Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Άρθρα

Συμπληρώνονται φέτος 48 χρόνια από τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοκίνητη στρατιωτικοφασιστική δικτατορία. Ο ξεσηκωμός του Νοέμβρη του 1973 αποτέλεσε την κορυφαία αντιφασιστική – αντιδικτατορική πάλη ενάντια στο φασιστικό καθεστώς, το οποίο θα κατέρρεε λίγους μήνες αργότερα κάτω από το βάρος του ασίγαστου λαϊκού αγώνα και του προδοτικού πραξικοπήματος στην Κύπρο. Σχεδόν μισό αιώνα αργότερα τα συνθήματα του Πολυτεχνείου ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ παραμένουν επίκαιρα και φωτίζουν τον αγώνα του λαού και της νέας γενιάς ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της εξάρτησης και της υποτέλειας.

Περισσότερα...

Το Μ-Λ ΚΚΕ και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος, εκφράζοντας τη βαθιά θλίψη τους, καλούν τους συντρόφους και συναγωνιστές να δώσουμε το παρών, τη Δευτέρα  25 Οκτώβρη, 3.00μμ, στο Λιμάνι  του Πειραιά, έξω από το πλοίο “Μύκονος”, στην Πύλη Ε7, για να απευθύνουμε τον τελευταίο χαιρετισμό στο σύντροφό μας Στέλιο Σταυρινάδη, καθώς θα ξεκινήσει το ταξίδι του για τη γενέθλια γη της Ικαρίας και το αγαπημένο του χωριό, την Ακαμάτρα.

Την Παρασκευή 22/10/2021 έφυγε πρόωρα από τη ζωή ο σύντροφος Στέλιος Σταυρινάδης. Η είδηση του θανάτου του σήμανε μια μεγάλη απώλεια για το Μ-Λ ΚΚΕ και την Κομματική Οργάνωση της Ικαρίας.

Ο Στέλιος Σταυρινάδης  γεννήθηκε στην Ακαμάτρα Ικαρίας στις 24 Σεπτέμβρη του 1951. Οι δυσκολίες και η φτώχεια που μάστιζε το νησί θα οδηγήσουν την οικογένεια του στην Αθήνα το 1963.

 

Περισσότερα...