ΕΡΓ.Α.Σ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚOΣ OΜΙΛOΣ

 

Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά έριξε τις μάσκες της σύνεσης, της διαβούλευσης και της συναίνεσης, θέλοντας να προλάβει τις πιθανές κοινωνικές και πολιτικές εκρήξεις, έραψε για τον αγωνιζόμενο λαό τον σιδερένιο κορσέ της επιστράτευσης. OTA, ναυτεργάτες, Μετρό και τώρα οι καθηγητές βρίσκονται ουσιαστικά σε καθεστώς στρατιωτικής ομηρίας, αφού έχει φαλκιδευτεί κάθε κοινωνικό δικαίωμα τους. Κάθε κατάκτηση και δικαίωμα που κερδήθηκε με αίμα και αγώνα.
Δίπλα στο Σαμαρά που κοιτάει στ' ακροδεξιά του, όπως έδειξε η οπερέτα του «αντι»-ρατσιστικού νομοσχεδίου, παραστέκουν οι Βενιζέλος - Κουβέλης, κρατώντας στο χέρι τ' αποκαΐδια του ΠΑΣOK και τα κουρέλια της κυβερνητικής αριστεράς. Το θέαμα θα ήταν θλιβερό αν δεν είναι δραματικό για το λαό και τη νεολαία μας. Ύστερα από τρία χρόνια σαρωτικών επιθέσεων ΔΝΤ-ΕΕ-κυβέρνησης, δηλαδή του ιμπεριαλισμού και των ντόπιων λακέδων τους, το περίφημο χρέος παραμένει γαντζωμένο στα 310 δις, όσο δηλαδή το έφτασαν πριν το μνημόνιο και οι τρικομματικοί συνέταιροι προσπαθούν ν' αποκοιμίσουν το λαό για έξοδο από το τούνελ.

Περισσότερα...

«Βλάπτουν κ' οι τρεις τους την Συρία το ίδιο» (Κ. Π. Καβάφης).

Ή για τον συνδικαλισμό και το κίνημα των εκπαιδευτικών

Του Γιώργου Κ. Καββαδία*

Ότι τα πράγματα δεν βαίνουν κατ' ευχήν στην Αποικία
δεν μέν' η ελαχίστη αμφιβολία,
και μ' όλο που οπωσούν τραβούμ' εμπρός,
ίσως, καθώς νομίζουν ουκ ολίγοι, να έφθασε ο καιρός
να φέρουμε Πολιτικό Αναμορφωτή.

Κ. Π. Καβάφης

Η απεργία στις εξετάσεις που ψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των καθηγητών (το 92% των ΕΛΜΕ) μέσα από τις πιο μαζικές Γενικές Συνελεύσεις της τελευταίας δεκαπενταετίας στις οποίες συμμετείχαν περίπου 25.000 καθηγητές και η αναστολή της πραξικοπηματικά από τη Γενική Συνέλευση των προέδρων με διαδικασίες που ψήφισαν στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ οι ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ - ΣΥΝΕΚ, θέτει στο επίκεντρο των συζητήσεων το ρόλο του συνδικαλισμού. Η πίκρα, ο θυμός και η απογοήτευση, ακόμα και όταν δικαιολογούνται είναι κακοί σύμβουλοι, γιατί οδηγούν σε παρερμηνείες και ισοπεδωτική κριτική, που ευνοούν την απαξίωση του συνδικαλισμού. Από το συνδικαλισμό - «βάθρο της δημοκρατίας» στο ανάθεμα του συνδικαλισμού.

Περισσότερα...

Για ποιο λόγο ψηφίζουμε στις εκλογές αντιπροσώπων στις 6 Ιούνη
Η σημασία αυτών των εκλογών

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες
.
Είναι σίγουρο πως σε πολλούς από εμάς , οι φράσεις Γ Σ της ΔΟΕ ή εκλογές αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΔΟΕ δε σημαίνουν και πάρα πολλά. Ακούγονται σα μυστικά συναδέλφων μυημένων , σε διαδικασίες και πράξεις έξω απ 'ό, τι μας αφορά , ξένα καμιά φορά και εχθρικά ή αδιάφορα.

ΟΜΩΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ , Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ!!
Το έχουμε πει κι άλλες φορές ΑΣ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.

Τα γεγονότα του τελευταίου ιδιαίτερα διαστήματος , η επίθεση που δεχόμαστε είναι ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΗ , που όσο κι αν προσπαθούν ορισμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις-βλέπε ΔΑΚΕ,ΠΑΣΚ ή όπως αλλιώς με οβιδιακές μεταμορφώσεις θέλει να ονομάζεται(στα μέρη μας ΔΗ.ΣΥ)- να τα υποβαθμίσουν , να τα εξωραΐσουν ή και να σας τα κρύψουν ...ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΑΡΙΚΑ. ΞΕΠΕΤΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ , ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ , ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΕΙΩΜΟ!!!

Περισσότερα...

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις-Κινήσεις Δ.Ε.

12.000 αναπληρωτές απολύονται, χιλιάδες οργανικές θέσεις καταργούνται [μαζί με τη μονιμότητα] μαζικές διαθεσιμότητες και απολύσεις μονίμων απειλούνται μέσα στο καλοκαίρι

 

Μετά την αναστολή της απεργίας, οι εκπαιδευτικοί βρισκόμαστε μπροστά στην απειλή των ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ. Η αύξηση του ωραρίου, τα δεκάδες χιλιάδες κατασκευασμένα από το Υπουργείο «πλεονάσματα» και οι υποχρεωτικές μετακινήσεις [σε ανύπαρκτα κατά το Υπουργείο οργανικά κενά] οδηγούν με απόλυτη ακρίβεια στην κατάργηση πολλών χιλιάδων οργανικών θέσεων, σε διαθεσιμότητα, σε μετάταξη [στην καλύτερη περίπτωση και για ελάχιστους] και βεβαίως σε χιλιάδες απολύσεις και μονίμων εκπαιδευτικών μέσα στο 2013 και το 2014.

Επίσης, οι αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα του Λυκείου από τη νέα σχολική χρονιά, το κλείσιμο 1056 σχολείων και άλλων τόσων που σχεδιάζεται να κλείσουν τα επόμενα χρόνια, το στρίμωγμα μαθητών σε υπερφορτωμένες τάξεις, το κόψιμο μαθημάτων στο Γυμνάσιο και στο νέο Τεχνολογικό Λύκειο, μαζί με τις μαζικές καταργήσεις τμημάτων κατευθύνσεων και γενικών μαθημάτων, η μείωση των ωρών των ξένων γλωσσών, η πρωτοφανής μείωση των

Περισσότερα...

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Ν ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ Γ.Σ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ(4/6) ΣΤΟ 3Ο ΛΥΚΕΙΟ (και ώρα 7.30 μμ).

ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Συνάδελφοι, η τρικομματική κυβέρνηση της οικονομικής ολιγαρχίας και του ξένου ιμπεριαλισμού (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)εντείνει την επίθεση στα εργατο-λαϊκά δικαιώματα, στην κατεύθυνση της υλοποίησης των δεσμεύσεών που επιτάσσουν τα Μνημόνια της λαϊκής αφαίμαξης και ιμπεριαλιστικής υποτέλειας-, με στόχο την ισοπέδωση ακόμη και των υπολειμμάτων των εργασιακών μας κατακτήσεων και συνδικαλιστικών ελευθεριών.
Έτσι- μετά το φασιστικό μέτρο της Επιστράτευσης- δημοσιοποιεί το νέο στυγνά αντιλαϊκό νομοσχέδιο, βάσει του οποίου προβλέπεται η

Περισσότερα...

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ένα μεγάλο λαϊκό ξέσπασμα συγκλονίζει το αντιδραστικό καθεστώς της Τουρκίας του Ερντογάν. Εκατοντάδες χιλιάδες λαού και νεολαίας διαδηλώνουν μέρες τώρα ενάντια στο άγριο καθεστώς πολιτικής καταπίεσης, τρομοκρατίας και καταστολής που έχουν επιβάλλει οι ντόπιες φιλοϊμπεριαλιστικές και ισλαμιστικές-θεοκρατικές δυνάμεις της κυβέρνησης του Ερντογάν. Για να καταπνίξει την κοινωνική έκρηξη το ντόπιο καθεστώς έχει εξαπολύσει μια βάρβαρη τρομοκρατική, κατασταλτική επιχείρηση σε δεκάδες πόλεις της Τουρκίας, με νεκρούς, τραυματίες και εκατοντάδες συλλήψεις.

Περισσότερα...