Του Γιώργου Κ. Καββαδία

Η αυλαία στις πανελλαδικές εξετάσεις με το κρίσιμο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας στιγματίζεται από την άστοχη και ιδεολογικά κατευθυνόμενη επιλογή του κειμένου. Οι «σοφοί» της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων επέλεξαν ένα αναχρονιστικό και μουχλιασμένο ιδεολογικά κείμενο του Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου για την ανθρωπιά και τον ανθρωπισμό. Ένα κείμενο που εκδόθηκε το 1966 και περιλαμβάνεται στον τόμο δοκιμίων με τίτλο «Ο Σύγχρονος Άνθρωπος» για τον οποίο και βραβεύτηκε ο ΙΜ Παναγιωτόπουλος το 1967.

Περισσότερα...

Το Υπουργείο Παιδείας επιχειρεί

με ένα σμπάρο ...πολλά τρυγόνια!

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες του Απριλίου που μας πέρασε σε πολλές Διευθύνσεις Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, καθώς ο Απρίλιος είναι, από φέτος, ο μήνας υποβολής αιτήσεων συνταξιοδότησης των εκπαιδευτικών. Χωρίς να υπάρχουν ακόμη στοιχεία από όλη την Ελλάδα, τα πρώτα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από ορισμένους νομούς, καταγράφουν τάσεις αύξησης των αιτήσεων συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών.

Περισσότερα...

Σε απόγνωση χιλιάδες εκπαιδευτικοί για τους όρους μετακίνησής τους

Αν ο διορισμός στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση αποτελεί το «φωτεινό αντικείμενο του πόθου» για χιλιάδες πτυχιούχους σχολών που οδηγούν στην εκπαίδευση (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί, θεολόγοι, γυμναστές κ.λπ.), η μετάθεση-επιστροφή στην «Ιθάκη», στον τόπο διαμονής, ισοδυναμεί με μια πολύχρονη περιπέτεια, μια σύγχρονη «Οδύσσεια» για χιλιάδες διορισμένους εκπαιδευτικούς.

Περισσότερα...

Γράφει ο Γιάννης Μελιόπουλος

Μέλος του Δ.Σ Εκπαιδευτικών Π.Ε Ημαθίας και του

Εκπαιδευτικού Όμιλου Ημαθίας

Μια λαϊκή απορία διατυπώνει την ερώτηση "τι θέλει η αλεπού στο παζάρι" για να δείξει με αυτόν τον παραστατικό τρόπο πως κάποιος δεν έχει δουλειά να ανακατεύεται εκεί που δεν τον σπέρνουν και όταν κάνει κάτι τέτοιο , μάλλον σκέφτεται πονηρά.

Περισσότερα...

Αντώνης Πέττας

Πρόεδρος της Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας [Ίλιον, Πετρούπολη, Καματερό, Άγιοι Ανάργυροι],

μαθηματικός στο 1ο ΓΕΛ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΣΩ, γιατί χιλιάδες σχολεία σε όλη τη χώρα απέρριψαν το κυβερνητικό τελεσίγραφο που απαιτούσε την έναρξη της αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης στις 4/4/2014, εκβιάζοντας εκπαιδευτικούς και διευθυντές με το

Περισσότερα...

Εδώ και δύο μήνες ο κλάδος των εκπαιδευτικών δίνει μια ακόμα μεγάλη μάχη ενάντια στην επίθεση του Υπουργού Παιδείας και της εθελόδουλης κυβέρνησης . Μια επίθεση που βαφτίστηκε αυτοαξιολόγηση, στολίστηκε με στόχους δείκτες και καλές προθέσεις και φόρεσε τη μάσκα του εθελοντισμού για να συγκαλύψει το δρόμο για το ξεπούλημα της δημόσιας παιδείας και τnν παράδοσή της ως λάφυρο σε ντόπια και ξένα κεφάλαια.

Περισσότερα...