ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ «ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ»
ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΡΟΥ
ΤΗΣ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ»-ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ-ΑΠΟΛΥΣΗΣ.

ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΟΥ... ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΕ "MANAGERS".

Περισσότερα...

1. Ποια είναι η θέση του νέου υπουργού Παιδείας για το ΔΝΤ και τους δανειστές – δυνάστες της χώρας;
ΑΠ. «Αν τους πετάξουμε έξω από τη χώρα, τότε η χώρα θα πτωχεύσει».
2. Ποια είναι τα κοινά σημεία του τέως και του νυν υπουργού παιδείας;
ΑΠ. Είναι και οι δύο φανατικοί Ολυμπιακοί! Και μην πάει το μυαλό σας στην Ομάδα ή στο Σύλλογο Ολυμπιακός με τη στενή έννοια, αλλά σε όλο το σάπιο καθεστώς της εκμετάλλευσης και της υπεράσπισης των συμφερόντων των ισχυρών. Εξάλλου και οι δύο είναι φανατικοί υποστηρικτές – χορηγοί του συνδυασμού του ...νικητή Μαρινάκη – Κόκκαλη και άλλων ... αρπακτικών δυνάμεων διασωληνωμένων με την εγκληματική οργάνωση των Ναζί.

Περισσότερα...

Γιώργος Κ. Καββαδίας

Τρεις μέρες πριν από τις εξετάσεις «άνοιξε» η περιβόητη Τράπεζα Θεμάτων που λειτουργεί στα πλαίσια του «νέου» λυκείου. Ατέλειωτη η αλυσίδα δυσλειτουργιών: Θέματα με υψηλό συντελεστή δυσκολίας για «λίγους και εκλεκτούς», θέματα εκτός ύλης από θεματοθέτες των . τεσσάρων ευρώ, δεκάδες θέματα που αποσύρθηκαν εξαιτίας ασαφειών και μύρια άλλα κακά.

Περισσότερα...

Μελιόπουλος Γιάννης

Μέλος ΔΣ εκπ/κών Π.Ε Ημαθίας

Μέλος Εκπαιδευτικού Όμιλου Ημαθίας

Σχόλια για τη συνάντηση του Δ.Σ. της ΠΕΣΣ με τον πρόεδρο και το Δ.Σ του ΙΕΠ

 

Διαβάζοντας κανείς το δελτίο τύπου-ανακοίνωση (5-6-2014) του ΔΣ της ΠΕΣΣ(Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων) για τη συνάντηση που πραγματοποίησε την Τρίτη,3-6-2014 στα γραφεία του ΙΕΠ(Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής),όπου ΙΕΠ το όργανο που αντικατέστησε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας την προώθηση σε κάθε επίπεδο της αντιεκπαιδευτικής, αντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης υπό τις οδηγίες ΕΕ-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ, δεν μπορεί παρά να σταθεί σε ορισμένα σημεία του και να τα σχολιάσει.

Περισσότερα...

Τράπεζα θεμάτων
ή τράπεζα θυμάτων;

Όπως είναι ήδη γνωστό, φέτος, οι γραπτές προαγωγικές εξετάσεις στην Α΄ τάξη του Γενικού Λυκείου (αλλά και του ΕΠΑΛ) διεξάγονται ενδοσχολικά και περιλαμβάνουν όλα τα διδασκόμενα μαθήματα εκτός των μαθημάτων της Ερευνητικής Εργασίας και της Φυσικής Αγωγής, με κοινά θέματα για όλα τα τμήματα του ίδιου σχολείου, που ορίζονται ως εξής: α) κατά ποσοστό 50%, με κλήρωση, από τράπεζα θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας και β) κατά ποσοστό 50%, από τον διδάσκοντα ή τους διδάσκοντες. Τα γραπτά θα διορθωθούν από τον καθηγητή που κάνει το μάθημα.

Περισσότερα...

Απροκάλυπτα και με τη μέθοδο του σοκ, προχωρά πια η κυβέρνηση στην υλοποίηση του στόχου της, για μαζικό διωγμό των μαθητών από το Λύκειο (Γενικό και ΕΠΑΛ) και κατεύθυνσή τους στη μεταγυμνασιακή κατάρτιση και την μαθητεία – τζάμπα εργασία για τον εργοδότη.

Περισσότερα...