Να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του Νίκου Ρωμανού και του Ηρακλή Κωστάρη για πρόσβαση στην εκπαίδευση

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ καταδικάζει τη βάρβαρη πολιτική της κατάργησης του δικαιώματος των φυλακισμένων, του Νίκου Ρωμανού και του Ηρακλή Κωστάρη, στην εκπαίδευση, πολιτική που ισοπεδώνει τα θεμελιώδη μορφωτικά δικαιώματα των φυλακισμένων και ΑΚΥΡΩΝΕΙ το θεσμό του σχολείου εντός της φυλακής, αναδεικνύοντας την εκδικητικότητα σε βασική αρχή λειτουργίας του σωφρονιστικού συστήματος.
Ως αριστερή συνδικαλιστική παράταξη δασκάλων -που έχουν απόλυτη συνείδηση της μορφωτικής και κοινωνικής τους αποστολής -εκφράζουμε την ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΤΙΘΕΣΗ και τον ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟ μας για αυτό το απάνθρωπο μέτρο που ισοπεδώνει βασικά ανθρώπινα, μορφωτικά, δημοκρατικά, πολιτιστικά δικαιώματα και κατακτήσεις του λαϊκού κινήματος.
Τονίζουμε ότι η ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ που τηρούν οι δυο κρατούμενοι αποτελεί το έσχατο μέσο καταδίκης ενός αποκρουστικού μέτρου μορφωτικού αποκλεισμού, μέτρο που καταδικάζεται από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τη νεολαία, αλλά και την πολιτισμένη κοινωνία.
Η αντιλαϊκή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είναι η μόνη υπεύθυνη για την απειλή της ζωής δυο νέων ανθρώπων που διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα στην παιδεία.

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ.

Αγωνιστική Παρέμβαση Ηρακλείου