Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

Νέα άρθρα

ekpaideutikos omilos

Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας

eo

40 χρόνια απ 'την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου.40 επέτειοι αγωνιστικής τιμής, όχι γιορτασμοί «νεκροταφείου»,όπως προσπαθούν να μας πείσουν ν' αντικρίσουμε τα πράγματα και την ιστορία των αγώνων νεολαίας και λαού. Οι εξεγέρσεις κι οι λαϊκοί αγώνες δε μπαίνουν σε μουσεία, αποτελούν δρόμο, φάρο που μας φωτίζει στους αγώνες του σήμερα.
Σήμερα, Νοέμβρη του 2013 ,αποχτά μεγάλη και ιδιαίτερη σημασία η εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η κορύφωση των αγώνων λαού και νεολαίας ενάντια στη λαομίσητη χούντα που φόρτωσε στις πλάτες του λαού, το καθεστώς της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, της αμερικανοκρατίας.

Περισσότερα...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤiΚΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.

Η αντιλαϊκή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, σε αγαστή σύμπνοια, επιτείνει την αντιδραστική πολιτική της αστυνομοκρατίας, κρατικής βίας και τρομοκρατίας, στέλνοντας νύχτα τα ΜΑΤ στο κτίριο της ΕΡΤ, στην κατεύθυνση της τρομοκράτησης , του εκφοβισμού και της ποινικοποίησης του αγώνα όχι μόνο των αντιστεκόμενων εργαζομένων της ΕΡΤ, αλλά συνολικότερα του αναπτυσσόμενου λαϊκού κινήματος.

Περισσότερα...

eoO Eκπαιδευτικός Όμιλος και το περιοδικό του «Aντιτετράδια της Eκπαίδευσης» που συνεχίζει για πάνω από 25 χρόνια, τη σημαντική πορεία του, παίρνουν μια σειρά πρωτοβουλιών-συζητήσεων οι οποίες αναφέρονται στη νεότερη ιστορία με σκοπό να φωτίσουν πλευρές της ταξικής πάλης. Έτσι προγραμμάτισαν ήδη:

1η Συζήτηση - Παρασκευή 25 Oκτώβρη 2013 ώρα 6 μ.μ.
Aντιφασιστικό κίνημα - Iστορία - Θεωρία - Πράξη (ομιλητής Θ. Tσιριγώτης)
H δημοκρατία της Bαϊμάρης (ομιλητής Γ. Kαββαδίας)

Περισσότερα...

eoΤέλη Οκτώβρη και σχεδόν ένας μήνας από τη λήξη της μεγάλης 8ήμερης απεργίας των καθηγητών και των δύο 48ωρων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.Η αναταραχή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση συνεχίζεται αμείωτη , με άγνωστη την τελική της έκβαση ως σήμερα.
Κι ενώ μεσολάβησε αυτό διάστημα , διαπίστωση κάθε ευαισθητοποιημένου εργαζόμενου , αποτελεί ότι τα αδιέξοδα στα οποία οδηγείται η εκπαίδευση εξαιτίας της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης Σαμαρά-πολιτική αισχρής υποτέλειας στις μνημονιακές δεσμεύσεις σε Ε.Ε & ΔΝΤ-φανερώνονται ολοκάθαρα καθημερινά και σε κάθε τους πτυχή.

Ποια είναι η πραγματικότητα , παρ'όλες τις προσπάθειες να την αποκρύψουν ή και να την εξωραϊσουν στα μάτια και τη σκέψη της κοινής γνώμης;

Περισσότερα...

ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε-ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΙ ΤΙΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ-ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ.

ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ-ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ-ΚΑΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ-ΑΠΟΛΥΣΗ-ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

ΜΟΝΟ Ο ΜΑΖΙΚΟΣ-ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ.

Συνάδελφοι, η συγκυβέρνηση της οικονομικής ολιγαρχίας -απόλυτα προσηλωμένη στην κατεύθυνση της υπηρέτησης της κερδοφορίας της ντόπιας πλουτοκρατίας και των επιταγών των ιμπεριαλιστικών κέντρων (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ)- σαρώνει τις εργατο-λαϊκές κατακτήσεις, ανακοινώνει καθημερινά νέα βάρβαρα μέτρα απολύσεων και διαθεσιμοτήτων, κατασκευασμένων «πλεονασμάτων» σε όλους τομείς του δημόσιου και ιδιωτικού

Περισσότερα...

Του Γιώργου Κ. Καββαδία*

«Μη χαίρεστε που πέθανε το κτήνος. Η σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό.» ΜΠ. Μπρεχτ

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα λειτούργησε ως καταλύτης ξυπνώντας την κυβέρνηση από τη ... νάρκη της την εικοσαεπτάχρονη, όσα και τα χρόνια εγληματικής δράσης της συμμορίας των Ναζί. Γιατί η εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, αφού είχαν προηγηθεί αμέτρητες δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε ανυπεράσπιστους μετανάστες με άγνωστο αριθμό νεκρών, βίαια φασιστικά επεισόδια μέχρι την πρόσφατη δολοφονική έφοδο εναντίον μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα. Πρακτικές τρομοκρατίας που εφαρμόζονταν με την ανοχή και ενοχή του κράτους. Η εγκληματική οργάνωση, όχι μόνο δε διώχτηκε, αλλά αφέθηκε ελεύθερη να συμπλέει με τους μηχανισμούς καταστολής και διαφημίστηκε και νομιμοποιήθηκε από την πλειονότητα των ΜΜΕ.

Περισσότερα...