό κατηγορητήριο περιλαμβάνει σειρά τραμπούκικων και τρομοκρατικών επιθέσεων ενάντια σε συνδικαλιστές και αγωνιστές του λαϊκού κινήματος, μαζικά πογκρόμ από τα ναζιστικά τάγματα εφόδου και δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες όπως στους αιγύπτιους ψαράδες και τον πακιστανό Λουκμάν Σαχζάτ. Τα πρόσφατα γεγονότα των τελευταίων χρόνων αποτελούν μόνο ελάχιστα περιστατικά ενός μακρύ και αιματοβαμμένου καταλόγου εγκληματικής δράσης σχεδόν τριών δεκαετιών.
Το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, που σήμερα παρουσιάζεται με το μανδύα του κοινοβουλευτικού κόμματος, αποτελεί τη «χρυσή εφεδρεία» του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος. Αποτελεί το αναγκαίο «συμπλήρωμα» για την ένταση της καταστολής και της τρομοκρατίας. Οι ρίζες του φασισμού είναι τόσο βαθιές όσο και το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά την πιο αχαλίνωτη εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που σπέρνει ιμπεριαλιστικούς πολέμους ανάμεσα στους λαούς. Στις σημερινές συνθήκες όξυνσης της αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονίων, που σαρώνονται εργασιακές κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών, που βαθαίνει ακόμα περισσότερο η φτώχεια και η εξαθλίωση σε πλατιά τμήματα του λαού μας, βρίσκουν το έδαφος να αναπτυχθούν οι φασιστικές ιδέες, να θεριέψει και να παγιώσει την παρουσία της στην ελληνική κοινωνία η ΧΑ.
Ταυτόχρονα οι δυνάμεις του πιο μαύρου και αντιδραστικού τμήματος της κυρίαρχης τάξης, ενισχύονται από την κυρίαρχη καθημερινή αντιδραστική προπαγάνδα που κηρύσσει το ρατσισμό, την ξενοφοβία και τη μισαλλοδοξία, την ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων». Η «αντιφασιστική» ρητορεία των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα πραγματικά αντιφασιστικά αισθήματα του λαού μας. Αντίθετα τα κίνητρά τους βρίσκονται στην προσπάθεια – κύρια της ΝΔ – να ανακοπεί η πορεία πολιτικής και εκλογικής φθοράς τους. Άλλωστε οι δυνάμεις αυτές για δεκαετίες τώρα, συγκάλυψαν και ανέχθηκαν για πολλά την παρουσία και τη δράση των νεοναζιστικών συμμοριών.
Ούτε έδαφος, ούτε και νερό στους φασίστες! Ο λαϊκός παράγοντας, οι εργαζόμενοι και η νεολαία να απαιτήσουν την πιο παραδειγματική τιμωρία των εγκληματιών φασιστών, των νοσταλγών του Χίτλερ, των SS και των πολιτικών απογόνων των ταγματασφαλιτών. Μόνο η οργανωμένη πάλη και δράση του λαϊκού κινήματος μπορεί πραγματικά να ανακόψει την πορεία ανάπτυξης των φασιστικών ιδεών και να τσακίσει οριστικά το αυγό του φιδιού. Με την δημιουργία του πλατύτερου μετώπου αντίστασης και πάλης για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, για την ανατροπή της πολιτικής της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της ανεργίας.

Όλοι στην αντιφασιστική συγκέντρωση
Δευτέρα 20 Απρίλη και ώρα 8πμ
Χρ. Σμύρνης και Γρ. Λαμπράκη (γήπεδο Προοδευτικής)

Απρίλης 2015
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ