Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

Νέα άρθρα

ekpaideutikos omilos

  • ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ.
  •  ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 1/3 ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ (!) ΣΕ... «ΜΑΖΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ» ΤΗΣ ΛΥΚΕΙΑΚΗΣ ΒΑΘΜΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ.. ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΟΥΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΟΔΗΓΕΙ Ο ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΣΤΗΝ Α' ΛΥΚΕΙΟΥ.

    Περισσότερα...

Κομμάτια και θρύψαλα στα σχολεία

Η φετινή σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της και δεκάδες χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί ετοιμάζονται να πάρουν μια ανάσα μακριά από τα αποκαΐδια μια εκπαιδευτικής πολιτικής που έχει μετατρέψει τη σχολική εκπαίδευση σε ένα πύργο της Βαβέλ που ξεχειλίζει ανασφάλεια, ανταγωνισμό, απόγνωση, διώξεις, διαθεσιμότητες, συγχωνεύσεις, εξετασομανία.

Όσα παραθέτουμε παρακάτω είναι μόνο μερικά «στιγμιότυπα» από το παζλ της κυρίαρχης πολιτικής στο σχολείο των μνημονίων, στον οργανωμένο ακρωτηριασμό που ονομάζεται εκπαίδευση που έχει πλέον για έμβλημά της την απόρριψη και τον εξοστρακισμό για μεγάλο τμήμα εκπαιδευτικών και μαθητών.

Περισσότερα...

ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ «ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ»
ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΡΟΥ
ΤΗΣ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ»-ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ-ΑΠΟΛΥΣΗΣ.

ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΟΥ... ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΕ "MANAGERS".

Περισσότερα...

1. Ποια είναι η θέση του νέου υπουργού Παιδείας για το ΔΝΤ και τους δανειστές – δυνάστες της χώρας;
ΑΠ. «Αν τους πετάξουμε έξω από τη χώρα, τότε η χώρα θα πτωχεύσει».
2. Ποια είναι τα κοινά σημεία του τέως και του νυν υπουργού παιδείας;
ΑΠ. Είναι και οι δύο φανατικοί Ολυμπιακοί! Και μην πάει το μυαλό σας στην Ομάδα ή στο Σύλλογο Ολυμπιακός με τη στενή έννοια, αλλά σε όλο το σάπιο καθεστώς της εκμετάλλευσης και της υπεράσπισης των συμφερόντων των ισχυρών. Εξάλλου και οι δύο είναι φανατικοί υποστηρικτές – χορηγοί του συνδυασμού του ...νικητή Μαρινάκη – Κόκκαλη και άλλων ... αρπακτικών δυνάμεων διασωληνωμένων με την εγκληματική οργάνωση των Ναζί.

Περισσότερα...

Γιώργος Κ. Καββαδίας

Τρεις μέρες πριν από τις εξετάσεις «άνοιξε» η περιβόητη Τράπεζα Θεμάτων που λειτουργεί στα πλαίσια του «νέου» λυκείου. Ατέλειωτη η αλυσίδα δυσλειτουργιών: Θέματα με υψηλό συντελεστή δυσκολίας για «λίγους και εκλεκτούς», θέματα εκτός ύλης από θεματοθέτες των . τεσσάρων ευρώ, δεκάδες θέματα που αποσύρθηκαν εξαιτίας ασαφειών και μύρια άλλα κακά.

Περισσότερα...

Μελιόπουλος Γιάννης

Μέλος ΔΣ εκπ/κών Π.Ε Ημαθίας

Μέλος Εκπαιδευτικού Όμιλου Ημαθίας

Σχόλια για τη συνάντηση του Δ.Σ. της ΠΕΣΣ με τον πρόεδρο και το Δ.Σ του ΙΕΠ

 

Διαβάζοντας κανείς το δελτίο τύπου-ανακοίνωση (5-6-2014) του ΔΣ της ΠΕΣΣ(Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων) για τη συνάντηση που πραγματοποίησε την Τρίτη,3-6-2014 στα γραφεία του ΙΕΠ(Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής),όπου ΙΕΠ το όργανο που αντικατέστησε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας την προώθηση σε κάθε επίπεδο της αντιεκπαιδευτικής, αντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης υπό τις οδηγίες ΕΕ-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ, δεν μπορεί παρά να σταθεί σε ορισμένα σημεία του και να τα σχολιάσει.

Περισσότερα...