Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

Νέα άρθρα

ekpaideutikos omilos

Test αξιολόγησης για τον νέο υπουργό Παιδείας

1. Ποια είναι η θέση του νέου υπουργού Παιδείας για το ΔΝΤ και τους δανειστές – δυνάστες της χώρας;
ΑΠ. «Αν τους πετάξουμε έξω από τη χώρα, τότε η χώρα θα πτωχεύσει».
2. Ποια είναι τα κοινά σημεία του τέως και του νυν υπουργού παιδείας;
ΑΠ. Είναι και οι δύο φανατικοί Ολυμπιακοί! Και μην πάει το μυαλό σας στην Ομάδα ή στο Σύλλογο Ολυμπιακός με τη στενή έννοια, αλλά σε όλο το σάπιο καθεστώς της εκμετάλλευσης και της υπεράσπισης των συμφερόντων των ισχυρών. Εξάλλου και οι δύο είναι φανατικοί υποστηρικτές – χορηγοί του συνδυασμού του ...νικητή Μαρινάκη – Κόκκαλη και άλλων ... αρπακτικών δυνάμεων διασωληνωμένων με την εγκληματική οργάνωση των Ναζί.

3. Ποια είναι η άποψη του νέου Υπουργού Παιδείας για τη Χρυσή Αυγή;
ΑΠ. Ο Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε την Χρυσή Αυγή «ελληνική Χεζμπολάχ» και «πρώτο κίνημα που γεννιέται αυθεντικά μετά την Μεταπολίτευση», ενώ τόνισε ότι «κάνει ακτιβισμό πάνω σε μεγάλα προβλήματα» και «παράγει εμπιστοσύνη και απολαμβάνει δημοσκοπικά ποσοστά». Επιπλέον, ο πρώην υπουργός επισήμανε ότι «βγάζοντας τα γενικά πολιτικά τους προτάγματα, η Χρυσή Αυγή μοιάζει με την υπόλοιπη αντιπολίτευση, λέει ό, τι λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ». Την τοποθέτηση αυτή έκανε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη διάρκεια συνέντευξής του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ την Τρίτη. Συγκεκριμένα ερωτηθείς για την δημοσκοπική άνοδο της Χρυσής Αυγής, είπε: «Είναι αυθεντικό το ποσοστό». «Πάνω σε μεγάλα προβλήματα, όπως το μεταναστευτικό, το παρεμπόριο και η έλλειψη ασφάλειας και αστυνόμευσης κάνει ακτιβισμό η ελληνική Χεζμπολάχ και παράγει εμπιστοσύνη και απολαμβάνει ποσοστά. Αυτό γιατί να το καταγγείλει κανείς;» αναρωτήθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Πρόκειται για το «πρώτο κίνημα που γεννιέται αυθεντικά», μετά την Μεταπολίτευση σημείωσε ο πρώην υπουργός.
4. Πώς χαρακτηρίζει τον δολοφόνο του Φύσσα ο νέος υπουργός Παιδείας;
ΑΠ. «Ένας ευαίσθητος καλλιτέχνης, πολύ νέος στην ηλικία, δολοφονείται "για τα πολιτικά" από έναν ναζιστή, αλλά βιοπαλαιστή, σε περιοχή χτυπημένη από την ανεργία. Επιστροφή στο παρελθόν; Να μην το επιτρέψουμε!!!» ήταν η ανάρτηση του προέδρου της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» στη σελίδα του στο Facebook.
5. Ποιο μεγάλο τροϊκάρεστο μεταρρυθμιστικό έργο έχει να επιδείξει ο Μέγας Υπουργός;
ΑΠ. Είναι ο θεμελιωτής της υπέρογκης σύνταξης των 360 ευρώ !
Το νομοσχέδιο Λοβέρδου το 2010, μεταξύ άλλων, προβλέπει αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων από το 2018 με θέσπιση βασικής σύνταξης στα 360 ευρώ (με τα σημερινά δεδομένα) και ανταποδοτικής σύνταξης το ύψος της οποίας θα εξαρτάται και θα καθορίζεται από τις ασφαλιστικές εισφορές. Ακόμη προβλέπεται από 1/1/2011, «ποινή» μείωσης της σύνταξης κατά 6% για κάθε χρόνο πρόωρης συνταξιοδότησης... Με το νόμο 3863/2010, άλλαξαν δραματικά τα όρια ηλικίας για σύνταξη καθώς και ο χρόνος ασφάλισης.
6. Ποια άποψη έχει ο νέος υπουργός Παιδείας για τους εκπαιδευτικούς και γενικότερα για τους δημοσίους υπαλλήλους;
ΑΠ. Ως υπουργός Υγείας σε επιτροπή της Βουλής είχε δηλώσει χαρακτηριστκά: «Το ένα εκατομμύριο δημοσίων υπαλλήλων που ταλαιπωρούν τα δέκα, με τη βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν». (7 – 9 – 2011)
7. Ποια είναι η άποψη του νέου Υπουργού Παιδείας για τις μορφές αγώνα των κοινωνικών κινημάτων;
ΑΠ. Τονίζει ο ίδιος σε άρθρο του: « ... με τη λογική «τα θέλουμε όλα δικά μας», φθάσαμε στην περιφρόνηση κάθε έννοιας Δικαιοσύνης και δημόσιου συμφέροντος και στη de facto επιβολή του κανόνα: κατάληψη στο σχολείο, και ενίοτε καταστροφή του, κατάληψη στο πανεπιστήμιο, διακοπή της λειτουργίας των μέσων μεταφοράς, της αποκομιδής των σκουπιδιών και προσβολή της δημόσιας υγείας, κατάληψη δημόσιων κτηρίων, ακόμη και υπουργείων, αποκλεισμοί λιμανιών και αεροδρομίων, και κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, πράξεις και απειλές ακόμη και κατά της ζωής. Το σημαντικότερο όλων δε είναι, πως αυτή η εξαιρετικά αντιδημοκρατική και αντικοινωνική «κουλτούρα» και συμπεριφορά, επενδύθηκε με το μανδύα του προοδευτισμού και της επαναστατικότητας, για να κρύψει το πραγματικό πρόσωπο του συντεχνιακού συμφέροντος.» (15 – 11 – 2011)

8. Ποιοι είναι οι εχθροί της κοινωνίας σήμερα: η φτώχεια, η ανεργία, η εκμετάλλευση, ο φασισμός και άλλα σοβαρά προβλήματα;
Απ. Σύμφωνα με τον νέο Υπουργό Παιδείας: «Εχθροί της κοινωνίας σήμερα είναι η δημαγωγία, ο λαϊκισμός, η ατιμωρησία, ο συντεχνιασμός, και οι καθυστερήσεις.» (ο.π.)
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Κ. Καββαδίας (Φιλόλογος, Μέλος της ΣΕ του περιοδικού «Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης», αρθρογράφος στο «ΕΘΝΟΣ»)