Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Άρθρα

Η μάχη για τη ζωή που έδινε τον τελευταίο καιρό ο Θάνος Μικρούτσικος ήταν άνιση. Την έδωσε όμως μέχρι τέλους με παλικαριά, σεμνότητα και αξιοπρέπεια. Ο Θάνος Μικρούτσικος από το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου δεν βρίσκεται πια κοντά μας. Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης κατέκτησε επάξια τη θέση του στο πάνθεον των μεγάλων καλλιτεχνών που μέσα από την μουσική και την τέχνη τους υπηρέτησαν τον πολιτισμό και την υπόθεση του λαού και της νεολαίας. Μπορεί το πιάνο του Θάνου Μικρούτσικου να σίγησε, όμως οι γενιές που μεγάλωσαν μαζί του στην αντιδικτατορική πάλη και τα μετέπειτα χρόνια αλλά και οι επόμενες θα τραγουδούν στις συντροφιές και στις παρέες, στους δρόμους και τις διαδηλώσεις τα τραγούδια του.

 

Περισσότερα...

Όπως ήταν αναμενόμενο, το 37ο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκε μακριά από το ενδιαφέρον και τις πραγματικές ανάγκες των δημοσίων υπαλλήλων. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία που εδώ και δεκαετίες πλειοψηφεί στην Εκτελεστική Γραμματεία και το Γενικό Συμβούλιο, η ίδια που κυριαρχεί και στα δευτεροβάθμια, αλλά και τα πρωτοβάθμια όργανα, είναι αυτή που κατάφερε να μετατρέψει και το τελευταίο συνέδριο σε μια τυπική, άνευρη και ανούσια στο περιεχόμενό της διαδικασία.

Περισσότερα...

Όλοι στις αντιαμερικάνικες – αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις την Κυριακή 17 Νοέμβρη

46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, παρά τις συνεχείς προσπάθειες της αντίδρασης να διαστρέψει, να καπηλευτεί, να συκοφαντήσει και να αφανίσει το Πολυτεχνείο, ο ξεσηκωμός του Νοέμβρη παραμένει άσβηστος στη μνήμη και τη συνείδηση της ανυπότακτης νεολαίας και των δημοκρατικών μαζών, ανυψώνοντας το Πολυτεχνείο σε διαχρονικό σύμβολο του αγώνα για ψωμί – παιδεία – ελευθερία – εθνική ανεξαρτησία.

Περισσότερα...