Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Ανοιχτό γράμμα προς τα μέλη των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ και τους αιρετούς εκπροσώπους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Ο κλάδος μας βρίσκεται αντιμέτωπος, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, με την επιχείρηση εφαρμογής τής αξιολόγησης. Με κάθε τρόπο επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι η αξιολόγηση θα αξιοποιηθεί ως εργαλείο για το προχώρημα και τη μονιμοποίηση της πολιτικής των απολύσεων από το σύνολο του Δημόσιου τομέα, για την πλήρη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και κατακτήσεων, για την επιβολή φτώχειας διάρκειας για τη συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου [σε ακόμα μεγαλύτερη σύνδεση με το μισθό και το βαθμό που θα επιβάλλει το υπό κατάρτιση νέο μισθολόγιο κυβέρνησης και Τρόικας], την αποδιοργάνωση των συλλόγων μέσα από την τεχνητή διαφοροποίηση συναδέλφων, αλλά και την κατηγοριοποίηση, το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις σχολείων. Οι εκπαιδευτικοί και οι σύλλογοι διδασκόντων βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με όλες τις πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής, με το κλίμα φόβου, απειλών και τρομοκράτησης από τη μεριά της διοίκησης, με μοναδικό στόχο να επιβληθεί «άνωθεν» γενική σιγή, να καμφθούν και να υποταχτούν οι συλλογικές αντιστάσεις των εκπαιδευτικών.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση είναι αναγκαίο να υπερασπιστούμε τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου, να πάρει σάρκα και οστά η ψηφισμένη απόφαση για απεργία – αποχή, ως συλλογική κίνηση αντίστασης και ανατροπής της αξιολόγησης. Είναι αυτονόητο και αδιαπραγμάτευτο ότι όλοι οι εκλεγμένοι αιρετοί εκπρόσωποι του κλάδου (μέλη ΔΣ ΕΛΜΕ, αιρετοί σε Υ/Σ, κλπ), οφείλουν να μπουν αποφασιστικά στη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, υλοποιώντας την απόφαση για απεργία – αποχή από κάθε τέτοια διαδικασία. Είναι επίσης αυτονόητο ότι όλοι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι οφείλουν να στοιχηθούν και να ευθυγραμμιστούν οι ίδιοι με τις συλλογικές αποφάσεις μας, υπηρετώντας και υλοποιώντας πρώτοι οι ίδιοι την απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης. Σε κάθε περίπτωση όσοι εκλεγμένοι εκπρόσωποι έχουν με οποιονδήποτε τρόπο συμμετάσχει σε διαδικασίες αξιολόγησης (είτε ατομικής ή αυτοαξιολόγησης), υπονομεύουν τις ψηφισμένες αποφάσεις της ΟΛΜΕ, υποσκάπτουν και δημιουργούν αναχώματα στη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση. Ως εκ τούτου δεν μπορούν να παραμένουν σε θέσεις εκπροσώπησης του κλάδου και το λιγότερο που οφείλουν να κάνουν είναι να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους στα σωματεία τους. Όσοι δε διευθυντές, πήραν ή θα πάρουν μέρος σε αξιολογικές διαδικασίες, είναι πολιτικά και συνδικαλιστικά ανέντιμο και ως εκ τούτου κατακριτέο να συμμετάσχουν σε ψηφοδέλτια για τις εκλογές των ΕΛΜΕ.
Ο αγώνας ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης πρέπει να ενισχυθεί και να ενταθεί το επόμενο διάστημα και σε αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε συλλογικά να σηκώσουμε το βάρος αυτό.

· Να σπάσουμε το κλίμα φόβου και τρομοκρατίας στα σχολεία. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να νικήσουμε!
· Να μην επιτρέψουμε ν' ανοίξουν οι «κερκόπορτες» για την αξιολόγηση και τις απολύσεις!
· Να μην επιτρέψουμε να μετατραπεί κανείς σε σύγχρονο «εφιάλτη» των αγώνων του εκπαιδευτικού κινήματος!

ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ, Δεκέμβρης 2014
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ