ΜΕ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΣΚΗΣΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΠΑΣΚ ΕΠΕΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΦΙΜΩΣΕΙ(!) ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΤΑΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟ-ΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ- ΑΠΟΛΥΣΗ.

Η ΣΤΑΘΕΡΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΠΑΣΚ-ΜΕ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ - ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ , ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.

Περισσότερα...

afisa HmeridasΟι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ΔΕ διοργάνωσαν το Σάββατο 21.12.2013, στο 6ο ΕΠΑΛ Αθήνας, στους Αμπελόκηπους ημερίδα με θέμα «Από το σχολείο της κρίσης στην παιδεία των κοιν. αναγκών».

 

Δείτε:

 

 

Περισσότερα...

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ / ΑΝΤΙΤΕΤΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Με απόφαση που φέρει την υπογραφή του Κ. Αρβανιτόπουλου (του υπουργού που πριν από λίγους μήνες εκβίαζε και απειλούσε με «αυτοδίκαιη αργία» αγωνιζόμενα κομμάτια διοικητικών των πανεπιστημίων, του υπουργού που σήμερα στρώνει το έδαφος για εκατοντάδες απολύσεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με τα άρματα της «αξιολόγησης» και της «αυτοαξιολόγησης»), τέθηκε σε αργία ήδη από την αρχή του ακαδημαϊκού έτους και οδηγείται πλέον σε Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, στις 11 Φεβρουαρίου 2014, η φιλόλογος Γεωργάλα Ιφιγένεια.

Περισσότερα...

poster070214Πέμπτη συνεχόμενη χρονιά βαρβαρότητας για το λαό και τον τόπο. Φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, φοροεπιδρομές και χαράτσια, διαθεσιμότητες και απολύσεις, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, διάλυση των κοινωνικών δομών Υγείας – Πρόνοιας – Παιδείας, κρατική βία και καταστολή, αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού. Το παραμύθι τής «ανάκαμψης» που προσπαθεί να πουλήσει ο Σαμαράς, ασθμαίνοντας, είναι με άλλα λόγια η συνέχιση της ίδιας βάρβαρης και αντιλαϊκής πολιτικής που επιβάλλουν οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και η ντόπια ολιγαρχία. Όσο η κρίση θα βαθαίνει τόσο θα ρημάζονται καθημερινά οι εργατικές – λαϊκές κατακτήσεις και δικαιώματα, ο λαός θα καταδικάζεται σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια, ανέχεια και ανεργία.

 

Περισσότερα...

ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ: Το πρώτο βήμα για την εισβολή του νεοεπιθεωρητισμού στα σχολεία

«Μη δίνετε σημασία στο τι λένε, προσέξτε καλύτερα τι εννοούν»

Αναστάτωση επικρατεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στα σχολεία όλης της χώρας καθώς, ανάμεσα σε όλα τα άλλα, το Υπουργείο Παιδείας, επιχειρεί να επιβάλλει τη νέα νομοθεσία για την αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Τα εκπαιδευτικά σωματεία παρεμβαίνουν στις συσκέψεις των προϊσταμένων εκπαίδευσης και των σχολικών συμβούλων, σύλλογοι εκπαιδευτικών αρνούνται να εφαρμόσουν τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, Σχολικοί Σύμβουλοι δηλώνουν τη διαφωνία τους με τις παρεμβάσεις του Υπουργείου, Διευθυντές σχολείων παραιτούνται και, μέσα στη γενική δυσαρέσκεια, το εκπαιδευτικό κλίμα μυρίζει μπαρούτι.

Περισσότερα...

Προγράμματα ΟΑΕΔ καταπολέμησης ...της εργασίας!

Των Χρήστου Κάτσικα - Μαρίας Δανιήλ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι κεντρικοί τίτλοι πολλών εφημερίδων αλλά και τηλεοπτικών δελτίων γεμίζουν με ...χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο τομέα. Χιλιάδες προσλήψεις και μια μαγική λέξη: «Ωφελούμενοι»!

Παράλληλα ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης με πυκνές παρεμβάσεις του τονίζει ότι ΤΟ 2014 «θα απολύσουμε 15.000 στο Δημόσιο και θα προσλάβουμε άλλους τόσους».

Τι συμβαίνει;

Περισσότερα...