"Αξιολόγηση", "αυτοαξιολόγηση"! ΄Οσο πιο βαρύγδουπα ηχούν οι λέξεις, τόσο πιο ύποπτο, ίσως και επικίνδυνο, φαντάζει το περιεχόμενό τους.
Σε μια κοινωνία ρημαγμένη και φτωχοποιημένη, σ' ένα λαό στερημένο από τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα στην υγεία, στην παιδεία, στη δουλειά, σ' ένα δημόσιο σχολείο που, ταλαιπωρημένο ήδη από τις πολιτικές λιτότητας, καταρρέει καθώς καλείται περισσότερο από ποτέ να ανταποκριθεί στις ανάγκες της αγοράς, σε μια εκπαιδευτική κοινότητα που δέχτηκε την αγριότερη επίθεση με συγχωνεύσεις σχολείων , κατάργηση ειδικοτήτων, τη διαθεσιμότητα χιλιάδων,

Περισσότερα...

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Αυξάνουν οι διαμαρτυρίες και οι αντιδράσεις γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών για το νέο Λύκειο και τη λεγόμενη Τράπεζα Θεμάτων. Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) με ανακοίνωσή της απαιτεί «να εξεταστούν οι μαθητές της Α΄ Λυκείου όπως και τα προηγούμενα χρόνια με θέματα που θα βάλει αποκλειστικά ο διδάσκοντας και όχι με βάση την τράπεζα θεμάτων. Να εξεταστούν οι μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου σ' αυτά που έχουν διδαχθεί και όχι σε αυτά που θα έπρεπε να έχουν διδαχθεί».

Περισσότερα...

Του Γιώργου Κ. Καββαδία

Πολιτική αλλεπάλληλων τιμωριών εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας, μαζί με τα σκονάκια της ΕΕ και του ΔΝΤ για ένα αυταρχικό σχολείο για «λίγους και εκλεκτούς». Μετά τις αλλεπάλληλες εγκυκλίους, ακόμα και «προδήλως παράνομες» που έχουν προκαλέσει έκρηξη μαζικής ανυπακοής για την αυτοαξιολόγηση/αξιολόγηση, έρχονται νέες ρυθμίσεις για την περικοπές των διακοπών, μετά την πρόσφατη αύξηση του ωραρίου και τους κομπασμούς του Υπουργού που τα σχολεία φέτος λειτούργησαν με 18.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς!

Περισσότερα...

1. Το κυβερνητικό σχέδιο, που υπαγορεύεται από την ΕΕ και τα διεθνή κέντρα του ιμπεριαλισμού και το οποίο στοχεύει στη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου, στη μαζική έξοδο από τη γενική εκπαίδευση μεγάλης μερίδας της νέας γενιάς και την απόλυση χιλιάδων εκπαιδευτικών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η επιχείρηση εξωραϊσμού του χαρακτήρα της αξιολόγησης που στήθηκε από το υπουργείο Παιδείας, για να μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς σε συνένοχους στο έγκλημα της καταστροφής του Δημόσιου Σχολείου, κατέρρευσε. Τώρα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, επαναφέρει τη γνώριμη τακτική της, με την επιβολή –για μια ακόμα φορά– του ακραίου αυταρχισμού, στη λογική του «εντέλλεσθε», για να υποτάξει τις αντιστάσεις του κλάδου και ταυτόχρονα να προχωρήσει στην υλοποίηση του καταστροφικού της έργου με την εφαρμογή της αξιολόγησης.

Περισσότερα...

του Χρήστου Κάτσικα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: «ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ PISA TOY ΟΟΣΑ»

Κραυγές απελπισίας έβγαλαν αυτές τις μέρες κάποιοι εκπαιδευτικοί αναλυτές επειδή λόγω «ολιγωρίας του Υπουργείου Παιδείας» η χώρα μας «κινδυνεύει με αποβολή από το διαγωνισμό PISA του ΟΟΣΑ στον οποίο μετέχουν 15χρονοι μαθητές από 65 χώρες του πλανήτη».

Περισσότερα...

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΤΥΠΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ECOFIN ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ(1-4 και ώρα 6μμ) ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ καταγγέλλει την αστυνομική απαγόρευση της συγκέντρωσης και της πορείας των μαζικών και πολιτικών φορέων από την αντιλαϊκή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που δίδει ξανά εξετάσεις υποταγής στους ιμπεριαλιστές κηδεμόνες της , στην κατεύθυνση της υπηρέτησης της κερδοφορίας του μονοπωλιακού κεφαλαίου ντόπιου και ξένου.

Την ώρα που αντιλαϊκή κυβέρνηση ψηφίζει το νέο «πολυνομοσχέδιο»-λαιμητόμο των βασικών εργασιακών, οικονομικών και κοινωνικο—ασφαλιστικών κατακτήσεων και λαϊκών ελευθεριών , επιβάλλει τις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ των εκπαιδευτικών και χιλιάδων άλλων δημοσίων υπαλλήλων, προωθεί το αντιλαϊκό μέτρο της «ΑΥΤΟ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ»-ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗΣ-ΑΠΟΛΥΣΗΣ, καταργεί τις Σ.Σ.Ε, ξεκληρίζει την αγροτιά και τους μικρομεσαίους, ισοπεδώνει τις λαϊκές κατακτήσεις ενός αιώνα, προχωρεί και στην ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας. Δείχνει έτσι τον ΕΚΦΑΣΙΣΜΟ της κρατικής πολιτικής, μέσω της οποίας επιδιώκει να θέσει στο γύψο τις βασικές συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες, στη βάση της ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ και ΥΠΟΤΑΓΗΣ στων λαϊκών στρωμάτων ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ-ΑΝΕΡΓΙΑΣ- ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (1-4) ΚΑΙ ΩΡΑ 6μμ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ.