Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

Νέα άρθρα

ekpaideutikos omilos

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ.

Ο ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΩΝ ΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ-ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ-ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΕΙ
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΜΕΤΡΟ ΤΩΝ ΔΙΘΕΣΙΜΟΤΗΤΩΝ-ΜΕΤΙΚΗΣΕΩΝ-ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ.

Περισσότερα...

Αγωνιστική Παρέμβαση

Εκπαιδευτικών Ν.Ηρακλείου

ΝΑ ΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (8-11 π.μ) ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ Η ΕΛΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (25/11 και ώρα 8πμ) ΣΤΑ Π.Ε.Κ. ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ» (!) ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-Ε.Ε-ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ- ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΕΣ - ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ» ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΩΣ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ, ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ, ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΜΑΣ.

Περισσότερα...

Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ικαρίας Φούρνων

Σίγουρα η φετινή χρονιά αποτελεί ορόσημο στη πολιτική κατεδάφισης του δημόσιου σχολείου. Εκπαιδευτικοί σε «κινητικότητα», τοποθετημένοι ταυτόχρονα σε τρία και τέσσερα σχολεία, σε μια «γεμάτη υποσχέσεις» διαθεσιμότητα, αλλά και «αποσπασμένοι»-εγκλωβισμένοι σε μια αδιέξοδη αναμονή. Την ίδια στιγμή χιλιάδες τα κενά στα σχολεία, στα οποία απλώνεται ένα κλίμα διάλυσης κάτω από το βάρος της υποχρηματοδότησης και των δεκάδων «διαρθρωτικών» αλλαγών του υπουργείου.

Περισσότερα...

eo antitetradia

Το «τι» το «πως» και το «γιατί» των σχολικών γνώσεων

Μετά την ψήφιση του νόμου για το νέο Λύκειο, το οποίο από το Σεπτέμβριο κάνει το ντεπούτο του, όλη η συζήτηση επικεντρώθηκε στο εξεταστικό πλέγμα που αυτό επιβάλλει με τη μορφή των πανελλαδικών εξετάσεων σε κάθε του τάξη. Δικαίως καθώς αν κανείς ξύσει τα γνωστά παραπλανητικά σοβατίσματα θα ανακαλύψει ότι στο νέο Λύκειο οι μαθητές θα διαγωνίζονται, σε όλες τις τάξεις, σε εξετάσεις πανελλαδικού τύπου και όποιος καταφέρει και «επιζήσει σχολικά», μετά το τέλος του Λυκείου, θα δίνει και πάλι εξετάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα για την εισαγωγή του στην ανώτατη εκπαίδευση. Δικαίως καθώς τόσο η θεωρία όσο και η εμπειρία έχουν αποδείξει ότι οι εξετάσεις αυτού του τύπου απογειώνουν την ανάγκη φροντιστηριακού στεγάστρου και μετατρέπουν τους εκπαιδευτικούς σε συμβολαιογράφους επιδόσεων.

Περισσότερα...

Το «κλίμα»... της αταξίας

Τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα με την ένταση της οικονομικής κρίσης, τη φτώχεια και την ανεργία μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού, όλο και πιο συχνά, το σχολείο έρχεται στο προσκήνιο της δημοσιότητας με αφορμή προστριβές, εντάσεις και συγκρούσεις ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και εκπαιδευόμενους.

Είναι αλήθεια ότι η σχέση εκπαιδευτικού - μαθητή, στους βασικούς της πυλώνες, είναι μια σχέση θεσμική, όσο κι αν πολλές φορές γίνεται αντιληπτή από τους μαθητές ως προσωπική. Αυτό σημαίνει ότι το «πατρόν» της υφαίνεται σε γενικές γραμμές με νόμους και διατάξεις, ανεξάρτητα από προσωπικές διαθέσεις, καθώς, κάθε εκπαιδευτικός, είναι «θεσμικά» υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσει προς τους μαθητές του ένα minimum από την εξουσία που του παρέχει η θέση του στο σχολείο

Περισσότερα...

ΝΑ ΤΟΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΟΥ '73 ΜΕ ΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.

Συνάδελφοι, 40 χρόνια από τον παλλαϊκό ξεσηκωμό του Νοέμβρη του '73, ο Αντιϊμπεριαλιστικός αγώνας του λαού και της νεολαίας ενάντια στην Αμερικανοκίνητη, φασιστική και στρατοκρατική χούντα αποκτά ξεχωριστή σημασία. Γιατί τα εργατο-λαϊκά στρώματα βρίσκονται ξανά αντιμέτωπα με μια στυγνά αντιλαϊκή πολιτική πείνας, ανεργίας, εξαθλίωσης, Ιμπεριαλιστικής Εξάρτησης και Υποτέλειας, που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση

Περισσότερα...