Πραγματοποιήθηκε το διάστημα 22-25 Iουνίου, περίοδο γενικευμένης επίθεσης σε δημόσιο σχολείο, εκπαιδευτικούς και συνολικότερα στην εργατική τάξη και τους εργαζόμενους(επιστράτευση καθηγητών, απολύσεις στην EPT, προώθηση με ταχύτατους ρυθμούς μέτρων που οδηγούν σε χιλιάδες απολύσεις-διαθεσιμότητες-υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών και δημοσίων υπαλλήλων)- η 82η Γενική Συνέλευση της ΔOE καθώς και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ της Oμοσπονδίας και αντιπροσώπων στην AΔEΔY.

Πρόκειται για το συνέδριο μιας από τις μαζικότερες Oμοσπονδίες εργαζομένων, καθώς αφορά περί τις 60 χιλιάδες εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που εκπροσωπήθηκαν από 599 εκλεγμένους αντιπροσώπους. Συνέδριο που πραγματοποιείται υπό το βάρος της επίθεσης κυβέρνησης Σαμαρά-Bενιζέλου, που ρίχνει όλα τα βέλη

Περισσότερα...

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Δ.Ε.

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του 16ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ. Στη διαδικασία αυτή πήραν μέρος περισσότεροι από 43.000 εκπαιδευτικοί και επέβαλαν σημαντικές αλλαγές στο συσχετισμό των δυνάμεων της Ομοσπονδίας. Πολλοί, και όχι μόνο η κυβέρνηση, θορυβήθηκαν από τις αποφάσεις του Συνεδρίου και την καθοριστική συμβολή των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ Δ.Ε. σε αυτές. Και έχουν τους λόγους τους.

Η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, έχουν εξαπολύσει σφοδρή επίθεση ενάντια στους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους και την κοινωνία προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης προς όφελός του. Έτσι, η κυβέρνηση προχωρά άμεσα σε απολύσεις, στη διάλυση του

Περισσότερα...

Με τη συντριπτική υπερψήφιση των θέσεων των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων - Συσπειρώσεων - Κινήσεων και την εντυπωσιακή εκλογική τους άνοδο (50%), έληξε το 16ο συνέδριο της OΛΜΕ. Το 16ο συνέδριο (437 σύνεδροι) διεξήχθη κάτω από μια διπλή σκιά: Την πρόταση για απεργία στις εξετάσεις που συνάντησε την επιστράτευση της ΝΔ και την προδοσία του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπαίδευση και αφετέρου κάτω από το φάσμα των μετακινήσεων - απολύσεων που ζητάει η τρόικα και εκτελεί πειθήνια η κυβέρνηση.
Από την αρχή φάνηκε η εχθρότητα της ηγεσίας της ΔΑΚΕ μπροστά σ' ένα κοινό που αναφερόταν στην αριστερά, ο τρόμος της ΠΑΣΚΕ ύστερα από το εκλογικό γκρέμισμα και την πολιτική αποσάρθρωσή της, η προσπάθεια τσιμενταρίσματος του ΠΑΜΕ και η νέα αυτοπεποίθηση των Παρεμβάσεων μέσα στις οποίες δρουν δυναμικά οι σύντροφοι/ισσες του Εκπαιδευτικού Oμίλου.

Περισσότερα...

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

ΤΟ 16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ ΠΟΥ ΞΕΘΕΜΕΛΙΩΝΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!

10.000 συνάδελφοί μας αναπληρωτές απολύθηκαν. 8.000 διαθεσιμότητες και απολύσεις μονίμων εκπαιδευτικών συζητιούνται, οι πρώτες μέχρι τα μέσα Ιούλη. Νέες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων ανακοινώθηκαν. Τα νομοσχέδια για τις αντιδραστικές αλλαγές στο γενικό και τεχνολογικό Λύκειο, προαναγγέλθηκαν από τον υπουργό παιδείας. Παιδεία, υγεία, δημόσια αγαθά διαλύονται. Εργασία, δικαιώματα και ζωές υποθηκεύονται.

Περισσότερα...

Πολλή φασαρία-Λίγη ουσία- Έλλειψη αποφάσεων
82η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ- 22 με 25 Ιούνη

82 synedrio doe apotelesmata

Ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 25 Ιουνίου, με τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της ΔΟΕ και αντιπροσώπων της ΑΔΕΔΥ , οι εργασίες της 82ης Γενικής Συνέλευσης της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.
Το συνέδριο του μαζικού κλάδου των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (599 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι 60 χιλιάδων περίπου εκπαιδευτικών) πραγματοποιήθηκε μέσα στην πιο δύσκολη περίοδο για το δημόσιο σχολείο , μαθητές και εκπαιδευτικούς . Δημόσιο σχολείο , μαθητές και εκπαιδευτικοί .

Περισσότερα...

Ιμπεριαλισμός και πόλεμος

Αυτό που χαρακτήρισε τη διεθνή κατάσταση, την προηγούμενη περίοδο, ήταν το ξέσπασμα της παγκόσμιας κα¬πιταλιστικής κρίσης και οι βαριές συνέπειες της πάνω στην εργατική τάξη και τους λαούς, οι ανακατατάξεις στη δύναμη των διεθνών κέντρων και η όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων για την αναδιανομή των σφαιρών επιρροής μέσα από νέους κατακτητικούς πολέμους, και η ασίγαστη πάλη των λαών ενάντια στην καπιταλιστική και ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση που ξέσπασε στις ΗΠΑ το 2008 και επεκτάθηκε, στη συνέχεια, σε ολόκληρο τον καπιταλιστικό κόσμο, περνώντας από διάφορες φάσεις και συνεχίζοντας αμείωτα, μέχρι σήμερα, την καταστροφική της πορεία πάνω στους λαούς, σκόρπισε τις

Περισσότερα...