Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Άρθρα

Εδώ και δύο μήνες ο κλάδος των εκπαιδευτικών δίνει μια ακόμα μεγάλη μάχη ενάντια στην επίθεση του Υπουργού Παιδείας και της εθελόδουλης κυβέρνησης . Μια επίθεση που βαφτίστηκε αυτοαξιολόγηση, στολίστηκε με στόχους δείκτες και καλές προθέσεις και φόρεσε τη μάσκα του εθελοντισμού για να συγκαλύψει το δρόμο για το ξεπούλημα της δημόσιας παιδείας και τnν παράδοσή της ως λάφυρο σε ντόπια και ξένα κεφάλαια.

Περισσότερα...

"Αξιολόγηση", "αυτοαξιολόγηση"! ΄Οσο πιο βαρύγδουπα ηχούν οι λέξεις, τόσο πιο ύποπτο, ίσως και επικίνδυνο, φαντάζει το περιεχόμενό τους.
Σε μια κοινωνία ρημαγμένη και φτωχοποιημένη, σ' ένα λαό στερημένο από τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα στην υγεία, στην παιδεία, στη δουλειά, σ' ένα δημόσιο σχολείο που, ταλαιπωρημένο ήδη από τις πολιτικές λιτότητας, καταρρέει καθώς καλείται περισσότερο από ποτέ να ανταποκριθεί στις ανάγκες της αγοράς, σε μια εκπαιδευτική κοινότητα που δέχτηκε την αγριότερη επίθεση με συγχωνεύσεις σχολείων , κατάργηση ειδικοτήτων, τη διαθεσιμότητα χιλιάδων,

Περισσότερα...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ Αίγινα , 20 /03/2014

ΠΡΟΣ : Μέλη του Συλλόγου, Τοπικό Τύπο, Διαδίκτυο, Ο.Λ.Μ.Ε, Δ.Ο.Ε, Ε.Λ.Μ.Ε Πειραιά

Απαλλάχτηκε από καθε κατηγορία, με απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Υπουργείου Παιδείας η συνάδελφος Ιφιγένεια Γεωργάλα, φιλόλόγος - ιστορικός στο Γενικό Λύκειο Αίγινας, αποσπασμένη στο τοπικό ιστορικό αρχείο του νησιού μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, η οποία κατά τη διαρκεια της μεταφοράς του τοπικού ιστορικού αρχείου και των αντιδράσεων πολιτών για τον τρόπο που έγινε η μεταφορά του στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος κατηγορήθηκε για μια σειρά πειθαρχικά παραπτώματα. (Αναξιοπρεπής συμεριφορά εντός υπηρεσίας, παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος, αντιγραφή των αρχείων του υπολογιστή).

Περισσότερα...