Όλοι στη συγκέντρωση εκπαιδευτικών σωματείων και Φοιτητικών Συλλόγων την Πέμπτη 14/1 στις 12.00μμ στα Προπύλαια

Να λειτουργήσουν τώρα όλα τα σχολεία με μέτρα υγειονομικής προστασίας!

Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης!

Η νέα χρονιά βρίσκει όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης αντιμέτωπες με τα σαρωτικά μέτρα της κυβέρνησης. Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση η κυβέρνηση επανέρχεται με τις διαγραφές των φοιτητών, καταπατά βάναυσα το άσυλο θεσπίζοντας το αντιδημοκρατικό μέτρο της πανεπιστημιακής αστυνομίας σε συνέχεια της πολιτικής της καταστολής και της αστυνομοκρατίας, προωθεί περικοπές στους εισακτέους προωθώντας νέα ταξικά μέτρα αποκλεισμού των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

Περισσότερα...

Τη νύχτα 8 προς 9 Ιανουαρίου 1991, ο καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας πέφτει νεκρός μπροστά στο σχολικό συγκρότημα «Βουδ» στην Πάτρα, χτυπημένος από το δολοφονικό χέρι του ΟΝΝΕΔίτη Καλαμπόκα.

Η συμμορία των Καλαμπόκα-Σπίνου με την ανοχή και στήριξη του νομάρχη Αχαΐας Κ. Μπεκίρη, του Ν. Νικολόπουλου, υπεύθυνου της ΟΝΝΕΔ στην Πάτρα, με υπουργό τον Β. Κοντογιαννόπουλο, ο οποίος μεταπήδησε στο… ΠΑΣΟΚ, για να τον φάει αμείλικτα η ιστορική λήθη.

Περισσότερα...

ριν λίγες ημέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας ξεκαθάρισε οριστικά το τοπίο, δηλώνοντας ότι τα σχολεία δεν θα ανοίξουν πριν από τις 7 Γενάρη του νέου έτους, παρατείνοντας έτσι το λουκέτο σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης για άλλον ένα μήνα. Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για τη συνέχεια του lockdown στα σχολεία ήρθαν σε συνέχεια των πανηγυρισμών του Μητσοτάκη για τη δήθεν μεγάλη επιτυχία του εγχειρήματος της λεγόμενης τηλεκπαίδευσης, το οποίο κατά την κυβέρνηση προχωρά απρόσκοπτα από το καλό στο καλύτερο. Μάλιστα ο Μητσοτάκης σε μια αποστροφή του λόγου του είπε ότι “μετά το τέλος της πανδημίας θα μας έχει μείνει το Ψηφιακό Σχολείο”, εννοώντας προφανώς πως όσα μέτρα πάρθηκαν τώρα ως έκτακτα ήρθαν για να μείνουν μόνιμα σαν βαρίδι πάνω στο σώμα της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Κι ας διατείνεται ψευδώς και υποκριτικά η Κεραμέως πως “καμία εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη διά ζώσης διδασκαλία”.

Περισσότερα...

 

Αγωνιστικό κάλεσμα της ΕΡΓΑΣ και του Εκπαιδευτικού Ομίλου!

Κάτω ο νέος φοροληστρικός – αντιλαϊκός προϋπολογισμός!

Όχι στην καταπάτηση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων!

Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός της κυβέρνησης της ΝΔ αποτελεί εξοργιστική πρόκληση για τους εργαζόμενους και το λαό. Σε μια περίοδο που η φτώχεια και η ανεργία παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις και η πανδημία τσακίζει την υγεία του λαού ο κρατικός προϋπολογισμός της κυβέρνησης για το 2021 φέρνει νέες δραματικές περικοπές στις δαπάνες για την Υγεία, στα επιδόματα ανεργίας, μειώνει τα κονδύλια για κύριες και επικουρικές συντάξεις. Την ίδια ώρα αυξάνει τη φορολογία του λαού ενώ χαρίζει νέες φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο!

Περισσότερα...

Μπροστά στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, κυβέρνηση και αστυνομία προχώρησαν για μια ακόμα φορά σε πρωτοφανείς απαγορεύσεις. Όπως ακριβώς στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, έτσι και τώρα απαγορεύθηκαν οι συναθροίσεις πάνω από τέσσερα άτομα.

Σήμερα, στην κατεύθυνση της επιβολής του αντιδραστικού δόγματος «του νόμου και της τάξης», η αστυνομία έχει προχωρήσει σε δεκάδες προσαγωγές και έχει μετατρέψει σε σιδερόφρακτο φρούριο την Αθήνα, απαγορεύοντας την οποιαδήποτε πρόσβαση στο κέντρο, προχωρώντας ακόμα και στο κλείσιμο όλων των σταθμών του μετρό. Έχει φτάσει ακόμα στο σημείο να μην αφήνει ούτε την κατάθεση λουλουδιών στο μνημείο που έχει στηθεί στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Α. Γρηγορόπουλος. Ταυτόχρονα, τίθεται πρώτη φορά σε ισχύ το μέτρο που επιτρέπει στα ΜΑΤ να είναι εξοπλισμένα με φορητές κάμερες που θα καταγράφουν τις επιχειρήσεις τους.

 

Περισσότερα...

Ανακοίνωση της ΕΡΓΑΣ

Οι εργαζόμενοι και ο λαός βρίσκονται αντιμέτωποι με την εξελισσόμενη πανδημία και τη δεύτερη καραντίνα, μπροστά σε μια κυβερνητική πολιτική εγκληματική για τη δημόσια υγεία. Σε μια πολιτική που τους εξοντώνει οικονομικά και έχει γίνει συνώνυμο της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού, σε ένα καθεστώς αστυνομοκρατίας και ακραίων κατασταλτικών μέτρων.

Περισσότερα...