Ο Τεμπονέρας ζει στους αγώνες του λαού και της νεολαίας

24 χρόνια μετά τη στυγνή δολοφονία του Ν. Τεμπονέρα από την ΟΝΝΕΔίτικη συμμορία των Καλαμπόκα – Σπίνου – Μαραγκού ο λαός και η νεολαία βρίσκονται στη φυλακή της φτώχειας, της ανεργίας, της εξάρτησης, της εκμετάλλευσης. 24 χρόνια όταν ο αριστερός, αγωνιστής εκπαιδευτικός υπεράσπιζε το Δημόσιο Σχολείο, με αντίτιμο τη ζωή του, από την επέλαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη που ήθελε να πουλήσει τα πάντα, ο λαός μας ασφυκτιά στις μυλόπετρες της απάτης και της αυταπάτης.

Με νέους επιδρομείς και νέους σωτήρες! Με την κυβέρνηση Σαμαρά να επιδεικνύει τη δύναμη του φόβου και τον ΣΥΡΙΖΑ να δείχνει την κάλπη για μια κούφια ελπίδα. Αυτό υπέδειξε ο αγώνας και η θυσία του Ν. Τεμπονέρα; Γι' αυτό το αδειανό πουκάμισο χύθηκε ο ιδρώτας και το αίμα των αριστερών, των κομμουνιστών, των δημοκρατών και των προοδευτικών ανθρώπων;

Εμείς, ως Εκπαιδευτικός Όμιλος, κομμουνιστική συνιστώσα των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Συσπειρώσεων Κινήσεων στην εκπαίδευση, τιμώντας τη μνήμη του δολοφονημένου συντρόφου μας, καλούμε τον κόσμο της εργασίς, της διανόησης και της νεολαίας να διδαχθούν από το παράδειγμα του αγωνιστή δασκάλου. Μαζί με τον Λαμπράκη και τον Πέτρουλα, αλλά και τους Κουμή – Κανελλοπούλου – Καλτεζά – Γρηγορόπουλο – Φύσσα, ανήκουν στη στρατιά που δολοφόνησαν χέρια της δεξιάς, του φασισμού και του παρακράτους. Αποτελεί τιμή μας που συνεχίζουμε να φωνάζουμε τ' όνομα του Ν. Τεμπονέρα ως απόδειξη πως αποτελεί «λευτεριάς λίπασμα» οδηγητική πυξίδα και φάρο μέα στο ζόφο που ζούμε.

Όχι στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό!

Όχι τυχαία το Γενάρη του 1991 οι ΗΠΑ ματοκύλησαν και πάλι τη Μ. Ανατολή. Σήμερα επιτίθενται μανιασμένα για να προλάβουν όλους τους ανταγωνιστές τους (Ευρώπη, Κίνα, Ρωσία), να καταβροχθήσουν χώρες και λαούς (Ουκρανία, Συρία) και να γράψουν ένα νέο ματωμένο κεφάλαιο στη Νέα Τάξη Πραγμάων που εγκαινίσαν εδώ και 25 χρόνια. Ο αντιιμπεριαλιστικό αγώνας από τη Μ Ανατολή ως τη Λατινική Αμερική αποτελεί θεμέλιο λίθο για την ανατροπή της εθνικής ταξικής εκμετάλλευσης σε ανατολή και δύση.

Στη χώρα μας οι χειροπέδες των μνημονίων είναι ΄κφραση και βάθαιμα της εξάρτησης από την ΕΕ και τον ιμπεριαλισμό. Μόνο η ανατροπή της διπλής κυριαρχίας ντόπιων και ξένων δυναστών μπορεί να ανοίξει το δρόμο για καλύτερες ημέρες. Η καλλιέργεια αυταπατών και μεταβατικών προγραμμάτων ανακούφισης αποτελεί «ασπιρίνι για τον καρκίνο». Δεν λύνει κανένα πρόβλημα, δυναμώνει τις αυταπάτες και λανσάρει την κάλπη σαν σωτηρία. Κάλπικα πράγματα! Μόνον όταν ο λαός και η νεολαία βγήκαν στο προσκήνιο παρατεταμένα, μεθοδικά, αποφασιστικά ίδρωσαν οι «Ζαϊμηδες» και οι «Μπραΐμηδες», η ξένη και ντόπια ακρίδα.

Ο εκπαιδευτικός κόσμος που κρατάει τα «ιερά και τα όσια» του παραδείγματος του Ν. Τεμπονέρα οφείλει να υπερασπίσει το Δημόσιο Σχολείο που πνίγεται, τα παιδιά που οδηγούνται σαν σφαχτάρια στο βωμό και την ζωή μας που κατάντησε νούμερο στατιστικής. Αυτά διδάσκει το ξημέρωμα της 9ης Γενάρη 1991 και ο Ν. Τεμπονέρας! Σ' αυτό το δρόμο θα βαδίσουμε!

Μάθε τα πάντα γύρω σου!

Αγωνίσου για ό,τι σου ανήκει!

Οργανώσου για να γίνεις πιο δυνατός!

Οι συσχετισμοί μοιάζουν να μας περιγελούν αφού ο νεοφιλελευθερισμός – έκφραση του αστικού συστήματος – φαντάζει δυνατότερος. Να τον υπολογίσουμε και να τον περιφρονήσουμε.

Καμιά πολιτική δεν είναι αήττητη και κανένας δεν είνα δυνατότερος από το λαό που παλεύει οργανωμένα για το δίκιο του! Ούτε θα κλάψουμε, ούτε θα φοβηθούμε!

Δυναμώνουμε τις φωτιές αντίστασης!

Είμαστε σταθερά στο πλερό των αγωνιζόμενων ανθρώπων!

Ο Νίκος Τεμπονέρας δείχνει το δρόμο!

eo antitetradia