Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO 125

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

afisa 19 6 lamiaΟ αντιδημοκρατικός κατήφορος και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης Σαμαρά ενάντια στους εργαζόμενους και το λαό συνεχίζεται αμείωτος. Μετά την «προληπτική» επιστράτευση των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ως συνέχεια αυτών στους εργαζομένους στο ΜΕΤΡΟ και στους ναυτεργάτες, ήρθε με μια φασιστικού τύπου ενέργεια να βάλει στην κλίνη του Προκρούστη όλο το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, που πλέον μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου απειλούνται με «ξαφνικό θάνατο». Πρώτη στο εκτελεστικό απόσπασμα στήθηκε η ΕΡΤ και οι εργαζόμενοι σε αυτή.

 

Το «success story» της κυβέρνησης μυρίζει αίμα από το σφαγιασμό των εργασιακών, μορφωτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού. Κάτω από τις επιταγές της τρόικα η κυβέρνηση προγράφει χιλιάδες εκπαιδευτικούς που θα δουν την πόρτα της εξόδου από τα σχολεία, ή θα γίνουν περιπλανώμενοι ανά την επικράτεια με μισθούς πείνας. Με μια απλή υπουργική απόφαση μπορούν πλέον να καταργούνται, σχολεία, νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί και οι εργαζόμενοι σε αυτούς να οδηγούνται μαζικά στην ανεργία.

Περισσότερα...

 

  • ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ-ΤΗΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ-ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
  • ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Όπως είναι γνωστό, χθες Πέμπτη 13/6/2013, ημέρα γενικής πανελλαδικής απεργίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μεγάλος αριθμός επιστρατευμένων καθηγητών απεργήσαμε σε όλη την Ελλάδα. Αναφέρω χαρακτηριστικά ότι στην ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων το ποσοστό της απεργίας ξεπέρασε το 15%!.

Περισσότερα...

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – ΑΝΤΙΤΕΤΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Με μια φασιστικού τύπου ενέργεια η κυβέρνηση Σαμαρά προχώρησε με διαδικασίες εξπρές στο κλείσιμο όλων των σταθμών της δημόσια τηλεόρασης και ραδιοφώνου. Πρόφαση για τη φασιστική αυτή ενέργεια της κυβέρνησης αποτέλεσε το μεγάλο κόστος της λειτουργίας της ΕΡΤ καθώς και η αδιαφάνεια στη λειτουργία της, όπως δήλωσε ο υπουργός προπαγάνδας της κυβέρνησης Κεδίκογλου.

Περισσότερα...

Η ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΥΝΙΣΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ..

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ-ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ.(Ν.Δ-ΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)

Με το Φασιστικό μέτρο της ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, δηλ με τον πιο αντιδημοκρατικό και αποκρουστικά αντιδραστικό τρόπο, η συγκυβέρνηση της

Περισσότερα...

του Θανάση Τσιριγώτη

H πολιτική επιστράτευση ογδόντα χιλιάδων καθηγητών/τριων καθώς και η επίταξη(!) σχολικών κτιρίων, μηχανημάτων και τεχνικού εξοπλισμού όλων των σχολείων της χώρας μας δείχνει ότι η αστική δημοκρατία και το πολιτικό της δυναμικό είναι ουσιαστική δικτατορία της αστικής τάξης με κοινοβουλευτικό μανδύα.

H προαναφερθείσα επιστράτευση έγινε για «προληπτικούς λόγους» πριν ακόμα ανακοινωθεί η απεργία την οποία φρόντισαν να πνίξουν από πολιτική σκοπιμότητα και δειλία οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της NΔ - ΠAΣOK - ΣYPIZA.

Περισσότερα...

Ανοιχτό γράμμα... σαν βγεις στον πηγαιμό για την κάλπη.

Δέκα λόγοι για να ψηφίσεις Παρέμβαση.

  1. Επειδή η μνήμη στηρίζει την κρίση! Πάνω από 20 χρόνια η Παρέμβαση πρότεινε, έπραξε, αφουγκράστηκε. Ανιδιοτελώς! Όλες οι μεγάλες στιγμές και προτάσεις του κλάδου μας από το «όλοι οι έφηβοι στο σχολείο» μέχρι τους ταξικούς φραγμούς και τις επιτροπές βάσης, είναι γέννημα θρέμμα των Παρεμβάσεων και είμαστε περήφανοι γι αυτό.

    Περισσότερα...