Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

Νέα άρθρα

ekpaideutikos omilos

Οι αγώνες μπορούν να φέρουν νίκες κι αποτελέσματα.
5ο συνεχές "σεμινάριο" για την αυτοαξιολόγηση,λέγε με αξιολόγηση , που σταματούν με τη συμμετοχή τους σε στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι εκπαιδευτικοί σε Βέροια και Αλεξάνδρεια.
ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

 

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε

Νίκη του Συλλόγου για τα «σεμινάρια αυτοαξιολόγησης»

Περισσότερα...

1.  Η σαρωτική επίθεση των ιμπεριαλιστών και του κεφαλαίου σε ότι έχει σχέση με τη συντήρηση και αναπαραγωγή των υλικών και κοινωνικών όρων της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας μπορεί να συγκριθεί μόνο με συνθήκες πολέμου. Μετά την είσοδο στην «κόλαση του μνημονίου» έχουμε κηρυγμένο πόλεμο που θα διαρκέσει πολύ και θα δοκιμάσει τις αντοχές των τάξεων και των εκπροσώπων τους

2.  Βρισκόμαστε στην καρδιά της περιόδου που οι ιμπεριαλιστές εφορμούν ενάντια στους λαούς όπου γης επιχειρώντας να πάρουν την ιστορική ρεβάνς. Ταυτόχρονα είναι η φάση της όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για το ξαναμοίρασμα των αγορών και των σφαιρών επιρροής.

Περισσότερα...

Νεαρή μαθήτρια 13 ετών , πέθανε από αναθυμιάσεις από μαγκάλι, που άναψε μαζί με τη μητέρα της για να ζεσταθούν στο σπίτι τους στη Θεσσαλονίκη.

Η μάνα από τη Σερβία, άνεργη εδώ και μήνες, το σπίτι δίχως ρεύμα και θέρμανση.

Όπως ανάφεραν συμμαθητές του άτυχου κοριτσιού , τον τελευταίο καιρό προσπαθούσαν να ζεσταθούν ανάβοντας ...κεριά!!!

Η βαρβαρότητα δεν έχει τελειωμό. Η άτυχη και συνάμα τραγική μάνα, συνελήφθη!!! Κατηγορείται για ανθρωποκτονία και απειλείται με απέλαση!!!

 

Συνάδελφε-Συναδέλφισσα

Η σαρωτική επίθεση ξένων ιμπεριαλιστών-κεφαλαίου, ντόπιας ολιγαρχίας και της δουλικής στα συμφέροντά τους κυβέρνησης, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δεν έχει σταματημό.
Επίθεση που έχει να κάνει με τη συντήρηση, την αναπαραγωγή των πιο στοιχειωδών πλέον όρων ζωής των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων. Επίθεση και συνέπειες για τη ζωή των εργαζόμενων , που μόνο με συνθήκες πολέμου μπορούν να συγκριθούν.

Περισσότερα...

eo antitetradia

Στάσιμος μαθητής – στάσιμος εκπαιδευτικός!

Την Παρασκευή 1 Μάρτη πέρασε ως προσθήκη σε «άσχετο» νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος ρύθμιση για τη συγκρότηση της Αρχής Διασφάλισης στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Στη ρύθμιση αυτή, ανάμεσα σε άλλα, καθορίζονται ως κριτήρια αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων τα μαθησιακά αποτελέσματα, δηλαδή, οι επιδόσεις των μαθητών.

Στο νέο πλαίσιο, οι εκπαιδευτικοί «χρεώνονται» την επιτυχία ή αποτυχία των μαθητών τους και η διοίκηση του σχολείου «χρεώνεται» με τη σειρά της την επιτυχία και την αποτυχία όλων. Δεν είναι, βέβαια, τυχαίο ότι από την επίσημη αξιολόγηση ουσιαστικά «αγνοούνται» ή καταγράφονται τυπικά οι

Περισσότερα...

Το νέο Λύκειο... απομίμηση φροντιστηρίου!

Δεν υπήρξε εξεταστικό σύστημα, τα τελευταία τριάντα χρόνια, που να μην περιλάμβανε στην Εισηγητική του Έκθεση σαν στόχους και σαν δικαιολογητικό λόγο της θέσπισής του, ανάμεσα σε άλλα, τον περιορισμό της παραπαιδείας,

Έτσι και σήμερα ο Υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, δεν χάνει ευκαιρία να διακηρύξει ότι η μεταρρύθμιση που φέρνει στη Β/βάθμια εκπαίδευση θα «σαρώσει» τα φροντιστήρια. Σε συνέντευξή του την Κυριακή 25 Αυγούστου στην Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι «και μόνο η μείωση σε 4 από 6 των εξεταζομένων μαθημάτων στις Πανελλαδικές και η αύξηση των ωρών διδασκαλίας τους από 14 σε 20 ώρες εβδομαδιαίως «ακυρώνει» το φροντιστήριο»

Περισσότερα...

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ (ΠΕΜΠΤΗ 12-12) ΣΤΟ 3Ο ΛΥΚΕΙΟ.

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ-ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ.

ΝΑ ΑΝΑΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ - ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ.

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΓΙΑ «ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ» ΚΑΙ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ - Ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗ ΝΙΚΗ.

Συνάδελφοι, οι εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ πραγματοποιούνται σε συνθήκες αντιλαϊκής επέλασης, σύνθλιψης του λαϊκού εισοδήματος, επίτασης του κλίματος της κρατικής βίας και καταστολής.

Περισσότερα...