Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Ενημέρωση για το ΑΠΥΣΔΕ Αττικής

Προς την ΟΛΜΕ, τις ΕΛΜΕ της Περιφέρειας Αττικής, τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της Αττικής

Αγαπητές/οί συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Mε ενημερωτικά δελτία για τις συνεδριάσεις του ΑΠΥΣΔΕ Αττικής θα γνωστοποιούμε όλα όσα συμβαίνουν στις συνεδριάσεις του υπηρεσιακού συμβουλίου, όπου προτιθέμεθα να λειτουργήσουμε με αποκλειστικό γνώμονα τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών και στα πλαίσια των αποφάσεων της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ, ενάντια σε κάθε λογική συνδιαχείρισης και συνδιαλλαγής με τη διοίκηση, αναδεικνύοντας όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν την εκπαίδευση και διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών [ακύρωση αξιολόγησης και όχι αναστολή της, κανένα κλείσιμο-συγχώνευση σχολείου ή κατάργηση τμήματος, καμιά υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικού εκτός ΠΥΣΔΕ, «αποσπάσεις εκπαιδευτικών για παροχή διοικητικού έργου με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή» μετά από ενδελεχή έλεγχο της κάθε περίπτωσης και μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου, κυρίως για λόγους υγείας, καταργήσεις οργανικών θέσεων, κλπ].
Επειδή όλη η συνδικαλιστική δράση πρέπει και μπορεί να περνάει αποκλειστικά μέσα από τα σωματεία, επειδή είμαστε απολύτως εχθρικοί στον παραγοντισμό και την πελατοκρατία, παρακαλούμε τους συναδέλφους να απευθύνονται, για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, πρώτα στην ΕΛΜΕ στην οποία ανήκουν και μέσω αυτής στους αιρετούς.
Επίσης, στην κατεύθυνση αυτή, θα ήταν σκόπιμο η ΟΛΜΕ σε τακτά διαστήματα να καλεί συσκέψεις των αιρετών σε ΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ προκειμένου να περιοριστεί η προσωπική αυθαιρεσία και να επιβληθεί η συμμόρφωση με τις αποφάσεις του κλάδου.
Η πρώτη και μοναδική συνεδρίαση του ΑΠΥΣΔΕ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3/2/2015, με τρέχοντα ζητήματα, για τα οποία συνεννοηθήκαμε με τις ΕΛΜΕ των οποίων μέλη οι αποφάσεις αφορούσαν [ΕΛΜΕ Ελευσίνας, ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων και Ε' Ανατολικής Αττικής].
Κατά πάσα πιθανότητα η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει με νέα σύνθεση, αφού η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε αλλαγή των περιφερειακών διευθυντών [υποθέτουμε και των άλλων δύο διορισμένων μελών], που βεβαίως είναι κατ' εξοχήν πολιτικές επιλογές της εκάστοτε ηγεσίας του υπουργείου παιδείας.
• Για την ενημέρωσή σας επισυνάπτουμε αποφάσεις, ΦΕΚ, εγκυκλίους κλπ για τις αρμοδιότητες των ΑΠΥΣΔΕ, για τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες των Περιφερειακών Διευθυντών, για τα κριτήρια απόδοσης δεύτερης ειδικότητας και για τους όρους χορήγησης άδειας άνευ αποδοχών
Η Αιρετή Εκπρόσωπος
Αγγελική Φατούρου, 6974438720, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ο αναπληρωτής αιρετός
Χρήστος Κάτσικας, 6945892700, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΘΗΝΑ, 6/2/2015