του Χρήστου Κάτσικα

Οι κερασιές δεν ανθίζουν μόνο την Άνοιξη

Όταν η άλλη πλευρά, οπλισμένη με τη θεοσοφία της αγοράς, προτάσσει τα φθηνά οικόσημα και τα τσίγκινα εξαπτέρυγα της ιδιωτικοποίησης και του ξεθεμελιώματος του δημόσιου σχολείου, όταν κηρύσσει από τον άμβωνα την συντριβή των εκπαιδευτικών και σφυρηλατεί νέες χειροπέδες στη γνώση, όταν ψυχές μαραγκιασμένες από δημόσιες αμαρτίες περιφέρουν το άθλιο σώμα ενός τσακισμένου σχολείου ως αναστάσιμο, όταν το κράτος και η βία σφίγγουν για μια ακόμη φορά τα δεσμά του Προμηθέα...

Περισσότερα...

ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Αγαπητοί Γονείς,

 

Ο φετινός Σεπτέμβρης με το άνοιγμα των σχολείων μας βρίσκει όλους, εργαζόμενους και νεολαία με σοβαρά προβλήματα επιβίωσης από τη συνέχιση της πιο βάρβαρης πολιτικής Κυβέρνησης και Τρόικα.

Ο χώρος της δημόσιας εκπαίδευσης δέχεται ολομέτωπη επίθεση.

 

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ας μας απαντήσουν :

1.Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με 16.000 λιγότερους καθηγητές;

Περισσότερα...

Από την Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ν.Ημαθίας λάβαμε την παρακάτω επιστολή προς γονείς και μαθητές της περιοχής μας σχετικά με τις αντιδραστικές αλλαγές στο χώρο της εκπαίδευσης.

Καθώς φαίνεται υπάρχει η διάθεση και το κίνημα των γονέων στο νομό μας , να αναπτυχθεί αγωνιστικό μέτωπο για τα φλέγοντα ζητήματα της εκπαίδευσης.

Απαραίτητο και οι γονείς να συμμετέχουν αγωνιστικά και αποφασιστικά.

Περισσότερα...

Εκπαιδευτικός Όμιλος - ΕΡΓΑΣ - Αντιτετράδια της εκπαίδευσης

Η εκπαίδευση μπήκε πάλι στο στόχαστρο των αντιδραστικών δυνάμεων αλλά και στις συζητήσεις των ζωντανών και μαχητικών τμημάτων του λαϊκού - εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.
Η δικομματική λαίλαπα ψηφίζει αυτές τις μέρες νόμο για την αλλαγή του Λυκείου αφού φρόντισε να «ξεφορτωθεί» χιλιάδες εκπαιδευτικούς.
Το αριστερό κίνημα πασχίζει να «κλειδώσει» γύρω από τους αγώνες στην παιδεία ένα σύνολο ταξικών απαντήσεων και πρώτα απ' όλα να γράψει αποτελεσματικά το κεφάλαιο «νικηφόρος αγώνας - απεργία διαρκείας - ταξική αλληλεγγύη».
Όπως είναι προφανέστατο εδώ συγκρούονται όλες οι γραμμές και χρειάζεται νηφάλιο πνεύμα, ταξικός μπούσουλας, ειλικρινής γλώσσα, αναφορά στις μάζες, καθαρή σημαία για να μη χαθούμε στο βούρκο του συμβιβασμού και στα βράχια του απελπισμένου αριστερισμού.

Περισσότερα...


Του Γιώργου Κ. Καββαδία

Άλλη μια 48ωρη απεργία για την επόμενη εβδομάδα εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ ως απάντηση στην πολιτική που φέρνει τις απολύσεις στις αυλές των σχολείων, στα σπίτια όλων των εργαζομένων, της πολιτικής που σαρώνει την υγεία, την παιδεία, γκρεμίζει το «κράτος - πρόνοιας» και θυσιάζει τα κοινωνικά αγαθά στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Είναι, αν δεν κάνω λάθος, η εικοστή όγδοη αποσπασματική απεργία στην περίοδο της μνημονιακής βαραβαρότητας και των ταπεινωτικών δανειακών συμβάσεων. Μια ακόμα 48ωρη απεργία την ώρα που η Τρόικα και η Κυβέρνηση συνεχίζουν να «εκτελούν» τους εργαζόμενους στις Δημόσιες Υπηρεσίες, γιατί η προσταγή των δανειστών είναι ο αριθμός τους (πολιτικοί υπάλληλοι και ένστολοι) να μην ξεπερνάει αθροιστικά τις 450.000, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι Δημόσιοι Πολιτικοί Υπάλληλοι δεν ξεπερνούν τις 450.000 και είναι στο 8% του εργατικού δυναμικού της χώρας, όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη και ιδιαίτερα στις χώρες που πιέζουν για απολύσεις, τα αντίστοιχα ποσοστά κυμαίνονται από 15% έως 17%.

Περισσότερα...

eo antitetradia

Αντιδραστική επίθεση

O μαύρος αέρας που φυσάει σ' όλη τη χώρα πάνω από τρία χρόνια αφήνει πίσω του καμμένη γη. Πείνα, ανεργία, χαράτσια, εκποίηση δημόσιας περιουσίας, υγείας, παιδείας, πρόνοιας, απολύσεις, εκπόρνευση της πολιτικής ζωής, αστικό κοινοβούλιο σαν θέατρο σκιών, ύαινες στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους Μέσης Ανατολής και Β. Αφρικής. Ποτέ άλλοτε μετά τον εμφύλιο η χώρα μας δεν γνώρισε τόσα αρπακτικά συντονισμένα αιμοδιψή και φρικαλέα πάνω της. Σε απόσταση χιλιομέτρων οι ιμπεριαλιστές φτιάχνουν προβοκάτσιες, ανατρέπουν ως φαρισαίοι εκλεγμένες κυβερνήσεις (Αίγυπτος), ετοιμάζονται να κομματιάσουν τη Συρία, γιατί δεν προστίθεται με τους όρους τους στο νέο παγκόσμιο καταμερισμό της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Περισσότερα...