Οι εκπαιδευτικοί της Εκλογικής Συνεργασίας των ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ διοργανώνουν προεκλογική εκδήλωση - συζήτηση την Κυριακή 18 Γενάρη, στις 6:00 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο "Εκτός των Τειχών", Γραβιάς 10 - 12 Εξάρχεια.

Περισσότερα...

Η αξιολόγηση είναι μια διαδικασία ηττημένη ιδεολογικά, πολιτικά και συνδικαλιστικά, το συνολικό οικοδόμημα που η συγκυβέρνηση επεδίωξε να δημιουργήσει καταρρέει και η εφαρμογή της πλησιάζει στο οριστικό τέλος της. Είναι ζήτημα ουσίας και τιμής για το εκπαιδευτικό κίνημα να επιβάλλει την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ όλων των νόμων που αναφέρονται στην αξιολόγηση, αυτοαξιολόγηση κλπ

Περισσότερα...

Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από έντονη πολιτική ρευστότητα. Ο λαός μας βρίσκεται διαρκώς αντιμέτωπος με κάθε λογής εκβιαστικά διλήμματα τόσο από τη μεριά της άρχουσας τάξης όσο και από της δυνάμεις του ιμπεριαλισμού (κύρια της ΕΕ). Διλήμματα που επιχειρούν να τον υποτάξουν ακόμα περισσότερο, να τον εγκλωβίσουν σε κάλπικες λύσεις, προτείνοντάς του μια διαφορετική "θηλιά".

Περισσότερα...

24 χρόνια μετά τη στυγνή δολοφονία του Ν. Τεμπονέρα από την ΟΝΝΕΔίτικη συμμορία των Καλαμπόκα – Σπίνου – Μαραγκού ο λαός και η νεολαία βρίσκονται στη φυλακή της φτώχειας, της ανεργίας, της εξάρτησης, της εκμετάλλευσης. 24 χρόνια όταν ο αριστερός, αγωνιστής εκπαιδευτικός υπεράσπιζε το Δημόσιο Σχολείο, με αντίτιμο τη ζωή του, από την επέλαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη που ήθελε να πουλήσει τα πάντα, ο λαός μας ασφυκτιά στις μυλόπετρες της απάτης και της αυταπάτης.

Περισσότερα...

Τα ξημερώματα της 9ης Γενάρη 1991 στις πύλες του σχολικού συγκροτήματος "Βουδ" στην Πάτρα, ο Ν. Τεμπονέρας έπεφτε δολοφονημένος από τους λοστούς της συμμορίας των ΟΝΝΕΔιτών Καλαμπόκα – Σπίνου – Μαραγκού. Ένα ματωμένο κεφάλαιο άνοιξε για την Αριστερά και την εκπαίδευση και το όνομα του Νίκου Τεμπονέρα, μέλους των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων – Κινήσεων γινόταν θρύλος που κουβαλήθηκε σαν σημαία, σαν όπλο, σαν φυλαχτό σε κάθε πορεία και κινητοποίηση εκπαιδευτικών και νεολαίας.

Περισσότερα...

Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά και ενστάσεις σχετικά με το ρόλο του λεγόμενου «κοινωνικού σχολείου», που εφαρμόζει από φέτος το υπουργείο Παιδείας.
Όπως αναφέρεται στο δικτυακό τόπο του Κοινωνικού Σχολείου (http://socialschool.gr) στόχος του είναι «μέσα από διάφορες δράσεις και με την ενεργό συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων να προσφέρει εμπειρίες,

Περισσότερα...