Μπροστά στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, κυβέρνηση και αστυνομία προχώρησαν για μια ακόμα φορά σε πρωτοφανείς απαγορεύσεις. Όπως ακριβώς στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, έτσι και τώρα απαγορεύθηκαν οι συναθροίσεις πάνω από τέσσερα άτομα.

Σήμερα, στην κατεύθυνση της επιβολής του αντιδραστικού δόγματος «του νόμου και της τάξης», η αστυνομία έχει προχωρήσει σε δεκάδες προσαγωγές και έχει μετατρέψει σε σιδερόφρακτο φρούριο την Αθήνα, απαγορεύοντας την οποιαδήποτε πρόσβαση στο κέντρο, προχωρώντας ακόμα και στο κλείσιμο όλων των σταθμών του μετρό. Έχει φτάσει ακόμα στο σημείο να μην αφήνει ούτε την κατάθεση λουλουδιών στο μνημείο που έχει στηθεί στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Α. Γρηγορόπουλος. Ταυτόχρονα, τίθεται πρώτη φορά σε ισχύ το μέτρο που επιτρέπει στα ΜΑΤ να είναι εξοπλισμένα με φορητές κάμερες που θα καταγράφουν τις επιχειρήσεις τους.

 

Περισσότερα...

Ανακοίνωση της ΕΡΓΑΣ

Οι εργαζόμενοι και ο λαός βρίσκονται αντιμέτωποι με την εξελισσόμενη πανδημία και τη δεύτερη καραντίνα, μπροστά σε μια κυβερνητική πολιτική εγκληματική για τη δημόσια υγεία. Σε μια πολιτική που τους εξοντώνει οικονομικά και έχει γίνει συνώνυμο της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού, σε ένα καθεστώς αστυνομοκρατίας και ακραίων κατασταλτικών μέτρων.

Περισσότερα...

Μαχητικό κάλεσμα της ΕΡΓΑΣ για την απεργία στις 26 Νοέμβρη

Εργαζόμενοι, άνεργοι

Έχει γίνει ολοφάνερο πλέον πως η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ αρνείται να λάβει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Δεν αφήνει μόνο εκτεθειμένους τους εργαζόμενους μέσα στην επιδημία άλλα και την χρησιμοποιεί για να καθηλώσει τις αντιδράσεις τους προκειμένου να κλιμακώσει την αντεργατική πολιτική της.
Πρέπει να μπει φρένο σε αυτή την ανθυγιεινή-αντιδημοκρατική-οικονομικά εξοντωτική πολιτική!

Περισσότερα...

Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ

Το Μ-Λ ΚΚΕ τίμησε αγωνιστικά την 47η επέτειο του ηρωικού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου. Δεκάδες σύντροφοι, συναγωνιστές και φίλοι έδωσαν το “παρών” στο αγωνιστικό του προσκλητήριο, κόντρα τις φασιστικές απαγορεύσεις και το καθεστώς της σιδηρόφρακτης τρομοκρατίας που επιχείρησε να στήσει η κυβέρνηση της ΝΔ με άλλοθι την πανδημία.

Περισσότερα...

Για το υποκριτικό μήνυμα της υπουργού Παιδείας για το Πολυτεχνείο

Στο μήνυμα της για την επέτειο του Πολυτεχνείου η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως αναφέρει μεταξύ άλλων: «Τους τελευταίους εννιά μήνες αγωνιζόμαστε καθημερινά, όλοι μαζί σαν εκπαιδευτική κοινότητα, εν μέσω μίας πρωτόγνωρης, παγκόσμιας πανδημίας, για να συνεχιστεί όσο το δυνατό πιο απρόσκοπτα η μαθησιακή διαδικασία. … Όπλο όλων μας: η δίψα για μάθηση και για πρόοδο, και σύμμαχός μας σε αυτή τη μάχη η τεχνολογία. … Ο φετινός εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου θα είναι διαφορετικός από άλλες χρονιές. Μας εμπνέουν όμως πάντοτε τα ιδεώδη και η πλούσια κληρονομιά των ηρώων του Πολυτεχνείου, και μας γεμίζουν δύναμη και αποφασιστικότητα για όλα εκείνα για τα οποία αξίζει να μαχόμαστε καθημερινά.» (Οι υπογραμμίσεις δικές μου)

Περισσότερα...

Τα δίκαια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι τα μόνα που κατοχυρώνουν την ασφαλή λειτουργία τους

Αγώνας για την ανατροπή της εγκληματικής πολιτικής τους

Η επιβολή ενός δεύτερου lockdown, μετά από αλλεπάλληλες δέσμες απαγορευτικών μέτρων και ουσιαστικά πριν την έναρξη του χειμώνα στη χώρα μας, συνιστά τη μεγαλύτερη απόδειξη της αδιέξοδης και εγκληματικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω πανδημίας. Αντιμετωπίζοντας το λαό με το προκλητικό ιδεολόγημα της «ατομικής ευθύνης», η κυβέρνηση Μητσοτάκη, επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες της και να χρεώσει τα αποτελέσματα της πολιτικής της σε αυτούς που «δεν συμμορφώθηκαν». Άλλωστε η πολιτική των ακατάσχετων περιορισμών, των απαγορεύσεων και των προστίμων, έχει στόχο την εμπέδωση της ατομικής ευθύνης, τη χρέωση στον ανυπάκουο λαό κάθε αρνητικής εξέλιξης και τη δημιουργία ενός αντιδημοκρατικού πλαισίου, αυταρχισμού και καταστολής, για τη συνέχιση της επιβολής μιας βαθιά αντιλαϊκής πολιτικής. Το 2οlockdown όσο και αν διακηρυκτικά το απεύχονταν, αποτελεί στην πραγματικότητα πολιτική επιλογή της ΝΔ. Η κυβερνητική πολιτική πιστώνεται στο ακέραιο το γεγονός ότι, ακόμη και εν μέσω πανδημίας, συνέχισε και συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο την πολιτική εγκατάλειψης του ΕΣΥ και της δημόσιας υγείας. Τα 30.000 οργανικά κενά, αλλά και οι ΜΕΘ που παρά τις διαβεβαιώσεις εξακολουθούν να είναι ελάχιστες σε σχέση με τις 3500 που προβλέπει το οργανόγραμμα του ΕΣΥ, οδηγούν στην κατάρρευσή του, πριν καν μπει ο χειμώνας. Όπως αποδείχθηκε, η κυβέρνηση αξιοποίησε και αξιοποιεί στο έπακρο την πανδημία για τη λήψη αντιδημοκρατικών και αντιλαϊκών μέτρων, με στόχο την ακαριαία επιβολή του συνόλου των πιο μαύρων ακροδεξιών και νεοφιλελεύθερων σχεδιασμών. Οι σαρωτικές αλλαγές στην εκπαίδευση, στην εργασία, στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, στο χτύπημα των σωματείων και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, αποδεικνύουν ακριβώς αυτό.

Περισσότερα...