Η κυβέρνηση βάζει λουκέτο στα σχολεία – καταπατά βάναυσα το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση – επιβάλλει σκληρά ταξικά μέτρα στην εκπαίδευση – εντείνει το κλίμα της τρομοκρατίας και του αυταρχισμού

Η 3η του Νοέμβρη σηματοδοτεί την πρώτη ημέρα μιας μεγάλης βαρυχειμωνιάς που έρχεται για την εκπαίδευση, τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, την πλατιά πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Μπροστά στην έξαρση της πανδημίας η κυβέρνηση προχωρά άρον – άρον στην υιοθέτηση νέων σκληρότερων μέτρων απαγορεύσεων, λουκέτων και τηλεργασίας που συνιστούν ένα νέο μίνι lockdown. Η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες αποτελούν το επίκεντρο των νέων κατασταλτικών μέτρων που συνοδεύονται από την καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας. Aμέσως μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, η κυβέρνηση έσπευσε συμπληρωματικά να βάλει λουκέτο σε όλα τα Λύκεια των νομών αυτών ενεργοποιώντας το υποχρεωτικό μέτρο της λεγόμενης τηλεκπαίδευσης κατά το πρότυπο των ΑΕΙ.

Περισσότερα...

Νέα νομοθετικά μέτρα ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ για τα εργασιακά, το ασφαλιστικό και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Νέα αντεργατικά νομοθετήματα που θα προστεθούν στο πλήθος έκτακτων, υποτίθεται, αλλά επί της ουσίας μόνιμων μέτρων που το τελευταίο διάστημα με πρόσχημα την πανδημία θεσμοθέτησε.
Στόχοι των νέων κυβερνητικών νομοθετημάτων είναι:

Περισσότερα...

 

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά την ψήφιση του χουντονόμου για τον περιορισμό και την απαγόρευση του δημοκρατικού δικαιώματος των διαδηλώσεων ετοιμάζει νέο αντεργατικό νομοσχέδιο για να επιβάλει περιορισμούς και στα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και στην άσκηση του δικαιώματος της απεργίας.

Περισσότερα...

Ο Βρούτσης παρουσίασε στο υπουργικό το εργασιακό νομοσχέδιο, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ψηφιακή κάρτα εργασίας, αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο και στο καθεστώς υπερωριών.

Τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων: «Ρύθμιση θεμάτων της αγοράς εργασίας», παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και ανατροπές εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων στον συνδικαλισμό. Το βασικότερο ότι καταργεί διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας επιβάλλοντας την ηλεκτρονική ψηφοφορία βάζοντας στο στόχαστρο και την απεργία και επιδιώκοντας ουσιαστικά την απαγόρευσή της. Και την  απαγόρευση ουσιαστικά της περιφρούρησής της κηρύσσοντας παράνομες και τις καταλήψεις. Άλλωστε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είχαν θεσμοθετηθεί ποικίλα εμπόδια για την κήρυξη της απεργίας με πρόσχημα τη δημοκρατική εκπροσώπηση των εργαζομένων. Συγκεκριμένα ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεπε το 50% συν 1 των εγγεγραμμένων μελών ως απαραίτητη προϋπόθεση για απεργία. Το νομοσχέδιο Βρούτση  είναι μια συνέχεια του θεσμικού πλαισίου που έχει ψηφιστεί για την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Περισσότερα...

Για όσους διατηρούσαν επιφυλάξεις σχετικά με τις διαβόητες “ηλεκτρονικές ψηφοφορίες” στις αρχαιρεσίες για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, τον προσεχή Νοέμβρη, η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως φρόντισε να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Με λίγες και καθαρές – οφείλουμε να σημειώσουμε – κουβέντες ξεκαθάρισε πως “εκλογές θα γίνουν, θα είναι Σάββατο 7 Νοέμβρη και θα είναι ηλεκτρονικές”. Και δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε τις δηλώσεις της. Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ δεν έκρυψε άλλωστε ποτέ τις προθέσεις της. Η τροπολογία που επιβάλλει τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες δεν ψηφίστηκε για να μην εφαρμοστεί, επιβλήθηκε για να εφαρμοστεί και μάλιστα αμέσως.

Περισσότερα...

Όλοι στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια την Πέμπτη 1/10

Κόντρα στο κλίμα του τρόμου και στο ρεύμα της αδράνειας, μαθητές εκατοντάδων σχολείων της Ελλάδας, βαδίζουν το δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης των αιτημάτων τους. Και παρά την κυβερνητική επιχείρηση κατασυκοφάντησης και τρομοκρατίας από την πλευρά της κυβέρνησης οι καταλήψεις μέχρι σήμερα (29/9) όχι απλά δεν υποχωρούν αλλά ενισχύονται. Στο επίκεντρο ο νόμος για το «νέο» λύκειο της τράπεζας θεμάτων και της έντασης των ταξικών φραγμών, αλλά και τα αιτήματα για τη λήψη των αναγκαίων υγειονομικών μέτρων στην εκπαίδευση.

Περισσότερα...