Πέμπτη 4 Φλεβάρη στα Προπύλαια 1.00μμ

Κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά και αντιδημοκρατικά μέτρα της κυβέρνησης!

Μέσα στη νύχτα και κατά την προσφιλή της τακτική έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ το νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο που βάζει στο στόχαστρο της πολιτικής της το άσυλο και τον φοιτητικό συνδικαλισμό, θεσπίζοντας την πανεπιστημιακή αστυνομία. Την ίδια στιγμή επιβάλλει τις διαγραφές φοιτητών και το μέτρο της “ελάχιστης βάσης εισαγωγής”, δύο ακόμα σκληρά ταξικά μέτρα που έχουν σαν στόχο την συρρίκνωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τον αποκλεισμό πολλών χιλιάδων νέων χτυπώντας πρώτα και κύρια τα παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών.

Περισσότερα...

Του Γιώργου Κ. Καββαδία* 

Στο επίκεντρο των συζητήσεων και των προβληματισμών της εκπαιδευτικής κοινότητας και όχι μόνο η απόφαση του ΥΠΑΙΘ για κατάθεση τηλεβαθμολογίας με στόχο τη νομιμοποίηση της τηλεκπαίδευσης και τη δημιουργία ψευδαισθήσεων περί κανονικότητας. Παρόλο που πέρσι, ανώτερα κυβερνητικά στελέχη (Μητσοτάκης, Γεραπετρίτης, Υπουργείο Παιδείας μέσω επίσημων οδηγιών) διατύπωναν την άποψη ότι «η τηλεκπαίδευση δεν είναι κανονική εκπαιδευτική διαδικασία», ότι «αυξάνει τις ανισότητες» και ότι «στόχος δεν είναι η κάλυψη της διδακτέας ύλης, αλλά η συνέχιση της επαφής των μαθητών με τη μαθησιακή διαδικασία». Φέτος απαιτούν την υποταγή των εκπαιδευτικών στην κανονικότητα της τηλεκαπίδευσης. 

Περισσότερα...

Παρακολουθήστε ζωντανά στο YouTube [https://youtu.be/pUqcZdJ-Veg]

την διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώνουν ο Εκπαιδευτικός Όμιλος και η Φοιτητική Πορεία με θέμα

30 Χρόνια από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα30 χρόνια ασίγαστοι πανεκπαιδευτικοί αγώνες

Ομιλητές: Θανάσης Τσιριγώτης, Αγγελική Φατούρου

 Παναγιώτης Αργυράκης, Φοίβος Αδριανός

Συντονίζει τη συζήτηση o Χρήστος Κάτσικας

Σάββατο, 30 Γενάρη , 17:00

Η εκδήλωση θα προβληθεί ζωντανά από το YouTube. Ακολουθήστε το σύνδεσμο: https://youtu.be/pUqcZdJ-Veg

Κάτω οι νέες χουντικές απαγορεύσεις της κυβέρνησης!

Όλοι στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια την Πέμπτη 28/01

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος καταγγέλλει το νέο αστυνομικό διάταγμα με το οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ επιβάλλει νέες – χουντικής έμπνευσης – απαγορεύσεις των δημόσιων συναθροίσεων σε όλη τη χώρα ξεκινώντας από σήμερα τα ξημερώματα και μέχρι την 1η Φλεβάρη. Η κυβέρνηση της Δεξιάς χρησιμοποιώντας ως άλλοθι την εξάπλωση της πανδημίας, χτίζει ξανά ένα σιδηρόφρακτο καθεστώς αστυνομοκρατίας, όμοιο με αυτό του Πολυτεχνείου και της επετείου του Γρηγορόπουλου με μοναδικό στόχο να βάλει για μια ακόμα φορά στο γύψο τα δημοκρατικά δικαιώματα, να τρομοκρατήσει το λαό και το φοιτητικό κίνημα που βρίσκεται σε αγωνιστικό αναβρασμό μπροστά στα νέα αντιδραστικά μέτρα.

Περισσότερα...

Κάτω το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο! Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία και την καταπάτηση του ασύλου!

Καταγγέλλουμε το καθεστώς των φασιστικών απαγορεύσεων!

Με ομοβροντία αντιδραστικών νομοθετημάτων υποδέχεται η κυβέρνηση τη νέα χρονιά. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ενεργοποιεί για μια ακόμα φορά το καθεστώς των χουντικών απαγορεύσεων των συναθροίσεων “καθ’ άπασαν την επικράτεια”, στοχοποιώντας τη νεολαία που αντιστέκεται στην επιβολή των νέων αντιδραστικων μέτρων. Στόχος της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η καταστολή των μαζικών φοιτητικών κινητοποιήσεων.

Περισσότερα...

Κάτω το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο! Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία και την καταπάτηση του ασύλου!

Με ομοβροντία αντιδραστικών νομοθετημάτων υποδέχεται η κυβέρνηση τη νέα χρονιά. Εν μέσω πανδημίας συνεχίζει ακάθεκτη το έργο της κατεδάφισης της Δημόσιας Εκπαίδευσης, βάζοντας στο στόχαστρο τώρα τα ΑΕΙ και το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα, φέρνοντας για ψήφιση νέο πακέτο μέτρων. Αφού πρώτα νομοθέτησε την κατάργηση του ασύλου, νομιμοποιώντας τον αυταρχισμό και την καταστολή στο χώρο των πανεπιστημίων, καθώς και το χουντονόμο για τις διαδηλώσεις, τώρα προχωρά ένα βήμα παραπέρα θεσπίζοντας την πανεπιστημιακή αστυνομία. Είναι ένα ακόμα αντιδημοκρατικό μέτρο που στόχο έχει να χτυπήσει βάναυσα το φοιτητικό συνδικαλισμό. Αποτελεί προέκταση των ευρύτερων κυβερνητικών σχεδιασμών για το χτύπημα του συνδικαλιστικού κινήματος, την χειραγώγηση των συνδικάτων, τον ενταφιασμό των δικαιωμάτων στη διαδήλωση και την απεργία.

Περισσότερα...