Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Άρθρα

Της Αρετής Σπαχή – Φιλολόγου*

Με ένα ανιστόρητο, αντιεπιστημονικό και αντιδραστικό κείμενο αναφοράς, κλήθηκαν οι μαθητές μας να προβληματιστούν κατά την εξέταση του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Κατάρρευση της ιδέας της προόδου ή των ιδεολογημάτων «του τέλους της ιστορίας» και των αντιδραστικών θεωριών;

Με ένα κείμενο αναφοράς που αναιρεί τα θεμέλια της ιστορικής και επιστημονικής γνώσης και  της αλήθειας,  αλλά και συνάμα προσβάλλει βασικές αρχές της  λογικής και της παιδαγωγικής, μιας και απευθύνεται σε  εφήβους, κάλεσε η επιτροπή εξετάσεων του ΥΠΑΙΘ τους μαθητές που δοκιμάζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις να προβληματιστούν(!), για να αναπτύξουν σε ένα ηλεκτρονικό άρθρο τη θέση τους για τα εφόδιά τους στο μέλλον.

 

Περισσότερα...

Η ΕΡΓ.Α.Σ και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος καλούν στη συγκέντρωση που διοργανώνουν πρωτοβάθμια σωματεία, ΕΛΜΕ, ΣΕ.Π.Ε ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης, την Πέμπτη 3 Ιουνίου στη 1.00μμ στα Προπύλαια!

ΕΡΓ.Α.Σ: ΤΟΡΠΙΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 3 ΙΟΥΝΗ

Προκλητικό εμπαιγμό για τους εργαζόμενους και ταυτόχρονα κίνηση που διευκολύνει την κυβέρνηση της ΝΔ να επιβάλει το αντεργατικό νομοσχέδιο αποτελεί η απόφαση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ να μην συμφωνήσει με την προκήρυξη 24ωρης απεργίας στις 3 Ιούνη και να τη μεταθέσει για τις 10 Ιούνη, καθώς και η ανάκληση της απόφασης των ηγεσιών της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΑ και μερικών ακόμη δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων για την πραγματοποίηση απεργίας στις 3 Ιούνη.

Περισσότερα...

Σχόλιο της ΕΡΓΑΣ για την υπόσκαψη του συλλαλητήριου της ΑΔΕΔΥ

Το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα της 26ης Μαΐου, θα μπορούσε, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, να αποτελέσει μια μαζική, αγωνιστική κινητοποίηση και έναρξη μιας μάχης με τελικό στόχο να μην περάσει το αντεργατικό-αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη. Όμως το συλλαλητήριο, μολονότι έβγαλε αρκετές εκατοντάδες εργαζομένων στον δρόμο, τελικά δεν μπόρεσε να σταθεί ικανοποιητικά στο ύψος των περιστάσεων.

Περισσότερα...