Συμμετέχοντας μαχητικά στις εκλογές της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτκών πήρε 174 ψήφους και 1 έδρα, σε μια διαδικασία που σαν ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της περιλάμβανε την εμφάνιση για πρώτη φορά στην ΕΛΜΕ, με τον τίτλο «Εκπαιδευτικοί Μπροστά!», μιας μεταμφιεσμένης δήθεν «απολίτικης» και «ακομμάτιστης», στην ουσία ακραίας νεοφιλελεύθερης παράταξης που προέβαλλε αντιδραστικά συνθήματα.

Περισσότερα...

Στις παραμονές των εκλογών στο σωματείο(14/12), κοινοποιήθηκε στα σχολεία μια ..πρωτοβουλία(!)- κυρίως αναπληρωτών της ειδικής αγωγής - που καλούσε σε…ξενοδοχείο για συζήτηση, με ένα κειμενάκι που ζητούσε την…τροποποίηση(!) του αντιλαϊκού νόμου 3848( του οποίου την κατάργηση ζητούν ακόμη και οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες) και το οποίο αναδείκνυε, ουσιαστικά, το προσοντολόγιο ως προϋπόθεση διορισμού.

Περισσότερα...

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι

Με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες τα τεχνικά κλιμάκια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των λεγόμενων θεσμών, ολοκλήρωσαν τη συμφωνία της τρίτης αξιολόγησης με επιτυχία! Σύμφωνα με την ανακοίνωση αποφασίστηκε το ξεπούλημα του τμήματος της ΔΕΗ που είχε απομείνει, η περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων, η περικοπή του αφορολόγητου ένα χρόνο νωρίτερα και μια σειρά άλλα μέτρα που σαρώνουν σαν καταιγίδα ότι δικαίωμα έχει απομείνει.

Περισσότερα...

Με αφορμή την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την ωμή παρέμβασή της στο συνδικαλιστικό κίνημα, δημοσιεύουμε ενα καυστικό σκίτσο με την δυνατή πένα του συντρόφου Λευτέρη Παπαθανάση.boban apergia

Έκλεισε η συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς για το Συνδικαλιστικό Νόμο και φέρνει άρον- άρον τροπολογία τη Δευτέρα το απόγευμα για να ψηφιστεί την Τρίτη 5/12/2017 από τη Βουλή. Προβλέπει μεταξύ άλλων τον περιορισμό της δυνατότητας για απεργιακή κινητοποίηση των σωματείων, για να εμποδίσει όσο γίνεται την ανάπτυξη της αντίστασης των εργαζομένων σ' όλα αυτά που έχουν εφαρμόσει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και σ ΄ αυτά που έχουν ως στόχο να εφαρμόσουν από δω και πέρα.

Περισσότερα...

Ο παλλαϊκός ξεσηκωμός του Νοέμβρη ‘73 δεν διαγράφεται!

Το Πολυτεχνείο Ζει!

Όλοι στην μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση και πορεία!

Με μια αιφνιδιαστική απόφαση η περιφέρεια Αττικής αποφάσισε, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 16/11, να παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την Παρασκευή 17 Νοέμβρη με πρόσχημα το επιχείρημα των “ακραίων καιρικών φαινομένων” που αναπαράγεται διαρκώς τις τελευταίες ημέρες από τα ΜΜΕ και σχεδόν σύσσωμο το αστικό πολιτικό σύστημα. Την ίδια απόφαση πήραν επίσης οι δημοτικές αρχές σε μια σειρά άλλες περιοχές της χώρας (Κεφαλονιά – Ιθάκη, Πιερία, Βέροια κλπ). Αξιοσημείωτο είναι πως την ίδια ημέρα που οι δημοτικοί και περιφερειακοί “άρχοντες” βάζουν λουκέτο στα σχολεία, τιμάται από τη νεολαία και το λαό η 44η επέτειος από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του 1973.

 

Περισσότερα...