ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικέςΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Αγωνιστικές ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ, ΒΙΑΣ, ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Για μια ακόμη φορά η συγκυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε με στους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν το πρωί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιβάλλοντας για μια ακόμη φορά το «νόμο και την τάξη».

Περισσότερα...

Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ..ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ(!) ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟ.

ΔΙΑΤΡΑΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ «ΑΥΤΟ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ».

ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.

ΖΗΤΕΙ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΜΕ ΤΟΥ «ΠΡΟΘΥΜΟΥ» ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ- ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

Περισσότερα...

ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ-ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ

Η κυβέρνηση κάτω από το βάρος της σχεδόν καθολικής αντίστασης των εκπαιδευτικών, ενάντια στην προωθούμενη αξιολόγηση των σχολείων, προχωρά στην προσπάθεια τρομοκράτησής τους. Μετά από τις περίφημες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας περί "κύκνειου άσματος μιας συντεχνίας που πεθαίνει", τις απειλές του περιφερικού Δ/ντη εκπαίδευσης του Ν. Αιγαίου και του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Κιλκίς, τη σκυτάλη τώρα παίρνουν «ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ» του εργοδοτικού συνδικαλισμού

Περισσότερα...

Συρρίκνωση των σχολείων και καθηγητές... με μπλοκάκι!

του Χρήστου Κάτσικα

Με εκπαιδευτικούς που θα αμείβονται με «μπλοκάκι» καλύπτει το υπουργείο Παιδείας τα κενά που άφησε στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ η κατάργηση των ειδικοτήτων και η διαθεσιμότητα που επέβαλε στους εκπαιδευτικούς.

Ήδη σε ιστοσελίδες Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις οποίες περιγράφεται η όλη διαδικασία,

Περισσότερα...

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Πρωτοφανής ενέργεια, που προοιωνίζεται νέα προσπάθεια τρομοκράτησης των καθηγητών και των δασκάλων που αντιστέκονται σχεδόν καθολικά στην «αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας», από το διευθυντή εκπαίδευσης στο Κιλκίς. Με έγγραφό του ζητάει από τα σχολεία του νομού «Στα πλαίσια των καθηκόντων μας, που απορρέουν από τις ανωτέρω σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις, παρακαλούμε να μας αποστείλετε το πρακτικό του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου σας, που αφορά στην

Περισσότερα...

Φέτος εγκαινιάζεται με τους μαθητές που παρακολουθούν την Α΄Λυκείου,το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ.Συγκεκριμένα χιλιάδες μαθητές-75.000 που παρακολουθούν την Α΄τάξη πρόκειται να εξεταστούν το Μάιο , σε εξετάσεις , με ένα διαφορετικό εξεταστικό σύστημα,που διαφημίστηκε και διαφημίζεται από τους κρατούντες για τις σημαντικές αλλαγές που θα επιφέρει.

Και τι δεν ακούστηκε κατά την προώθησή του από την κυβέρνηση,για τις συνταρακτικές αλλαγές προς όφελος των μαθητών βέβαια και της εκπαιδευτικής διαδικασίας ασφαλώς ,δύο παράγοντες που, αν πιστέψουμε τους εμπνευστές αυτών των μεταρρυθμίσεων πρόκειται να αποκομίσουν πολλά και σε θετική κατεύθυνση και να απαλλαγούν από πάρα πολλές δυσκολίες και προβλήματα που τους ταλάνισαν όλα τα προηγούμενα χρόνια!

Περισσότερα...