Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Εκπαιδευτικός Όμιλος-Πορεία: Μαζικός Παρατεταμένος Αγώνας για Μόρφωση-Δουλειά-Δημοκρατία

Ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συνεχίζει τον ολισθηρό της κατήφορο της με τη συνέχιση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής. Παρά τις υποτιθέμενες επικοινωνιακές κορώνες, παρά τα υποτιθέμενα success story, η φτώχεια, η ανεργία,η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, η διάλυση των πανεπιστημίων και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα Υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας αναδεικνύονται στα πρώτα βιολιά της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής. Χιλιάδες εργαζόμενοι του Δημόσιου τομέα (εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ, σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες κλπ) που διώχθηκαν βίαια από την εργασία και καταδικάζονται στην ανεργία μέσω της διαθεσιμότητας. Ο αυταρχισμός, το καθεστώς φόβου και τρόμου στους χώρους εργασίας με την μόνιμη απειλή των πειθαρχικών διώξεων είναι στην ημερήσια διάταξη. Πάνω από 1000 σχολεία σβήστηκαν από το σχολικό χάρτη τα τελευταία χρόνια. Η λεγόμενη αξιολόγηση που προωθείται «δια πυρρός και σιδήρου» από τη μεριά της κυβέρνησης λειτουργεί σαν εργαλείο – καταλύτης για τις νέες απολύσεις εργαζομένων, για τη διάλυση των συλλογικών εργασιακών κατακτήσεων, για την αντιδραστική αναδιάρθρωση όλων των δομών του κοινωνικού κράτους (Παιδεία – Υγεία – Πρόνοια). Αυτή είναι η πραγματική ζοφερή εικόνα της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας και πρώτα απ' όλα των εργαζομένων και της νεολαίας.
Την ίδια στιγμή η εκπαίδευση δοκιμάζεται σε όλες τις βαθμίδες από την Πρωτοβάθμια μέχρι και την Τριτοβάθμια. Το περίφημο «νέο» Λύκειο του Αρβανιτόπουλου και του «άξιου» συνεχιστή Λοβέρδου και της κακόφημης τράπεζας θεμάτων, οδηγεί τα παιδιά στην έξοδο απ' το γενικό σχολείο, διαλύει τα απομεινάρια της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης ενώ ταυτόχρονα χτίζει τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα της μαθητείας και του νέου εργασιακού μεσαίωνα. Η τριτοβάθμια βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Αφού προχώρησαν στην εφαρμογή του κακόφημου σχεδίου «Αθηνά», έβαλαν λουκέτο σε σχολές και τμήματα, συνεχίζουν τώρα με την ακόμα σκληρότερη εντατικοποίηση των σπουδών, με τις διαγραφές των λεγόμενων αιωνίων φοιτητών, ως αναγκαία βήματα για να δημιουργήσουν ένα πλέγμα ακόμα περισσότερων ταξικών φραγμών που θα απορρίπτει τη νέα γενιά πρόωρα από τις τάξεις της εκπαίδευσης. Αφού διέλυσαν τις διοικητικές λειτουργίες των και έδιωξαν το προσωπικό, μέσω των διαθεσιμοτήτων - απολύσεων, τώρα βάζουν τις εταιρείες φύλαξης να ελέγξουν τον πανεπιστημιακό χώρο, ιδιωτικοποιώντας μια ακόμα λειτουργία του.
Να πάρουμε πίσω τις ζωές μας και στα χέρια μας την υπόθεση των αγώνων. Απέναντι στην πολιτική που συντρίβει εργασιακά, μορφωτικά δικαιώματα, λαϊκές και δημοκρατικές κατακτήσεις δεκαετιών οφείλουμε να ορθώσουμε τείχος αντίστασης. Να έρθουμε σε πλήρη αντιπαράθεση με τις θεωρίες των αναθέσεων και των «εύκολων λύσεων» μέσω των κυβερνητικών εναλλαγών που υπόσχεται στο λαό ο ΣΥΡΙΖΑ. Να απορρίψουμε τις πρακτικές της περιχαράκωσης που σπέρνουν το δηλητήριο της διάσπασης του λαϊκού κινήματος στο όνομα της «ταξικής καθαρότητας». Να οικοδομήσουμε παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης και πάλης για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.
Οκτώβρης 2014