Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Με τη συντριπτική υπερψήφιση των θέσεων των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων - Συσπειρώσεων - Κινήσεων και την εντυπωσιακή εκλογική τους άνοδο (50%), έληξε το 16ο συνέδριο της OΛΜΕ. Το 16ο συνέδριο (437 σύνεδροι) διεξήχθη κάτω από μια διπλή σκιά: Την πρόταση για απεργία στις εξετάσεις που συνάντησε την επιστράτευση της ΝΔ και την προδοσία του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπαίδευση και αφετέρου κάτω από το φάσμα των μετακινήσεων - απολύσεων που ζητάει η τρόικα και εκτελεί πειθήνια η κυβέρνηση.
Από την αρχή φάνηκε η εχθρότητα της ηγεσίας της ΔΑΚΕ μπροστά σ' ένα κοινό που αναφερόταν στην αριστερά, ο τρόμος της ΠΑΣΚΕ ύστερα από το εκλογικό γκρέμισμα και την πολιτική αποσάρθρωσή της, η προσπάθεια τσιμενταρίσματος του ΠΑΜΕ και η νέα αυτοπεποίθηση των Παρεμβάσεων μέσα στις οποίες δρουν δυναμικά οι σύντροφοι/ισσες του Εκπαιδευτικού Oμίλου.

Περισσότερα...

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

ΤΟ 16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ ΠΟΥ ΞΕΘΕΜΕΛΙΩΝΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!

10.000 συνάδελφοί μας αναπληρωτές απολύθηκαν. 8.000 διαθεσιμότητες και απολύσεις μονίμων εκπαιδευτικών συζητιούνται, οι πρώτες μέχρι τα μέσα Ιούλη. Νέες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων ανακοινώθηκαν. Τα νομοσχέδια για τις αντιδραστικές αλλαγές στο γενικό και τεχνολογικό Λύκειο, προαναγγέλθηκαν από τον υπουργό παιδείας. Παιδεία, υγεία, δημόσια αγαθά διαλύονται. Εργασία, δικαιώματα και ζωές υποθηκεύονται.

Περισσότερα...

Πολλή φασαρία-Λίγη ουσία- Έλλειψη αποφάσεων
82η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ- 22 με 25 Ιούνη

82 synedrio doe apotelesmata

Ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 25 Ιουνίου, με τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της ΔΟΕ και αντιπροσώπων της ΑΔΕΔΥ , οι εργασίες της 82ης Γενικής Συνέλευσης της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.
Το συνέδριο του μαζικού κλάδου των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (599 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι 60 χιλιάδων περίπου εκπαιδευτικών) πραγματοποιήθηκε μέσα στην πιο δύσκολη περίοδο για το δημόσιο σχολείο , μαθητές και εκπαιδευτικούς . Δημόσιο σχολείο , μαθητές και εκπαιδευτικοί .

Περισσότερα...

Ιμπεριαλισμός και πόλεμος

Αυτό που χαρακτήρισε τη διεθνή κατάσταση, την προηγούμενη περίοδο, ήταν το ξέσπασμα της παγκόσμιας κα¬πιταλιστικής κρίσης και οι βαριές συνέπειες της πάνω στην εργατική τάξη και τους λαούς, οι ανακατατάξεις στη δύναμη των διεθνών κέντρων και η όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων για την αναδιανομή των σφαιρών επιρροής μέσα από νέους κατακτητικούς πολέμους, και η ασίγαστη πάλη των λαών ενάντια στην καπιταλιστική και ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση που ξέσπασε στις ΗΠΑ το 2008 και επεκτάθηκε, στη συνέχεια, σε ολόκληρο τον καπιταλιστικό κόσμο, περνώντας από διάφορες φάσεις και συνεχίζοντας αμείωτα, μέχρι σήμερα, την καταστροφική της πορεία πάνω στους λαούς, σκόρπισε τις

Περισσότερα...

H πραξικοπηματική απόφαση για κλείσιμο της EPT και οι μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις

προκαλούν ρήγμα και πολιτική κρίση στην κλυδωνιζόμενη συγκυβέρνηση

Kλιμακώνοντας τη γενικευμένη αντιδραστική επίθεση η κυβέρνηση Σαμαρά, με μια βάναυση πολιτική αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας, ένα μήνα μετά την επιστράτευση των εκπαιδευτικών, προχώρησε με πραξικοπηματικό τρόπο στο κλείσιμο και τη διάλυση της EPT και στην απόλυση των 2.600 εργαζομένων της.
O μεγάλος αγώνας που ξεκίνησε αμέσως μετά για την απόκρουση αυτής της αντιδραστικής επίθεσης, με την κατάληψη του κτιρίου της EPT από τους εργαζόμενους που το μετέτρεψαν σε κέντρο αγώνα, με το πλατύ δημοκρατικό κίνημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης του λαού, με τις πανεργατικές απεργιακές συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια, προκάλεσε ρήγμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο και οδήγησε στο ξέσπασμα πολιτικής κρίσης, ένα χρόνο μετά το σχηματισμό της τρικομματικής συγκυβέρνησης.

Περισσότερα...

O Eκπαιδευτικός Όμιλος - Aντιτετράδια της Eκπαίδευσης

σε προσκαλούν σε Eκδήλωση - Συζήτηση
την Παρασκευή 21 Iουνίου 2013, ώρα 19.30, στην Πλατεία Kλαυθμώνος,

με Θέμα: H Kοινωνία στο απόσπασμα, η Eκπαίδευση στο στόχαστρο

Περισσότερα...